05.03.07
20:06
така да питам.нали мускула расте като по4ива.Как да разбера дали сам по4инал и да по4на пак да тренирам
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 16:50.
Никой не може да каже това, освен теб и Господ. Обикновено въстановяването е в рамките на 3-5 дена в зависимост от това какво пиеш. Ако се въстановяваш само с мусака и фасул - 4-5 дена без да пипаш железа
05.03.07
20:27
що?а ве как толко ного време.Аз не 4увствам никаква умора или отпадналост в мускулите.а и освен това пия бирена мая
05.03.07
20:28
да питам сащо мога ли например да тренирам днеска за гърди и утре за гръб.
05.03.07
20:52
Повечето така правят.
А колкото до първият ти въпрос за възстановяването - след добра тренировка трябва да имаш муск. треска в мускула, който си тренирал. Когато тя премине и един ден след това почиваш. Сега за колко време ще премине за всеки е различно... мен лично, да кажем за гърди, ме държи 4-5 дена като първите 1-2 дена направо болят на пипане и затова ги тренирам веднъж седмично. Колкото си по-напреднал, толкова по-разреждаш тренировките.
05.03.07
20:56
еми виж са като тренирам нали след сека серия нали гардите запо4ват да ме болят.днеска тренирах и като4е ли има напрежение в тях.
05.03.07
20:57
права за гарди
1.полу лег
2.лег
3.обратен лег
4.флайс от полулег
5.флайс от лег
и ве4е накрая гледам да го напомпа максимално мускула.с неколко серии лицеви упори
05.03.07
21:01
[quote author=“kr1sto”]права за гарди
1.полу лег
2.лег
3.обратен лег
4.флайс от полулег
5.флайс от лег
и ве4е накрая гледам да го напомпа максимално мускула.с неколко серии лицеви упори
Направи така:
1.Полулег
2.Лег
3.Обратен лег
4.Флайс
И братле само да ти кажа че правописа бая ти куца , не че моя е нещо особено , но пък твоя...Залегни и върху учебниците както и във фитнеса ;)
Най-лесния начин да разбереш е ...да им слагаш ден почивка.
Друг вариант е..да всячески да избягваш трениране на мускулни групи, които се дублират - например бицепс преди или след трицепс, рамо и/или трицепс след гърди и т.н. :)
Иначе гърди и гърб и в един ден можеш да ги тренираш. :P
Тренирал съм ги в един ден и не беше лошо, но с утежняване на тренировката ми стана почти невъзможно...
Сега тренирам гърди, предо и средно рамо, след деня за гръб и задно рамо и не е зле, обаче е малко кофти, като днес имам мусулна треска и на двете места. Май ще ги разделя с някой друг ден. :P
05.03.07
21:12
а да те питам icinkyyy флайса от лег или от полулег да го права.
е NRG52 как така да не тренирам тия каде се дублират.в смисал нали например в понеделник бицепс а в вторник трицепс а не и двета в един ден
Петко К - стига си пускал поредни постове!
05.03.07
21:26
еми една тренировка го прави от лег , друга от полулег ,а може и в една тренивовка да правиш 4 серии флайс (2 полулег и 2 лег) ;) и недей да пускаш поредни постове както ти каза Петко К :wink:
[quote author=“kr1sto”]а да те питам icinkyyy флайса от лег или от полулег да го права.
е NRG52 как така да не тренирам тия каде се дублират.в смисал нали например в понеделник бицепс а в вторник трицепс а не и двета в един ден
Можеш и двете в един ден, даже дава добър ефект.
Всъщност, трениравка на една мускулна група на ден е начин на трениране, който е по-подходящ за доста напреднали.
Ето тук - http://www.bb-team.org/training/ има няколко програми, както за напреднали, средно напреднали, така и за начинаещи.
Иначе, идеята е, както ти го написах - да не тренираш мускули, които си уморил вчера:
при гръб, натоварваш и бицепсите
при гърди, натоварваш рамото и трицепсите.
Ако ги тренираш тези мускулни групи в последователни дни, то тренировката им, няма да е пълноценна, защото са били натоварени предишния ден.
Всъщност, най-добре огледай готовите програми и си избери някоя, която е подходяща на стажа ти. :)
Иначе, това което ти дава icinkyy е добро, ама може да ти е малко в повече. Зависи на какъв стаж си. Аз лично на 7 месеца стаж, правя по 3 упражнения за гърди и ги усещам доста добре.
05.03.07
21:33
[quote author=“kr1sto”]права за гарди
1.полу лег
2.лег
3.обратен лег
4.флайс от полулег
5.флайс от лег
Пет упражнения за гърди?!? И накрая лицеви упори за “донапомпване”... даже няма да питам по колко серии правиш! :lol:
Е, аз понеже имам над 10г. тренировки не правя повече от 3 упражнения, но като напредна ще почна и аз! :lol:
05.03.07
21:43
зна4и ти ми казваш в понеделник напримерв понеделник гарди и трицепс.после в сряда гръб и бицепс и така
Повечето така правят.
А колкото до първият ти въпрос за възстановяването - след добра тренировка трябва да имаш муск. треска в мускула, който си тренирал. .
не е задължително - след като растегна след тренировка , нямам мускулна треска.
05.03.07
22:23
аз мисля 4е два дена са напано достатачни за по4ивка на мускула.какво ще кажете а
05.03.07
22:25
Повечето така правят.
А колкото до първият ти въпрос за възстановяването - след добра тренировка трябва да имаш муск. треска в мускула, който си тренирал. .
не е задължително - след като растегна след тренировка , нямам мускулна треска.
?!? И как обясняваш, че разтягането се справя с млечната к-на? Я обясни...