малко съвети ???

МА

03.11.04
11:27

Здравейте ...
казвам се Мария, на 26 г. съм от София.
искам да ви попитам за някои неща свързани с храненето и тренировките.
висока съм 171 см, тежа 57 кг.
обиколки - ханш 93, талия /70 :((/, гр обиколка 98 /:))/
Усилено тренирам от 2 месеца - фитнес. Програмата ми е следната:
1. понеделник - крака - /клек, екстензии, упражнения за странична част на крака/ + бицепс /2 упр/ + трицепс 1 упражнение
2. вторник - гърди /3 упр/, гръб /3 упр/, рамо /2 упр/
3. сряда - аеробика - степ 40 мин
4. четвъртък - като понеделник
5. петък - като вторник
6. събота - ако мога - 3 км на стадиона

Пресите ги правя вечер - през ден, защото съм ограничана във времето за тренировка /тренирам в офиса в обедната почивка/

Идеята с тренировките и храненето е да изчистя мазнините от тялото си  /има какво да се желае/ и да направя релеф. Проблемът е че не искам да намалявам гръдната обиколка или поне съвсем малко. Принципно съм наясно с диетите относно чистенето на мазнините - ето 1 примерно мое меню - моля кажете мнение за него:
сутрин : кафе с мляко, чай с мед
преди тренировка 1 ябълка
след тренировка 200 гр обезмаслена извара, 2 домата и 1 филия хляб бонус
към 15 ч - кафе и 1 ябълка
към 17 ч - 1 к.мляко - Верея 0,1%
вечеря - 20 ч - пиле/бон филе/ или бяла риба варена - 200 гр, 1 огромна салата със зехтин
към 10 ч к.мляко - Верея 0,1%
Докато гледам телевизия вечер обаче ям семки - 50-70 гр.
Пия много вода и взимам хр добавка - ябълков оцет с пектин.
това е .....

Не мога да кажа че съм супер стриктна в храненето обаче /това го правя няколко дена и после прегрешавам - я със солети, я с нещо сладко  - гледам поне да е корни или нещо такова - не чак толкова вредно :)) или пък изяждам повече семки /

Моля ви кажете ми -
мнението ви за тренировъчвната програма?
храненето адекватно ли е на тренировките ?
аеробиката достатъчна ли е?
При силно ограничаване на въглехидратите няма ли да ми замине бюста ?

Освен това в момента уча за държавен изпит и от два дена приемам предимно въглехидрати - мисля че са ми нужни за да запомням това което уча- нали мозъка се храни с въгрехидрати? Права ли съм за това? Тъй като излизам в отпуск за 10 дни за да уча няма да тренирам но мисля всеки ден да тичам по 3 км? Кажете ми как да се храня - хем да не кача кг, хем да имам енергия за да запомням ?

Малко стана дългичко писмото, но ме хвана музата нещо :)))
Благодаря Ви предварително :)))

03.11.04
11:46

Мария, засъжаление в нашият спорт бодибуилдинг и фитнес има полуво разделение. И зареди това женският фитнес си има отделен раздел във форума на тема хранене. Не си избрала мястото кадето да постнеш темата си !
по-здрави и успех

03.11.04
11:46

За тренировката първо.
Тъй като повечето жени предпочитат да наблегнат с тренировките за крака и дупе може да правиш едната тренировка за тях а другата за горна част на тялото. Ако все пак искаш да се стегнеш добре горе твоят вариант е горе-долу удачен. Не казваш какви упражнения правиш и с какви тежести. Упражненията за гърди няма да ти стегнат бюста даже може да му попречат, но си ги прави с леко, за да тонизираш мускула. Пробвай да си правиш аеробиката сутрин на гладно, ако имаш възможност. Понеже не съм голям фен на тичането 3км колко време ти отнема? Гледай да не тичаш повече от 40-5мин в умерено темпо.
За диетата.
Мисля, че се храниш що годе адекватно :) Не мисля, че закуската ти е удачна, най-малкото кафето до колкото знам на гладно е вредно. Закусвай някакви плодове. Ако искаш да засилиш горенето на мазнините си вземи л-карнитин като добавка.
Значи това дали ще махнеш мазно зависи главно от диетата ти. Трябва да балансираш много добре за да махнеш мазничкото пък да ти остане бюста (който хич не е малък де  :lol: ) така, че не се притиснявай толкова за него си мисля аз...
По въпроса за мозъка, да той се храни с въглехидрати, но в нисковъглехидратен режим почва да се храни с кетони, но не мисля, че си стигнала до там. Сутрин или след тренировката с тежести може да си позволяваш сладичко, но иначе избягвай.

Дерзай!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1