01.03.07
06:42
От 1.5 години ходя редовно на фитнес, но един наглед лесен въпрос ме измачва постоянно! Колко килограма тежи лоста които обикновенно се използва на лежанката ? ( този големия, мисля че се води олимпийски размер)... много ще се радвам ако някой даде адекватно мнение..
01.03.07
07:01
Ако деиствително е тои, 20кг е цифрата :wink:
01.03.07
07:13
Благодаря valentinik46 , мисля че е той ...
:)
Браво, след година и половина тренировки научи отговора на този важен въпрос. Разбира се, още първия ден във фитнеса щяха да ти отговорят, ако беше попитал някой, ама по интересно е да тренираш 18 месеца в неведение, и накрая да пуснеш отделна тема за това във форума.
И как си тренирал досега ми е чудно, без да знаеш колко точно слагаш на щангата?
е,мнго важно колко слага на лежанката, всеки може да пробва и да си вдига и без да гледа цифрите,като покачва постепенно, хубаво ,че има хора ,които не гледат и изчисляват непременно колко вдигат :P 8)
01.03.07
15:01
Vergo e прав, не мисля че има някакво значение да знам точно с колко килограма тренирам. Много даже нормално си тренирах без да знам коклко слагам на щангата, почнах от 45лб на страна и така постепенно до 70. Иначе съм питал хиляди хора в залите този наглед прост въпрос обаче никой незнае!? :lol: Тука тия са идиоти всички, аз такива малоумници не съм виждал...но тва е друга тема....
какво ме интересува колко дигам важното е постепено да увеличавам тежеста,а колко е тя това не ме вълнува може и 70 кг. да дигам .. не ми е проблем.. wink: аз като гледам ,че има ефект от това което правя ... ми е достатъчно :lol:
01.03.07
17:30
Луди ли сте ве?Как да не е важно?За това нема оправдание.Олимпииския лост е 20кг, норманият 10, а класическата крива щанга 8кг. Има значение колко дигаш. За мен това е по-важно от това как изглеждам. Когато вдигнеш мечтаната тежест и усетиш тежаста й ,удволетворението е много по-голямо от това да си видиш пресата.
Има една малка подробност, че не всчки лостове са стандартни аз в къщи имам нормален, който го водите че е 10 кг. ама не е, а е около 8. И във фитнесите всичките тези по-малки лостчета се случва да имат разлика от по 1-2 кг. за стандартните по-голями немога да кажа със сигурност (още не съм ги мерил), но и тях ги подозирам че не са точно 20кг всичките до един.
01.03.07
17:51
По - малките лостове имат разлики определено. Олимпийските които съм виждал до сега обаче всички са си по 20 килограма.
01.03.07
19:41
Има два вида олимпийски. Едните са са с по-тънка дръжка и по дебела външна част, а другите са с по-дебела дръжка и по-тънка външна част от на първия лост. Разликата е малка , но и двата си тежат по 20 кг.