08.03.07
10:25
Някой може ли да каже, как да тренирам вътрешната част на бедрото, по-специално Sartorius & Adductor без машина, сиреч с някакво упражнение с тежести например!
Плието е алтернатива, но не е много ефективно, като, че ли :roll: пак се натоварва основно предната част на крака.
Благодаря предварително!
08.03.07
21:50
[quote author=“winni”]Някой може ли да каже, как да тренирам вътрешната част на бедрото, по-специално Sartorius & Adductor без машина, сиреч с някакво упражнение с тежести например!
Плието е алтернатива, но не е много ефективно, като, че ли :roll: пак се натоварва основно предната част на крака.
Благодаря предварително!
Да ти кажа само се сещам за същото упражнение на скрипеца.
http://www.exrx.net/WeightExercises/HipAdductors/CBHipAdduction.html
Иначе за целите бедра са много добре клековете с щанга или дъмбели, при мен се натоварва дори и въгрешната част на бедрото.
Благодарности!
Да ти кажа и аз си мислех за това. Клековете - съгласявам се веднага за тях, обаче основнота натоварване се поема от други мускули. На мен вътрешната част ми е доста слаба, да не кажа проблемна дори. Затова се налага отделно упражнение, специално за нея. Ще пробвам така на гладиатора, дано успея да вдигна минималния товар!
09.03.07
15:34
[quote author=“winni”]Благодарности!
Да ти кажа и аз си мислех за това. Клековете - съгласявам се веднага за тях, обаче основнота натоварване се поема от други мускули. На мен вътрешната част ми е доста слаба, да не кажа проблемна дори. Затова се налага отделно упражнение, специално за нея. Ще пробвам така на гладиатора, дано успея да вдигна минималния товар!
То да ти кажа на коя жена тази част не е проблемна? :wink: Направо тези бедра ми късат нервите...
[quote author=“fitday”]
То да ти кажа на коя жена тази част не е проблемна? :wink: Направо тези бедра ми късат нервите...
Не се ядосвай, то на мен кое ли не ми е проблемно, но бедрата са особено зле. А ти на снимките си страхотна! И бедрата ще оправиш! :wink:
[quote author=“mitaka101”]Пробвай и широк полу-клек. Хубаво е да се държиш за нещо с ръка.
Разтваряш краката на ширина 1,5 - 2 пъти ширината на раменете, пръстите на краката настрани. Клякаш до 1/4 то движението, колената да вървят към пръстите на краката, а не напред.
В тази позиция работят предимно Адукторите, а не четириглавия бедрен мускул.
Благодаря много, това не съм го пробвала!
Като се хвана някъде, няма да мога да държа дъмбелите, фатално ли ако го правя и без тежести?
[quote author=“mitaka101”]Пробвай и широк полу-клек. Хубаво е да се държиш за нещо с ръка.
Разтваряш краката на ширина 1,5 - 2 пъти ширината на раменете, пръстите на краката настрани. Клякаш до 1/4 то движението, колената да вървят към пръстите на краката, а не напред.
В тази позиция работят предимно Адукторите, а не четириглавия бедрен мускул.
Това е т.н. “деми плие” от балета и е много хубаво упражнение. Най- важното, което и mitaka101 е отбелязал е да се стремиш колената да си стоят настрани над пръстите. Казвам стремиш тъй като ако нямаш “отворени” крака няма да можеш да го направиш прецизно, но все пак важното е да избутваш колената до колкото е възможно. Друго важно нещо е през цялото време да държиш таза и корема стегнати. Контролирай движението без да се пускаш рязко и без да използваш опората за изправянето. Измисли си някакви серии, които да завършват с задържане в долно положение примерно по 1 мин.
Друг варианта е да редуваш едно клякане на два такта и едно на четири (клякаш- изправяш е на два такта, две движения надолу и две нагоре са четири такта).