20.04.07
08:34
Здравейте съфорумци. Един малко по-особен въпрос. Дали някой то вас, който скача на въже като кардио си е засичал колко обоота прави за 30 мин и какви серии скокове прави горе-долу преди да си засече въжето?
В момента изпозлвам скачането на въже като заместител на тичането рано сутрин, докато се постопли малко времето (в 6.30 сунтринта даже белите мечки навън се гушкат понеже им е студено), но явно имам проблеми с техниката все още, поради което средната ми серия скокове преди да се оплета ввъ въжето е около 15-20 броя. В края на 30-тата минута скачане имам направени около 1300-1400 оборота. Та си търся някаква база за сравнение за тези цифри и евентуално някакви съвети към техниката за скачане.
20.04.07
08:45
Офф: А не ти ли е трудно,смисъл не ти ли се схващат прасците при толкова скокове?!Щото аз от една програма правех 3Х300 и ми беше трудничко а ги правех за 2-3 минути.Мисля и аз да почвам така само че вместо 30 мин ще правя например 4 мин интензивно скачане и после 1 минута почивка?!
20.04.07
08:49
Ами преди години съм тренирал 7 години баскетбол, допълнително прасците са ми генетично много здрави и здъжливи. Често тичам с тежести на краката 5-6 километра и единствено тогава съм имал проблеми с натоварването в прасците (тичам мн високо на пръстите и това ги натоварва доста). Тоест тези 1400 оборота, прасците просто не ги усетиха.
Това мога ли да го правя за кардио? http://jump.basketball-bg.com/airalert3.php
20.04.07
22:57
това за обикновен човек за кардио е ъпсурт, ще се контузиш много лошо, не се захващай освен ако не си активно трениращ баскетбол или волейбол .. абе спорт с много бягане и скачане ... а тия 1400 за 30 минути малко ми е чудно .. за тва време трябва да направиш поне 4 пъти по толкова!!!!
Едно от най-добрите кардио упражнения е скачането на въже, но боксьорското - интензивно и с редуване на краката - два пъти единия, два пъти другия. Така и по-малко ще се оплиташ. После като свикнеш да не плетеш можеш да започнеш да редуваш супер интензивно с по-бавно - спринтове и кросове. Само, че за тая работа ти трябва силиконово въже задължително, от тези кръглите, които са като кабел, те са много бързи и много добри, с обикновено въже не става, защото е прекалено бавно. Eто това е много хубаво въже: http://4fitnessbg.com/shop/product/view/618.htm
Преди известно време си купих такова, то е с вградени тежести в дръжките, 2х190гр, които можеш да ги вадиш и слагаш разбира се, но прави упражнението доста по-натоварващо и за раменете и ръцете.
21.04.07
06:51
казано от B_Ball_P2 на 20.04.07, 22:57:
това за обикновен човек за кардио е ъпсурт, ще се контузиш много лошо, не се захващай освен ако не си активно трениращ баскетбол или волейбол .. абе спорт с много бягане и скачане ... а тия 1400 за 30 минути малко ми е чудно .. за тва време трябва да направиш поне 4 пъти по толкова!!!!
Малкия брой обороти идва точно от многото оплитания във въжето с които имам проблем.
Topolata - мерси точно нещо подобно ми трябваше като идея. А някаква идея да ми дадеде колко трябва да е дълго въжето? Да се удря ли в земмята като се върти или едвам да докосва ?
Мнението беше редактирано от Христо Пиянков на 21.04.07 06:59.
21.01.10
08:04
Скачане на въже по минута между отделните серии упражнения (да речем, 10тина пъти на тренировка), в допълнение с 15 минути бягане (8,7 км/ч), добро кардио ли ви се струва?
казано от Asystolette на 21.01.10, 08:04:
Скачане на въже по минута между отделните серии упражнения (да речем, 10тина пъти на тренировка), в допълнение с 15 минути бягане (8,7 км/ч), добро кардио ли ви се струва?
Моето мнение е,че ако не скачаш интензивно 1 мин си е малко ташак,ако скачаш много интензивно,не знам до колко ще възстановиш,че веднага след това да започнеш следваща серия.А за бягането ти 1/4 от 8,7 е 2,2 км някъде.За мен лично е доста слабичко и не бих се натоварил въобще с някакво такова бягане,аз съм привърженик на бягания с по-висока интензивност и смяна на скоростта на движение,а не на някакви дебелашки бягания поклащане 2 часа.Така аз ги виждам нещата поне