спиране на тренировки

08.03.07
16:56

Налага ми се за две седмици да замина в чужбина, следователно няма да мога да тренирам. От две седмици преди тренировка пия L-Carnitine. Дали да го спра, и да променя ли храненето по някакъв начин? Какво всъщност се случва като се спрат тренировките за по-дълъг период? Откакто съм започнала /1,5год. Тае-бо, а от 3 месеца фитнес/ не съм спирала.
С риск малко да се отклоня от темата….. имам намерение скоро време за около 9 месеца да намаля и дори да преустановя нацяло тренировките и бих искала за този период максимално да запазя добрата си форма. Дайте съвет.

ВН

08.03.07
17:25

Спри л-карнитина, ако няма да тренираш! Във всеки хотел навсякъде по света има фитнес кът. Ако ти предстои да ползваш хотел, възползвай се! Ако ли не, времето се затопли - тичане или джогинг са добър вариант за поддържане на форма.

Хм, спиране на тренировки за 9 месеца? Това, като майчинство ли да го разбираме? Бъде по-конкретна, ако ти е възможно!  :)

09.03.07
10:07

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Спри л-карнитина, ако няма да тренираш! Във всеки хотел навсякъде по света има фитнес кът. Ако ти предстои да ползваш хотел, възползвай се! Ако ли не, времето се затопли - тичане или джогинг са добър вариант за поддържане на форма.

Хм, спиране на тренировки за 9 месеца? Това, като майчинство ли да го разбираме? Бъде по-конкретна, ако ти е възможно!  :)

Ами да, имам такова намерение, стига да се получи :roll: . Ако стане ще трябва да спра със силовите тренировките, надявам се поне да е възможно да продължа с кардиото, но не знам дали да променя храненето по някакъв начин. Имам предвид НВД и намаляване на колории, в никакъв случай не искам да трупам мазнини и да се превръщам в торба.

09.03.07
11:02

Да, храненето трябва да си го регулираш, за да компенсираш липсата на тренировки. Намали количествата на храната, особено въглехидратите. Не казвам да спреш да ядеш или да намалиш драстично. Всъщност, две седмици са прекалено кратък период, за да има голямо значение, но при 9 месеца вече ще трябва да го мислиш ;)

10.03.07
09:18

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:55.

10.03.07
13:49

[quote author=“mitaka101”]Когато спреш внезапно тренировки, а тренираш интензивно дълго време през първата седмица ОТСЛАБВАШ. След това започваш плавно да връщаш килограми.
Това е ефект от загуба на гликоген в мускулите. Гликогеновите депа се задържат до 5 дни след прекратяване на тренировките. После организма си казва - я вече няма да ме тормозят => не ми трябва да поддържам този гликоген и го разкарва. С гликогена си заминава и 3 пъти по-голямо количество вода и от там се спада около 0,5 до 1,5 кг в зависимост от личното тегло и тренираността. А после се трупкат мазнини в мускулите и около тях ...

Съвършено ВЯРНО!!
Изпитвала съм неколкократно този феномен :lol:
Arwen не му мисли толкоз отдалече за бебето, като се получи тогава ще решиш, съдейки по физическото си състояние какво да правиш и какво не!
Поздрави от мен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1