11.03.07
13:15
Здравийте,
нашите купиха кростренажор и реших и аз да го използвам. Каква програма да спазвам, за да влезна в релси. На 18 години съм, тежа 90 кг. и съм висок 180 см. Нямам време за фитнес, щото уча до 3 часа следобед и след това се чувствам като пребит. Сутрин мога да отделя 1 час за упражнения.
Благодаря предварително! :)
Общо стягане с кростренажор няма да постигнеш. Най-много за тонус или да свалиш малко килограми.
13.03.07
20:03
[quote author=“mazda”]А каква програма трябва да следвам, зада сваля “малко килограми”? :P
Главно трябва да спазваш хранителен режим, ако искаш да сваляш килограми.
Много не обнадеждаващо... :(
Някаква специална ли или...
Като начало, опитай сутрин на гладно да въртиш. :)
Ако ти е възможно де, ако не..в друго удобно за теб време.
За хранене - важно е 2-3 часа след велото да не налиташ на сладко, теста, захаросани сокове, газирано и т.н. /въглехидрати/.
След това, като ядене - нещо по-местно, млечно или яйчено.
Това е най-общо казано.
Иначе са ти го написали - хранителен режим/диета/. Има си цял раздел, даже два на тази тема.
За тренировката на велото е важно да поддържаш пулс за кардио тренировка “180 минус годините ти”, срещал съм го и под формула
180-години*0.8=препоръчителен пулс.
:!: Не хубаво да се изсилваш с много висок пулс 200-годините=пулс+/-10 вече е опасно, но от личен опит.. :arrow: прилошава ми преди тази граница. Гледай да не я стигаш.Всъщност, погледни в книжката, която най-вероятно е в комплект с велото, би трябвало да пише. ;)
Успех!
[quote author=“NRG52”]Като начало, опитай сутрин на гладно да въртиш. :)
Ако ти е възможно де, ако не..в друго удобно за теб време.
За хранене - важно е 2-3 часа след велото да не налиташ на сладко, теста, захаросани сокове, газирано и т.н. /въглехидрати/.
След това, като ядене - нещо по-местно, млечно или яйчено.
Това е най-общо казано.
Иначе са ти го написали - хранителен режим/диета/. Има си цял раздел, даже два на тази тема.
За тренировката на велото е важно да поддържаш пулс за кардио тренировка “180 минус годините ти”, срещал съм го и под формула
180-години*0.8=препоръчителен пулс.
:!: Не хубаво да се изсилваш с много висок пулс 200-годините=пулс+/-10 вече е опасно, но от личен опит.. :arrow: прилошава ми преди тази граница. Гледай да не я стигаш.Всъщност, погледни в книжката, която най-вероятно е в комплект с велото, би трябвало да пише. ;)
Успех!
Мерси за съветите! :)
Аз сутрин ставам 5 и половина и въртя до 6 :) и след това ям чак към 10-един домашен сандвич-хляб+сирене/кашкавал+някаква вафла :roll:
Последните 2 сутрини държа пулс от 140. На 18 години съм.
П.С. Дано посваля някое от тия 90 килца... :P