Kakво мислите за любовта ?

Прескочи до:

09.06.08
05:55

Е тва е;)Браво, Winnie!:)

09.06.08
06:40

Мммм, това май е “Любовните методи на лабилната шестокласничка” ( no offence) - всеки път като те прежули, отдаваш се на метежните си чувства, докато не стигнеш дъното или под него. Относно, сравняването на ‘прескачането’  с  ‘пъхане на ръце в огъня’...кой е казал, че трябва да има огън?

Също ми е странна идеята, че ако си паднеш по някого, то това означава, че има ответни симпатии и чувства и т.н., които обаче са подтиснати.
В един съвършен свят, може би, но в нашата прекрасна реалност...съмнявам се. Е, ако си избираш по кой да си ‘паднеш’, това вече е друг въпрос.
Също така, малко е наивно и лековато, да се слага равенство м-ду просто привличане и любов. Естествено, едното е предпоставка за другото, но това не означава, че са идентични.

Иначе, добра теория, но почиваща на малко ограничени схващания за Човека, емоционалността, потребностите, както  и за връзките му. Ако приемем, че в дамските списания и романи, всичко е вярно - може би. Е, митове за “Женската душевност” бол. Много жени си ги харесват и им вярват, дори и несъзнателно ги пресъздават, много мъже също се подвеждат и това ги превръща сексисти. Нищо против, но да сложиш цялото човечество в тая рамка? Изглежда ми ограничено. :)

Добро утро на всички, които не понасят понеделниците. :D

Някой е минал с миксер през ред понятия - любов, влюбване... малей.

Мнението беше редактирано от 6th на 09.06.08 06:47.

09.06.08
08:29

Започвам да съжалявам, че отворих въпроса за калорийния разход при секса...

BU

09.06.08
08:50

казано от Winnie на 09.06.08, 05:50:

Хаха, това с прескачането от цвят на цвят ми прилича повече на сърбогъщина. Има много хора, които се влюбват постоянно и хаотично, но те всъщност не се влюбват истински. По-скоро са такива хора, които ги е страх да бъдат сами и не се оставят сами. Но пък, не смятам, че това което изпитват е любов...
Нямаш право на избор, така е Алкорин! :)  Но можеш да избереш доколко надълбоко ще си вкараш ръката в огъня - дали само ще се опърлиш от страх, да не “стане пак така” или ще се хвърлиш дори и да знаеш, че “ще стане пак така”. Почти винаги любовта е взаимно чувство, не е еднопосочна. Някой отсреща и нещо в него те кара да се влюбиш и е твърде вероятно той самия да не знае, че го прави, точно защото е включил всичките си блокировки, защото е възпитан да се пази или от страха си . Но въпреки тях, неволно изпраща сигнали, енергии или там каквото и да е. И ти решаваш само да се постоплиш, защото и ти имаш една невидима пръчка в главата си, която постоянно ти каканиже “не, стой далеч от такива неща, нали знаеш какви може да ги надробиш...”. Но, блокирайки себе си и желанията си, човек се разболява и започва да се чуди защо има мигрена, защо му се пие, защо му се плаче, защо му се яде, защо не му се яде и други такива неврозни симптоми.
И няма превенция на любовта, каквото и да правиш или нагазваш или се разболяваш - и в двата случая не е добре. Люовта трябва да се “излекува”, но не с презумции, а с още по-дълбоко газене. Затваряш очите, забравяш кой си и какъв си и се оставяш на метежа. Едва когато стигнеш дъното, когато се превърнеш в нещо като кръгла нула или даже 2 нули, можеш да станеш и да заживееш по старо му. А не се ли излекуваш, може да се влачиш така с години. И тук е много важно какво е отношението отсреща. Ако обекта на любовта ти прекъсне по някакъв начин излъчването си - добре - имаш шанс да се спасиш. Но, ако и самия той е влюбен, ето тогава се влачат нещата с години, без да хората да си дадат сметка защо имат отклонения.
Но пък...точно за тези любови се пишат книги и песни %-P
Дедмен, не можеш да спиш ли? Да не би да си влюбен? :)

