04.04.07
15:30
Здравейте
Нов съм и се надявам да не съм сбъркал раздела, за което ако съм ме извинете.
Преди време трябваше да спра всякакъв спорт, защото нямах време и почти не се движех, а ядях като прасе ( както бях свикнал като тренирам ). Станах 82 кг със шкембе и от там нататък не мръднах с колкото и сладки и сланина да се тъпчех. после ги свалих със спорт до 62 кг за 2-3 месеца. Сега качих мускулна маса малко повече и съм 66 кг и съм 184 см. В перфектно състояние и форма съм, но ме е страх да почна да ям както преди въпреки, че сега спортувам по 2-3 часа всеки ден. Някои ми казват, че мога да ям колкото си искам, защото съм млад ( 17 години ) и спортувам и метаболизмът ми е добре. Майка ми която е лекар ми казва, че захарта в плодовече или по-точно плодовата захар не е като захарта в шоколада например, и че очаствала в други процеси и ако била в повече тялото не я съхранява като мазнини т.е. не може да се напълнее от нея ( питах я защото изядох огромно количество плодове някъде към 3000 kcal + всичко друго което ям ).
Та въпроса ми е мога ли да ям много и по-специално марс, сникерс, туикс, бадеми, фъстъци, кашу и такива сладкиши и да запазя теглото си като ще спортувам 1 на седмица и в най-добрия случай 3 пъти
Темата беше редактирана от simon на 04.04.07 15:45.
Ами не, според мен ако не се ограничаваш със сладкишите (щом си склонен да качваш килограми) пак рискуваш да качиш мазнинка. За фруктозата майка ти е права. Веднъж на седмица е малко като спорт, но виж 3 пъти е приемливо. Но дори 3 пъти да тренираш, това не означава, че можеш да си тъпчеш любимите ти шоколадови изделия. Виж, що се отнася до ядките - в малки количества те са полезни - бадеми, кашу, повечко орехи - там има полезни мазнини.