10.04.07
08:14
Ами имам няколко въпроса:
1. От къде да науча неща които много хора в форума знаят като това че ако смесиш определен тип храни богати на протеини може протеините да са ралични групи и да станат трудни за усвояване.
2. Трябва ли да приемам хапове и добавки ( защото прочетох много вещества на които имената не ми говорят нищо ) и не е ли по добре да си набавям протеина по естествен път - месо, мляко.... ( не искам да съм някакъв като бик просто да съм с добра форма за 17 годишен )
3. Защо всеки втори от сайта казва че трябва да се намалят въглехидратите колкото може повече? Все пак да не забравяме че те са основното гориво на организма. Ще ви дам един пример - от 4-5 дена вчера включително нямах време и да ям и консумирах по 1000 - 1500 ккал най-много ( даже 1500 са много ама айде ). Като се гледам не съм отслабнал и с грам. Имало е дни в които съм се тъпкал със сладкиши ( без да надвишавам 2500 ккал ) и не съм напълнявал. Все пак яденето освен нужда е и удоволствие и не трябва ли както обичаме да спортуваме да обичаме и да похапваме вкусотийки.
4. Ако на опаковката пише че даден продукт е да речем 300 ккал трябва ли да вярваме че всичките остават в тялото? Не мисля. Все пак кафявите малки рибки които раждаме след голямо хранене съдържат сигурно бая калории ( да не говорим че има един животински тор които го използват като гориво - торф ) . Чистата захар се разгражда напълно но да речем хляба, месото и много други не се.
5. Преди бях към 85 кг/184 см. сега съм 65 кг. Свалих 25 кг за 2 месеца и качих 5 мускули. Странното обаче е че от 1 месец хапвам по-малко защото нямам време много и нещо не съм гладен особено но не отслабвам и грам а ям може би 500 ккал по-малко от колкото трябва на ден ( ако приемем че трябва да ям 2000 ккал ) освен че ям по-малко ходя всеки ден на фитнес и там горя по 100 -200 ккал на пътеката, на лодката 150 ккал, и правя бая упражнения за мускули. Защо не свалям още ( имам само съвсеееем малко на корема да сваля за да ми се виздат там мускулите ).
6. Защо всеки казва че меда е бърз въглехидрат като на опаковката му пи6е Gi-low демек се пуска в кръвта бавно не бързо като шоколада и други въглехидрати.
Това са ми въпросите. Кажете някое сайтче където мога да прочета повече за протеини и добавки и какви групи са.
Темата беше редактирана от simon на 10.04.07 08:50.