Не Уини,включил съм си всички блокировки и се чудя защо не ми се спи...ех да имаше едно маце да ме постопли... : ))

Сега,ние говорим за много различни неща.Любов е едно,привличане второ и т.н. Любовта ти се случва,когато и се отдадеш,когато съзнателно и позволиш да диктува начинът ти на мислене.А привличането става ненадейно и неможе да се контролира,но избираш дали да задълбаеш по-надълбоко.ПОСЛЕ кой е казал,че когато някой те привлича или ти харесва трябва да се влюбиш в него?Можеш само да се постоплиш :) и то без страх...любовта изисква много ресурси,време (пари) и като цяло е тежка за съзнанието.Неможеш да се товариш с нея всеки път ей така,защото “не питала”.

Любовта може успешно да се контролира,защото се проявява с пълна сила,само когато се чувстваш сигурен.Ако ти не си решиш,че си влюбен,никой и нищо неможе да те накара да изпитваш обратното.Цялата любов е изградена на самовнушението!!На убеждението,че можеш да прекараш с някого целия си живот.Дори на липсата на други подходящи партнюри наоколо...на самота и т.н.

ПС:При подрастващите дори на скука...  :-)

Самата нужда да сме влюбени идва от нежеланието да сме сами.И понеже любовта е чувство,което сме изпитали и можем лесно да го върнем,на който заслужава, го правим и то много успешно,успяваме да излъжем дори самите себе си.А страхът от раздяла пак е по същата причина - да не оставаме самотни.Всичко се върти около това....и около заблудата,че изтърваното зайче е идеалният партньор за нас. :) Ние контролираме процеса...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.06.08 09:04.

09.06.08
13:20

Мисля че всичко се свежда до нещо много просто.
Има хора които са готови да се отдадат на чуство без да влагат мисъл или да ги интересува какво може да се получи от всичко това, само и само да изживеят това чуство защото мислят че това чуство ги прави живи.
Има и хора на които не им харесва идеята да бъдат просто така захвърлени на произвола на преходно чуство.

FZ

09.06.08
13:33

казано от Alkorin на 09.06.08, 13:20:

Мисля че всичко се свежда до нещо много просто.
Има хора които са готови да се отдадат на чуство без да влагат мисъл или да ги интересува какво може да се получи от всичко това, само и само да изживеят това чуство защото мислят че това чуство ги прави живи.
Има и хора на които не им харесва идеята да бъдат просто така захвърлени на произвола на преходно чуство.

Alkorin , един въпрос ако искаш ми отговаряй ако искаш недей
Ти от кои хора си ?

09.06.08
14:06

Аз съм за това да се действа разумно, дори конкретната ситуация да не предполага много разумно мислене :)

FZ

09.06.08
14:38

казано от Alkorin на 09.06.08, 14:06:

Аз съм за това да се действа разумно, дори конкретната ситуация да не предполага много разумно мислене :)

Alkorin , това е похвално.  ;-)
Дано като ти четат мненията в тази тема да се замислят повече и да разберат какво искаш да им кажеш  :coolsmile:
Много истина има в постовете ти !

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 09.06.08 14:41.

09.06.08
17:11

Ах, ако ви дойде на главите, не знам колко разумно ще действате :) ... Дай Боже, пожелавам го на всеки!

Като цяло мъжете са по - склонни да правят глупости. От мислене.
Мъжете действително управляват чувствата си . Опитват да премислят нещата. А жените... Те управляват чувствата също. Ама не своите, а предимно на другите.
Не е 100% - ова, но е 90% - ова истина.

10.06.08
05:14

Напоследък чувам мъжки изказвания от сорта, че само мъжете имат чувства и раними души, а меркантилните жени спекулират с тях:)

10.06.08
05:51

Да, вярно е Иве!
И как някой, горкия, е достатъчно омерзавен, опетнен, развратен, прелъстен и накрая изоставен от някаква безскрупулна и безсърдечна мацка  :-P
Ми то не е само до чуване, то си е реалност. Половете се преплитат последно време. И сякаш, момичетата вземат нещата в свои ръце.  Но пак се отклонихме малко от темата...

