Болка :/

PE

16.04.07
18:18

Ами положението е следното - кажи-речи всеки ден карам кростренажор по 1 час при доста високо темпо или пък тичам в парка.. проблема идва от това, че понякога (не всеки път) към края на кардиото се получава една постоянна и остра болка в областта на сърцето, която отшумява 5-10 минути след като спра. На 17 години съм и от доста време спортувам. Дали е възможно да прекалявам с темпото или продължителността? Случвало ли ви се е подобно нещо?

Един час е много. Особено всеки ден. Намали кардиото и сама ще видиш как ще си след 1 месец да кажем.

17.04.07
10:16

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:30.

MO

18.04.07
10:05

В тази област най-вероятно става въпрос за мускулен спазъм - в резултат на учестено дишане.Избягвай да пиеш течности в момента на върхово натоварване , защото така допълнително натоварваш сърцето - когато отпиваш дишането се променя от там и натоварването.Изчакваш леко да ти се успокои пулса и тогава пиеш колкото искаш.
Има случаи на спряла сърдечна дейност в такива моменти и тогава или електрошок веднага или господ те прибира.

PE

18.04.07
19:16

Благодаря ви за отговорите!  ;-)

motikata, може би наистина това ще да е причината, защото аз точно това правя - усетя ли болката и пия вода, защото сметнах, че може да е от загуба на течности. Явно тук ми е била грешката. Колкото до мултиминералите - не, не пия, приемам витамини Центрум, но не знам дали помагат и в тази насока? :question:

26.04.07
23:08

за мултивитаминен и минерален комплекс бих ти препоръчал Спектрум Вит. Американски са и голямата разфасовка 100табл е 14лв. Много по евтини от центрум и са предназначени за спортуващи, защото доста от витамините в комплекса са в доста по големи дози от тези в Центрума

07.05.07
19:26

казано от PeBaLs на 16.04.07, 18:18:

Ами положението е следното - кажи-речи всеки ден карам кростренажор по 1 час при доста високо темпо или пък тичам в парка.. проблема идва от това, че понякога (не всеки път) към края на кардиото се получава една постоянна и остра болка в областта на сърцето, която отшумява 5-10 минути след като спра. На 17 години съм и от доста време спортувам. Дали е възможно да прекалявам с темпото или продължителността? Случвало ли ви се е подобно нещо?

Да случвало ми се е и просто си отшумя след няколко дни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1