По какви коли си падате

Прескочи до:

01.07.07
08:11

Аз напоследък много се радвам на тая машина: http://www.tuningblogger.de/uploaded_images/AC_Schnitzer_ACS6_M6_2.jpg
Ако имам така едно 150хил излишни пари, изобщо няма да се замисля - бавареца много ще ми пасне на очите. Пък който иска, нека си кара Ферари :P

Това е тунинг и ще е по-скъпо. 630Ci с 258 коня струва 129 000 лева, а 645 Ci с 333 коня е 160 000 лева. М6 вече е 245 000, но там положението е ...........

Ровър е жълтур. Вече почти 2 години. Никакъв БМВ.
Фолксваген.... Слаба ракия. Силни с 2-3 модела, само в Европа. Не съдете по колите на старо. Бг е страна на Голф тройките.
Класацията е: Дженеръл Мотърс, Тойота, Мерцедес, Форд. Тези сили държат по около 10% от автопазара.
Автоиндустрията е с 2/3 от силата си в товарните автомобили, между другото.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 01.07.07 20:38.

казано от D3BEP на 01.07.07, 20:38:

Ровър е жълтур. Вече почти 2 години. Никакъв БМВ.
Фолксваген.... Слаба ракия. Силни с 2-3 модела, само в Европа. Не съдете по колите на старо. Бг е страна на Голф тройките.
Класацията е: Дженеръл Мотърс, Тойота, Мерцедес, Форд. Тези сили държат по около 10% от автопазара.
Автоиндустрията е с 2/3 от силата си в товарните автомобили, между другото.

Тоуота е номер едно за 2006 година -> http://www.channel4.com/4car/news/news-story.jsp?news_id=16229&ref=archive
2-ри са Дженеръл Мотърс Груп
3-ти са Форд Груп
4-ти са Фолксваген Груп
5-ти са Даймлер-Крайслер (вече май само Даймлер-Бенц)
Май така бяха останалите...

Общо взето всички основни играчи без Тоуота са в финансова криза, особенно някои...
Тоуота има ОГРОМНИ печалби (чист приход), а ГМ кара на изпарения.
Яко реформи, преструктуриране на всичко до основи, съкращения, неефективно производство... бая проблеми имат някои производители

П.С. Роувър банкрутира и вече не работи, след това го купиха китайци и незнам дали правят нещо..

Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 02.07.07 05:01.

18.03.08
19:24

казано от FRANKO1 на 06.04.07, 13:34:

аз съм с ALFA ROMEO 156 - 2.0TS

Опа..и аз карам Алфа;)

Мнението беше редактирано от tigra на 18.03.08 19:35.

18.03.08
19:38

Аз пък съм с Голф 1.9tdi,ама не троика с пернишка регистрация, а петица със Софииска! :P

18.03.08
19:44

Опаа, събрахте се агитка на КАРБ май. :-P

18.03.08
19:50

Очевидно имаме добър  вкус  ;-P :coolsmile:

Йосиф, това е американската класация. Знаем я.
А я вече се метнах почти година на една Е36-ца.

20.03.08
14:28

Еми за мене мечтаната кола е Rolls-Royce Phantom , на която съм се качвал за малко :) иначе колата за мене е БМВ Е30, Е36 , Е60 , Е87 , Е90

23.03.08
17:36

Падам си по тежките лимузини-мерцедес,ауди и бмв от най-висок клас.А за тунинг версиите на ти я зверове нямам думи.Както казва един приятел това S8,S 65 AMG и BMW 7 Alpina не са коли а самолети.Спортните коли хич не ме кефят не е ли си някой голям двутонен немски мечок с 500-600 коня под капака за мен не е кола. ;-)

DA

23.03.08
20:40

предпочитам А3,пежо 306,БМВ 325.Много са .сега само да изкарам изпитите за книжката си взимам А3 2.0 TDI направоо сма луднал по тая кола хах,само че истинската ми страст за  Ford Mustang от тези по старите модели  ноо за жалост са мн скъпи :(

24.03.08
16:21

Аре поздрав за всички Nasko Mentata - jiguli.mp3
Цитирам:”Жигулиии, ти си чудна кола, жигулии не те разменям за жена, жигулиии ти си моята кола, жигулии с теб до края на света’
И така на татък... :)
Амии аз лично най се кефя на Jaguar-и !Страшни коли !

25.03.08
11:15

понеже темата е за коли искам да ви питам за вашето мнение по въпроса: скоро ще имам избора да избирам между две коли : Ауди 80 1990г. 1.8 бензин и рено клио 1.4 92-3г .. колебая се коя ще е по добрия вариант за мен ако гледаме : здравина,разход,возия и т.н ....Е,какво ще кажете?