Мнението беше редактирано от Winnie на 10.06.08 05:53.

10.06.08
05:54

Жива да не бях - направо ще се разплача!

10.06.08
06:26

Ми така си е - не може да се отрече, че има меркантилни и безскрупулни мадами, които ни свалят на всички авторитета:)

10.06.08
06:28

чета,чета,чета и стигам до извода,че спора за разликите и борбите между половете е толкова стар ,колкото и спора за това кое е първо-кокошката,или яйцето :-P Този спор винаги ще съществува и никога няма да бъде решен.

10.06.08
06:36

Никой не спори,защото всичко е индивидуално и всеки от нас сам се е убедил, че правилото за общия знаменател важи само в математиката и никъде другаде:)

казано от jeny на 10.06.08, 06:28:

чета,чета,чета и стигам до извода,че спора за разликите и борбите между половете е толкова стар ,колкото и спора за това кое е първо-кокошката,или яйцето :-P Този спор винаги ще съществува и никога няма да бъде решен.

Първо е Яйцето.
Още динозаврите са снасяли яйца.
А първата кокошка е техен потомък :)
Много женска тема стана тука нещо, а спамерки?  :-) :-) :-) :-) :-)

10.06.08
09:42

Как спамерки?!:)Понеже е ясно, че любовта само помага в спорта, затова така........спряхме тия коментари;)

BU

10.06.08
09:52

Еми,нашите съфорумки са “на всяко гърне мерудия” затова. :)

Любовта неможе да ми пречи на тренировките,защото тренировките ми са пред нея....когато я няма!  :-)

10.06.08
09:54

Тва беше много подходящо за закриване на темата;)....................аааа, и други мерудии ухаят във всякя тема, мисля аз;)

10.06.08
13:41

Скромното ми мнение е, че колкото и да се е извратил нашият свят любовта е едно прекрасно усещане, което може единствено да помага на този, който знае как да го насочи в своя полза ;)

10.06.08
14:41

Аз като споменах това за месеците, нямах предвид че всичко свършва след това. Просто нещата стават малко по-различни, особено когато всички ризи са на яве вече, стъпваш на земята, почваш да разбираш какво правиш.. Птичките продължават да чуруликат, но просто не ги чуваш всяка сутрин..

13.08.08
22:52

определено помага когато я изгубиш-надъхва те със спортна злоба за години напред

18.08.08
08:23

СТИГА МИ ТОЛКОВА ! Не не, от тва нещо само главоболия! Вече само топим чушката каде падне никви чувства емоции обвързвания и тн !

DI

18.08.08
08:38

Няколко съществени разлика има
За мъжете жената която обича е като единствена
За жените никога не е така
За мъжете чувствата са много по иситнски
За жените не е така
За мъжете (при една евентуална раздяла) смисъла на живота им се губи за не кратък период от време
За жените не е така циврят 1 път и след 2 дена с друг.

Извода е че всички жени са егоистични крадци на души подхранващи собствената си енергия изцеждайки половинката си а когато този “хранителен режим” и писне го захвърлят и си намират друг.

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 18.08.08 08:39.

18.08.08
09:08

DiscoveryCold - сега остава да цъфне някоя мацка и да каже същото за мъжете/жените, но с обратен знак. С голям интерес ще наблюдавам дискусията. :lol:

18.08.08
09:12

казано от DiscoveryCold на 18.08.08, 08:38:

За мъжете жената която обича е като единствена
За жените никога не е така
За мъжете чувствата са много по иситнски
За жените не е така
За мъжете (при една евентуална раздяла) смисъла на живота им се губи за не кратък период от време
За жените не е така циврят 1 път и след 2 дена с друг.

