03.11.04
13:34
Занимавам се отскоро с фитнес. Тежа 55 кг при височина 166 см. И искам да сваля 2-3 кг с тренировки. Какви са подходящите броя серии и повторения в моя случай?! ... Като не искам да правия мускулна маса...все още...а да работя само за релеф.. И още нещо....когато се приклуйцхи работатат върху определена мускулна група, тогава ли да се премине към следващата...или може по време на почивките....да се правият упражнения за други мускулни групи. Кое е по-правилно и по-ефективно?
Благодария предварително на тези, които ми отговорият. :)
Добре дошла във форума!
Пиши на кирилица!
Прочети правилата!
Преведено заглавие!
vanisher
Преведена тема.
T-BiRD
[quote author=“petya”]Zanimavam se otskoro s fitnes. Tega 55 kg pri visochina 166 sm. I iskam da svalia 2-3 kg s trenirovki. Kakvi sa podhodiastite broya serii i povtoreniya v moya sluchai?! ... Kato ne iskam da praviya muskulna masa…vse oste…a da rabotya samo za relef.. I oste nesto….kogato se prikluichi rabotatat varhu opredelena muskulna grupa, togava li da se premine kum sledvastata…ili moge po vreme na pochivkite….da se praviyat uprajnenia za drugi muskulni grupi. Koe e po-pravilno i po-efectivno?
Blagodariya predvaritelno na tezi, koito mi otgovoriyat. :)
Не че искам да оспорван решението ти да правиш релеф при твоите кг., но ми е интересно на каква база ще го правиш, ако ти липсва масата ? Не виждам нужда да сваляш още тегло, по добре прави оформяща тренировка, но ти си решаваш.
Иначе няма особено значение по колко повторения ще правиш,ако не ядеш за маса,10-12 ми се струват нормално в твоя случай. Повече от 3 серии на упражнение е безсмислено, но гледай в една тренировка да удариш мускула от всички страни. Ако си начинаещ недей да правиш суперсерии, свърши си с едната мускулна група и давай следващата.
Айде, успех !