Реното е парцуцник. Френските коли имат добра возия. Докато са нови, после са ужас.
По - здраво е аудито, макар че с тези години вероятно ще вози твърдичко.
Естествено, че Аудито харчи много повече. По - голям двигател и много по - тежка кола.
По - скъпи са му и частите. А често се намират по пазара и проблемни аудита. Много се търси колата и минават метър.
Но и по - лесно ще намериш такива по моргите и навсякъде. Масова кола е.
Много стари коли бре братче... Ше си вземеш белята.
Ако парите са проблем, вземи ренака. Трябва да ти го дадат по - евтино, нищо че е малко по - нов.

25.03.08
12:59

и двете коли са от Германия реното е в БГ в момента но се чудя дали него дали Аудито като дойде на 11-12 април защото немското си е немско просто по здрави коли са но пък никога не знаеш на какво ще попадне човек..и двете коли са в перфектно състояние даже някои от частите им са нови...а за разхода го дават 6.5литра/100км аудито бензин а пък то е ясно че ако го зема ще бръмчи на газ много скъп бензина а аз ще я карам тази кола доста да не кажа всеки ден...иначе като ламарини мисля че немското е по издръжливо от френското ??

Разхода е абсурден за аудито, още повече че като му гледам годината не познавам много марката, ама нищо чудно да е моно, а не пълна инжекция.
Какво е то? 90-те коня ли?
По - скоро един разход 9-10 смесено ще ти е реалистичен. Айде, 8-9 ако караш много.
Не се лъжи по надпис на пордавач или приказки на фенове. А на газ ще има и други проблеми и разходи.
6,5 разход на 1,8 Ауди ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИДИШ НЯКОГА. С малко късмет, ако правиш 1000 км. преход може и да го доближиш.
Колкото е по - стара колата, по - висок е разхода и по - големи проблеми можеш да си създадеш със газта. Най - малкото, газта няма смазващите свойства на бензина и дизела, нито пък има същия момент на запалване...
Според мен подходи като купувач на кола: определи си нуждите.

- ако ще караш повече градско и на къси разстояния и няма да влачиш твърде много багаж, ренакът е твоята кола.
- ако ше караш много междуградско или дълго и често ще влачиш багажи, аудито е твоята кола.
- ако те притеснява разходът повече, вземи реното; по ще ти е лесно и за поддръжка
- ако ти е повече до здравина, стабилност и скорост, вземи аудито. Реното е мека Мара в сравнение даже с по - старото Ауди, системите за сигурност на Ауди далеч бият Реното, а и Аудито си е друг клас автомобил и модел.
- вземи предвид старостта ан двигателя, състоянието му и разбира се газовата бутилка в багажника.

Ама брат, хайде да не правим темата на автоконсултации... Някак не е правилно. Знаеш, длъжник съм ти малко за оная тема, но все пак...

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 25.03.08 14:43.

25.03.08
20:23

да съгласен съм и искам да ти благодаря за пореден път за съветите и мнението ти по въпроса.наистина съм ти много благодарен!

25.03.08
20:28

Какви коли ли ? Купета, много ме кефят с по-спортната си форма :D

26.03.08
09:59

казано от D3BEP на 06.04.07, 13:40:

Не обичам БМВ-тата.

Хммммм.... какъв парадокс само..... :D :D :D :D :D

Аз иначе съм твърдо BMW Inside, но това не ми пречи да виждам и отценявам и доста други хубави марки/автомобили, като например Alfa Romeo или Honda… единствено имам неприязън към марката Mercedes, като нямам реално обяснение защо (не и защото съм BMW Ultras) - просто са ми някви “дървени”... :)

Мнението беше редактирано от Honzik на 26.03.08 10:00.

казано от Honzik на 26.03.08, 09:59:

казано от D3BEP на 06.04.07, 13:40:

Не обичам БМВ-тата.

Хммммм.... какъв парадокс само..... :D :D :D :D :D

Аз иначе съм твърдо BMW Inside, но това не ми пречи да виждам и отценявам и доста други хубави марки/автомобили, като например Alfa Romeo или Honda… единствено имам неприязън към марката Mercedes, като нямам реално обяснение защо (не и защото съм BMW Ultras) - просто са ми някви “дървени”... :)

:coolgrin:
Хихихихихи....
Ами така се получи братле. Филм е, с много актьори в него, дълъг за разказване. А  и визията на човек се променя. Накар че основните недостатъци пред Мерца за мен си седят:
Колата(Е36) си е малко хулиганска на вид и над 4000 оборота е много ревяща. И всъщност май малко отстъпва на старите цедки по динамика.
Но пък е страшна да я караш.

26.03.08
13:51

Моят iS над 3к почва да върви осезаемо... но пък и е предимство.... до 3к си икономичен, над 3к.... вървиш ;) Иначе над 4к вече е лудница, ма ти точно тогава си достигаш МАХ-а при nm…. и затва ;)

IB

30.03.08
14:19

Аз лично харесвам немските машини. ;) Топ 3 са за мен BMW/Audi/Mercedes! Напоследък мнооого ми се набиват на очи BMW E39(5та серия от `97 до `03). Дори повече ми харесва сякаш от новите петици. :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1