1. Вярно е ... докато не се оженят, след това започва да го гризе чистото любопитство, което обаче в никакъв случай не води до загуба на любов спрямо единствената.
2. Не е сигурно ... има и такива, които много си обичат мъжете и чувствата им понякога минават тези на мъжа.
3. Вярно е.
4. Учените все още проучват ... но си мисля, че жените имат понякога доста искрени чувства, само дето ние мъжете нещо не гледаме където трябва ...
5. Не е вярно - тогава смисълът просто става или друга жена или друг начин за самодоказване ... за съжаление всичко при мъжа се води от егото за самодоказване. Има една положителна страна на всичко това - доказваме се, доказваме се и си намерим една жена, дето да ни кротне и тогава всичко си идва на мястото.
6. И това не е сигурно ...

Чудя се ти на какви жени си попадал, че да си изградиш такова мнение за тях. И въобще доста мъже в БГ се чудя на какви жени попадат.
А сега към жените: “я по-добрите от вас да излязат наяве, че явно мъжете в БГ попадат на една определена “сган” от тип “поп-фолк певица” ...”.

18.08.08
09:18

Абсолютизирате.

18.08.08
09:26

казано от ^MaD^ на 18.08.08, 08:23:

СТИГА МИ ТОЛКОВА ! Не не, от тва нещо само главоболия! Вече само топим чушката каде падне никви чувства емоции обвързвания и тн !

АХхахахаах евалата батка. И аз наскоро го проумях :) Така е доста по-гот. А и не се налага да давиш мъката в алкохол - противопоказен е за фитнесарките. :D

Мнението беше редактирано от ozo на 18.08.08 09:27.

18.08.08
09:27

Няма що - до “голяма” “истина” сте стигнали:)

18.08.08
09:32

През 2006г в институт на БАН и по-точно в Отдел по Приложен Анализ на Любовните Аспекти(ОПАЛА), след проведено диодно изследване на мъжки и женски лимони, чрез подаване на високо напрежение към костилките им, учените установили, че жените са мръсници, а мъжете не им отстъпват по нищо.
Също така, след щателен анализ на получените резултати, било установено че любовта може и да киселее.

В крайна сметка, въпреки резултатите от изследването, учените от ОПАЛА към БАН, препоръчват редовна консумация на плодове, които са богати на витамин Ц.
Очаквайте неочакването и не се доверявайте на никого. В случай на поява на симптоми на параноя, консумирайте повече течности и се излагайте по-често под прякото влияние на слънчевата светлина.
И най-важното “БЕЗ ПАНИКА!”  :exclaim:

Мнението беше редактирано от 6th на 18.08.08 09:33.

18.08.08
09:34

DiscoveryCold, като те грабнат ей сега всички представителки на нежния пол и незнам къде ще се криеш  :-) :-) :-)
Ама има нещо вярно де! Не помня в кое реалити беше, дето казаха, че жената е като маймунка- докато не хване следващия не пуска предишния (аиде сега да се застраховам :-) - не важи за всички жени!!!)

18.08.08
09:47

Това с обобщаването нещо не ми хареса, защото хората не се отличават само по полов признак. Но тъжното е, че съм забелязал как за доста мъже е наистина вярно.. Което не значи, че вече няма истински мъже де, просто модата на емоционалността се налага твърде масово.
edit: А да, ^MaD^ браво за взимането на правилно становище по този въпрос :) Само се чудя, защо човек трябва да се пари за да ги осъзнава тия работи, но все пак най-важен е крайният резултат.

Мнението беше редактирано от G33K на 18.08.08 09:49.

18.08.08
11:45

казано от G33K на 18.08.08, 09:47:

Това с обобщаването нещо не ми хареса, защото хората не се отличават само по полов признак. Но тъжното е, че съм забелязал как за доста мъже е наистина вярно.. Което не значи, че вече няма истински мъже де, просто модата на емоционалността се налага твърде масово.

