16.04.07
20:02
Милион пъти е ставало дума за витамините -колко са полезни а у ,всичко чудесно,НО винаги съм се чудел ся например :
Супа със лапат или спанак ... много желязо,витамини,минерали..всички знаем
обаче..
кажете ми сега тия куп полезни вещества не им ли се еавб майката като сварим в тая вода,нарушава ли им се цялостта?
Стабилни ли са като структури или само във вариант на прясно изцедени сокове и добавки може да се каже ,че приемаме пълното количество витамин? Компотите по същия начин - вътре дали изобщо остава нещо полезно след като се преварят?
За консервите няма да говорим ,понеже вътре не са и чували за витамини.Ама горе изброените смятам ,че и за вас понякога са представлявали интерес дали изобщо се съдържат в храната която консумираме.Отделен въпрос е до колко има витамини в тия оранжерийни домати и дали тая огледална оптична структура на добавките(някъв изомер дето е май май) всъщност работи при нас.
18.04.07
12:19
#1
Братле,
ти току що зададе много отговори :) !!
18.04.07
19:16
#2
Тц..
с две думи питам Има ли в компота витамини ?