183см. / 56кг. Помощ ?

06.11.04
01:39

Здравейте. На 17 съм и от 2-3 години съм все 183см / 55-57кг, варират. До сега не съм тренирал, нито ял някакви добавки или спазвал диети. Но реших че трябва да напълнея и се обръщам към вас за съвет. Какво трябва да ям, колко калории на ден. Искам поне кам 65кг да направя и тогава фитнес, имам чувството че ако сега отида ще се счупя, но Вие ги разбирате тези неща и моля за съвет. Целта ми може би както се досещате е не да стана с “коремче” а да направя мускулна маса.

Мерси много на всички.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 12:13.

06.11.04
14:18

Мускулна маса без тренировки не става, каквото и да ядеш :) И да качиш до 65 кг само с ядене, това ще са мазнини, и те по никакъв начин няма да ти помогнат като отидеш в залата. Така че още утре заминавай към най - близкия фитнес. Програмата ти трябва да е много кратка само с базови упражнения, големи (за тебе си) тежести в 5 - 6 повторения  и да ядеш много. Гледай да не висиш в залата повече от 45 - 60 минути, 2 - 3 пъти седмично. Яж минимум 5 пъти дневно качествена храна. Като добавки може да пробваш някой високопроцентен протеин на прах.

06.11.04
18:57

аха, значи няма нужда да изчакам да кача някое килце ами направо да заминавам в някоя зала ;) Ами аз по принцип много ям ... Ще прочета статиите из сайта за храните, които трябва да се консумират ... А кога е по-добре да се тренира ... сутрин или вечер след 8 някъде ... понеже съм втора смяна и ... ;)

08.11.04
19:29

еми тренирай 3 пъти в седмицата които дни можеш и когато можеш , аз та съветвам сутрин  :shock:

08.11.04
23:56

малко offtopic ама това от аватара ти ти ли си ? :)
Ако искате да попитате някого нещо и не е свързано с темата използвайте лично съобщение. Считайте това като първо предупреждение, след което ще трия офтопиците.
Mr_Muskul

09.11.04
10:12

Еми той сие, не с ходил на плаж в Бургас! :D

09.11.04
11:27

а и щом не искаш коремче,просто не яж и не пии неща от които се подува корема,и най-вече безалкохолни напитки.

10.11.04
00:54

Яж постоянно и ако не се притесняваш от малко мазнини приемай много въглехидрати вечер

10.11.04
12:39

[quote author=“crasheR”]а и щом не искаш коремче,просто не яж и не пии неща от които се подува корема,и най-вече безалкохолни напитки.

ау, спирам колата, фантата и т.н. и минавам на натурални сокове значи. А от мазнини ... абе не ми се иска ама може в началото малко ... така да изглеждам поне по-едър :)

10.11.04
14:29

Абе к’во коремче бе пич, мушкай здраво от всичко, че 30-40 кила имаш да качваш. И тренирай де, иначе....
Успех!

SK

10.11.04
23:56

[quote author=“crasheR”]еми тренирай 3 пъти в седмицата които дни можеш и когато можеш , аз та съветвам сутрин  :shock:

Аз не съм съгласен с теб!Напълно ти противореча.Според теб как е по-добре,вечер когато преди тренировка през деня си хапвал 5-6 пъти да кажем или сутрин когато преди това си ял 1 път!Вярно е че си по свеж сутрин,но все пак вечер е по добре.

11.11.04
02:24

[quote author=“J`E`K`O”]Здравейте. На 17 съм и от 2-3 години съм все 183см / 55-57кг, варират. До сега не съм тренирал, нито ял някакви добавки или спазвал диети. Но реших че трябва да напълнея и се обръщам към вас за съвет. Какво трябва да ям, колко калории на ден. Искам поне кам 65кг да направя и тогава фитнес, имам чувството че ако сега отида ще се счупя, но Вие ги разбирате тези неща и моля за съвет. Целта ми може би както се досещате е не да стана с “коремче” а да направя мускулна маса.

Мерси много на всички.

На ден ти трябват поне 3000 ккал., основно от въглехидрати,протеини над 100г задължително. За начало набивй каквото ти падне и по възможност в много големи количества (напр. майонеза,бекон) важното е да “тръгнеш” да наддаваш,така да се каже. После качването ще стане по-лесно и тогава изхвърли от диетата си кофти храните. Яж задължително ориз, повече хляб, яйца,мляко, може също така банички,боза,сладки работи.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО започни веднага с тренировките, защото иначе няма смисъл. Виж някоя програма за начинаещи от сайта и я спазвай, виж също така описанието на унражненията.
Когато започнах с билдинга бях точно на твоите пропорции,така че говоря и от личен опит. На мен ми помогна такъв режим,може да помогне и на теб. Хайде, успех !

11.11.04
11:54

Ок, ами аз точно гледах как се изпълняват упражненията. А от диетите май си харесах Високо Въглехидратната. Ще има яко боб, яйца и т.н. А някъде на сайта пише ли кои храни колко калории съдържат, дали е по-добре 2 банана, или един скапан хамбургер... И още веднъж мерси много на всички тук. Дано има резултат :)

Edit: А, намерих таблицата с калории, мазнини и въглехидрати на храните.

11.11.04
12:32

Абе, Жеко, те манекенките не са слаби колкото тебе братле :)
Я се хващай и яж мазно и въглехидрати по много и на често, че така не е човешко да я караш  :lol:
Ходи дигай 2-3 пъти тежко и твае.

CJ

11.11.04
13:12

Абе брадле, требва да се стегнеш. Да ти кажем под секрет. Требва ти доста питателна храна. И също би било добре да зеделиш некой български лев за МЕГАМАС ГЕЙНЕР 8000…. или там квото е. Поне две кофи!

И отивай в залата незабавно!

Излишни движениа да нема! Да не харчиш излишни калорий. Движение само в залата с много тежко.

Твае брадле.

Упех! :lol:  8)

ВН

12.11.04
07:13

Изписаха се много неща в стил “Яж, к’во ти падне и по мноо”. Аз ти казвам хубаво прочети всичко в сайта, после си направи изследвания на храносмилателната система и на тестостерона. Ако всичко е в норма започни режим изчислен по упътванията дадени в сайта. Ако имаш проблем със здравето - започни оттам! Първите 6-8 месеца ще качиш много, затова яж УМНО! Четене и планиране му е майката!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1