Сплит,добавки и въпросчета....

14.04.07
11:23

Здравейте,
Един приятел ми препоръча този сайт ако имам въпроси за тренировките....Е имам няколко въпроса и бих се радвал да ми отговорите ;-).Сайта ми е приятен и ме кефи,а сега ето моите няколко въпроси:
На 15 години съм,тежа 52 кг тренирам вече от  2 месеца и половина(преди 3 години пак тренирах за 5-6 месеца,но прекаснах заради херния).Тъй като вече имам малко “стаж” реших да мина на сплит.Намерих сплит за мускулна маса в сайта,но тя противоречи за моите знания за културизма(които не са много големи),а те са за начинаещи по-добре и по-голям ефект има3 тренировки на седмица,докато 5 или 6 няма толкова голям резултат.....Другото от този сплит в сайта е че се тренира една мускулна група веднъж седмично-тук въпроса ми е не е ли по-добре да се тренира една мускулна група 2ти седмично в период за почивка 48 часа ,заради екзалтационната фаза (ако го написах правилно)?Другото което ме вълнува колко упражнения да правя за един мускул,например за рамото правя 2 упржнения-за задната страна едно,за средната част едно ,а за предната не правя,защото като тренирам за гърди се тренира и предната част на рамото.Правилно ли е това?Следващия ми въпрос е за тренировките за гръб-по-точно екстензиите-като ги правя ме поболява кръста,да ги спирам ли или това е като треската- влошава се преди да се оправи(в случая да пораснат мускулите).Сега за краката да питам-повечето упражнения за крака са с щанга и се кляка-а до колкото знам това забавя или спира растежа(един фитнес инструктор ми го каза)има ли някакво упражнения което да не прави този проблем,освен подскоците и тичането?Като стана въпрос за тичане-мога ли да заменя кардиото с футбол?Аз като играя не съм “дърво” супер много тичам,а и ако питате мен за час,два футбол се хабят повече калории отколкото скучното тичане,та въпроса ми е мога ли да го заменя с футбола?Нямам мн мазнина,но се е лепнала малко на корема и ми крие пресата,а пък нали знаете лято иде на море ще се ходи....Сега за храненето-ям 5-6 пъти на ден като се старая да влизам в диапазона 1800-2000 ккал.Толкова изчислих че са ми нужни на ден.Сутрин ям въглехидрати,за сила за даскалото,след това белтъци,преди тренировка ям с въглехидрати,а след тренировка с белтъчини,от там нататък само с белтъчини,защото от горчив свой опит знам че вечер въглехидратите се лепят по тялото.Преди тренировка взимам някаква добавка ли незнам какво се води в нея има Въгл.и протеини взимам 2 и половина лъжици преди и след тренировка(една моя доза си е 2 лъжици и половина-120 грама белтъци съдържа)казва се Нутрим Супер масс Гайн добавката. Такава доза дневна протеини обезпечава ли ми нуждите?Взимам по формулата 1кг телесно тегло-2,3 грама протеин,че и малко отгоре...Протеините ще ми навредят ли нещо ако ги взимам повечко,при положение че ям храна бедна на протеини?Не съм ли “малък” да ги взимам по този начин?
Това са ми въпросите.Съжалявам за дългия пост,но по-добре да питам отколкото да съм в заблуда.Благодаря.

С 5 - 6 тренировки седмично ще се убиеш в твоя случай ;)
По 1 път мускулна група на седмица е екстра.
По 1 упражнение за всяка част на рамото прави.
Принципно е нормално да имаш леки болки в кръста отначало от упражнения като тяга и екстензии. Вероятно ще се махнат скоро.
Това за спирането на растежа е коментирано много пъти.
Щом толкова се движиш може и да не правиш кардио, особено на тая възраст.
Добавката която взимаш е гейнър. Повече въглехидрати отколкото протеин има вътре. И то некачествени.
Яж повече храна богата на протеин, а не разчитай само на гейнъра на Нутрим.

14.04.07
20:37

Благодаря Jorku :)
Но можеш ли да ми препоръчаш някой препарат качествен?Гледал съм ги из сайтове ама много не им вярвам,та някой който е взимал нека пише.10x.

Мнението беше редактирано от Bogdan на 14.04.07 20:39.

казано от Bogdan на 14.04.07, 20:37:

Но можеш ли да ми препоръчаш някой препарат качествен?Гледал съм ги из сайтове ама много не им вярвам,та някой който е взимал нека пише.10x.

Ами фирми много. Разгледай раздела за хранителни добавки. Като разгледаш 10 теми ще ти стане ясно.

15.04.07
20:01

казано от Jorku на 14.04.07, 21:17:

казано от Bogdan на 14.04.07, 20:37:

Ами фирми много. Разгледай раздела за хранителни добавки. Като разгледаш 10 теми ще ти стане ясно.

Ох,верно тая секция не я разгледах 8-/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1