Тъй си е, и както писах по-горе - за категорията “прелъстен и изоставен”. Горките :smirk:
А дали някой знае каква и истинската, безусловната любов? Правите ли разлика между любовта и приемането на някой в живота ви? Безусловно да обичаш и да си обичан, означава да си цял, да си свободен, да нямаш нужда от нищо и никой друг. Но това не значи да приемеш някой партньор “за малко” и като изконсумираш това, което ти се предлага на масата - чао! Това всъщност е приемането... което няма нищо общо с любовта.
Да обичаш безусловно, както подсказава определението, означава да обичаш въпреки, а не заради.
И хич не се оплаквайте от жените. Никой не ви е виновен, че се черпите само с баница и боза :-P

Мнението беше редактирано от Winnie на 18.08.08 11:45.

Говорите за чувство което всеки разбира и изпитва по различен начин към различен тип хора. Гледайте да не се изпокарате много.
Жените може да са какви ли не, но мъжете не можем без тях. Обратното също важи, нали дами? :)
Желая на всички успех в любовта ;)

BU

18.08.08
12:20

“Лююбовтаа е пооо-силна от всичкоо...” :lol:

А това за консумацията и изоставането..имам една 2 кг-ва гиричка в нас,а се е опитала някоя да ми прави номерца,а съм и направил главата плоска.

Уини,ти хубаво описа любовта като свобода и т.н.,обаче не забравяй,че хората рано или късно се променят.А и животът около нас,средата в която живеем не остава завинаги същата,непрестанно се приспособяваме...неможеш да запазиш нещо,което е минало...

18.08.08
12:31

Истината е, че жените са много по-силни от нас. Не защото са по-умни или по-кадърни, а защото това им е природно зададено. Просто много неща при тях се получават по по-различен и по-лесен начин. Това им дава много повече свобода, възможности, сигурност, опит..Животът има много по-малки изисквания към жената - никой не иска от нея да бъде силна, да изкарва добри пари, да има кола, да осигури жилище, да контролира емоциите си, да бъде водеща фигура във връзката... Все неща, за които имам чувството, че повечето жени си мислят, че мъжете трябва да притежават и да могат по default, само, защото са мъже. Животът иска от жената долу-горе само да изглежда добре, да се усмихва и да мирише хубаво, поне като минимум, за да може да се нарече жена и да бъде приета като жена. Така, че ние може да си говорим и да им говорим каквото си искаме, те никога няма да се съгласят. Защото това ще означава повече усилия и компромиси от тяхна страна. И отдалечаване от позицията, в която се наслаждават на облагите от властта, която имат над нас, и си разиграват коня както си искат. Ние ще си ядем малко, скъпи и кисели лимони, а те ще циврят, че градината им е тясна. И така до глобалното затопляне, завръщането на “Мелодия на годината”, и деня, в който гейовете завземат света..

18.08.08
12:43

Ама кой ти казва да пазиш миналото?!
Разбира се, че се променят хората, при това се променят хаотично във времето. Едни по-бързо, друго- по-бавничко. Няма двама души, които да растат паралелно и едновременно. Ама, каква е връзката?! Сигурно си мислиш, че хората с течение на една връзка се променят и затова се разпадат връзките. Хората не се променят толкова, колкото проглеждат и се изконсумират. Е, нали затова идват следващите? Ти пък, как ще порастнеш като тъпчеш на място!
Аааа, такива идеи за насилие с тежки предмети се наказват! >:(

18.08.08
12:43

Всичко е за употреба  и злоупотреба в тоя живот.
Баница, боза, любов, печени чушки... ахам!

18.08.08
12:46

казано от butthead на 18.08.08, 12:31:

..Животът има много по-малки изисквания към жената - никой не иска от нея да бъде силна, да изкарва добри пари, да има кола, да осигури жилище, да контролира емоциите си, да бъде водеща фигура във връзката... Все неща, за които имам чувството, че повечето жени си мислят, че мъжете трябва да притежават и да могат по default, само, защото са мъже.

А, тука може да поспорим. Значи това е още едно доказателство, че аз съм мъж!!! Никакъв шанс нямам да се превърна в жена  :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1