08.04.07
19:57
Здравейте,
за около година успях да сваля 15—16 килограма без да спазвам някакви специялни диети, просто лятото тичах редовно, а като застудя доста - въртях велоаргометъра у нас. Не е като да съм вече в атлетична форма, но поне не съм като преди. Впечатление ми направи обаче фактът, че подкожните мазнини по ръцете - бицепс, предмишница - като че ли си останаха непроменени. Просто не знам какво да направя за да ги изчиста, тичам ли, какво ли не правя, даже се разцепвам на велото у нас докато не потекат реки от пот по мене... и пак нищо не става. Гледам на повечето спортисти(не, че съм един спортист аз, ама все пак...) ръцете им, в частност предмишниците, са доста изчистени, пък даже всички вени се виждат(което е доказателство все пак, че подкожните мазнини са малко, нали?). А моите вени почти не се виждат, или трябва доста да се загледам, за да ги видя.
181 съм висок, тежа 83 килограма.
Ако някой има представа за ефективно упражнение за чистене на тези мазнини, моля да го сподели.
Знам, че най-вероятно някаква диета би решила въпроса, но просто не съм от хората, които могат да се подложат на такова нещо. Не ме съдете за това :)
Айде, толкоз от мен.
И мерси.
С воля всичко се постига! Начина е диета и кардио дейсност(каквато разбрах, че ти практикуваш).Трябват ти само малко познания и желание, за да се справиш с излишните мазнини.Аз ти предлагам да се насочиш към една ниско-въглехидратна диета/НВД/ и резултата ще е на лице!И не мисли, че под диета имам предвид някое от онези садистични мъчения, наречени глад.Съвсем прилична си е НВД и не е чак толкова трудна за спазване.
http://www.bb-team.org/articles/comments/907/
По-здрави!
Мнението беше редактирано от BobaN на 08.04.07 20:58.
еми аз до колкото разбрах , човека иска да оформи ръцете си ...не съм ‘’светило’’ в тази област , но ако има определен режим на хранане ( има предвид избягва “вредните” храни ) и си ходи редовно на фитнес - като тренира по интензивно нещатата буха му се получило.Друг е въпроса че примерно ако не си на диета а просто се храниш правилно ще си свалящ по бавничко, пък НВД по бързо че ти стаа но се пак че е по тежко... ти си преценяваш
абе аз не разбрах тоя пич ходи ли на фитнес, или само тича и си върти колелото. Без тежести не стават ръце. Трябва му яко желязо и хубава диета!
а може би най-удачно ще е ако човека се допита до някой инструктор.Понеже така ще получи най-обективна преценка понеже инстуктора ше го види и ще може ми каже на място...а друг е въпроса на какъв инструктор ще уцелиш.
наслука ;)
казано от dobata на 09.04.07, 00:02:
абе аз не разбрах тоя пич ходи ли на фитнес, или само тича и си върти колелото. Без тежести не стават ръце. Трябва му яко желязо и хубава диета!
И аз това щях да кажа...
Ако не тренираш тези мускулни групи, няма как да ти изпъкнат...
09.04.07
12:03
1. Ами, честно казано, не ходя на фитнес, или ако ходя някога - то е за 1-2 месеца и след това не ходя примерно година.
Интересувах се дали има някакви упражнения, които мога да практикувам без да ходя на фитнес. Не мога да си представя, че няма, просто не мога да се сетя за нито едно. Имам на разположение един стадион и лостове за набирки(но те едва ли ще натоварят ръцете толкова), както и няколко леки дъмбела. Най- ме интересува предмишницата. Не искам да увеличавам мускулната си маса, затова и не мисля, че само многото железа от фитнеса са единственото решение за моя проблем. Искам просто да си изчистя така ръцете, че почти да няма подкожни мазнини. Ясно е, че не може хич да няма, ама ако има, то да е в нормата. И силно се надявам това да може да стане без фитнес, ама знам ли.
Чудното е, че като съм във фаза на сваляне на килограми - теглото ми спада, обаче имам чувството, че това става главно от корема/паласките/краката, а ръцете си остават същите...
Колкото за НВД - мисля да я опитам за период от около 2-3 седмици.
2. Дойде ми още нещо, което ми се иска да попитам. Значи, тази кардио тренировка, там нивото на пулса е ясно, но защо всички казвате да речем “Прави кардио от 30 до 50мин макс”. Има ли нещо лошо ако тренировката продълви повече(например 1 час, пък и повече). Говоря както за тичането на стадиона, така и за карането на велоаргометър.
А и също така като чета постовете, много хора предлагат велото да се кара на пъвра или втора степен с високи обороти, а аз го карам на максимална степен, но пак с високи обороти (33-34км/час при относително голямо натоварване) и честно казано се изморявам и изпотявам повече, отколкото ако го въртя на първа или втора степен с, да речем с над 45км/час.
Абе не знам, като цяло си признавам, че съм лаик по отношение на фитнес и здравословно ядене, но точно това е и причината да пиша тук.
Мнението беше редактирано от vkn@mail.bg на 09.04.07 12:04.
1. за кардиото според мен няма проблем - просто имаш по - здрави крака
2.това за вените на ръцете е до някъде ген, но ти за височината си си на мн добри кг и другото - ако нямаш по голяма предмишница или бицепс или който искаш друг мускул да побутне вените нагоре, те няма как да изпъкнат сами :)
пс аз съм 176 см, 82 кг, ръка 40 см(не мн чиста) и леко ми се виждат вените, а преди ми бяха мн скрити; така че spox
При положение, че не искаш да ходиш на фитнес, можеш да опиташ с упражнения за предмишница.
Разгъване и сгъване на китките с щанга, а понеже нямаш щанга => с дъмбел. Можеш и да правиш сгъване с обратен хват/надхват/
Също така, не е лошо да се възползваш от лостовете на стадиона. Можеш да правиш набирания с тесен надхват.
Не знам, доколко ще са задоволителни резултатите, но не очаквай чудеса.
Въобще..сериозни проблеми имаш - сваляш главно на корема и паласките. Предполагам, че доста хора са ти завидяли и то съвсем сериозно. :-P
Така и така си позаслабнал, според мен можеш само да спечелиш, ако се захванеш със силови тренировки.
С тази идея със слабото тяло и огромните предмишници с изпъкнали вени...като да си фен на Попай. ;)
Мнението беше редактирано от 6th на 09.04.07 14:34.
09.04.07
14:47
Ами, аз не искам да са ми огромни предмишниците, просто искам да са изчистени.
Иначе да, за Попай не се бях сетил :)
Мерси за инфото, ще си отделям време след тичане за набирки с тесен хват(не знам защо не ми е минало през главата, правя само от тези с хвата колкото раменете). А за упрежненията с щанга, дам, май ще трябва да намера някаква, защото с тоя 4-килограмов дъмбел ще трябва да права повторения по 50 :)
09.04.07
20:13
Пич по въпроса за подкожните мазнини-ти си 83 килограма-аз съм 62 килограма и моите вени не се виждат.Второ-имам приятел,който е 54 и е като тапициран скелет-вени навсякъде и да ти кажа никак не е красиво!Мисля че ръката трябва да е оформена,а не изпита.