Добре ли се храня

20.04.07
17:50

Не го поствам във другите раздели защото режимът ми е малко странен - за качване леко и малко отслабване, но е в същото време и НДВ.  Висок съм 184 см тежа 65 кг като това тегло не мръдва ( за щастие ) от месец ( не искам и да мърда ). През този месец обаче натрупах доста мускули защото от чистенето наистина малко бях поотслабнал. Та ето кво ям:

Закуска - 9:00 :
2 ябълки
яйца бъркани и ги поливам с кетчуп Ама много често съм само на 2 ябълки защото нямам време да закуся яйцата

10:45:
чайче пийвам ама рядко

Обяд - 12:30 :
Пиле - попринцип пил. кълка големичка и и махам кожата, че от готвенето има мазно по кожата.
телешко със някъв сос попринцип който не го ям - обирам месото само
салата - маруля, домати, краставици, чушки - мн салата хапвам
цвекло - и от него хапвам ама го ограничавам вече, че май е от консерва и не знам дали няма Е-та наблъскани
2 яйца - само белтъка
риба тон/ролца от раци - хапвам ги почти всеки обяд едно от двете в големи количества, но ще се огранича, че и те са наблъскани както ми казаха със консерванти
2 ябълки

Вечеря - 6:30 :
Пак месо хапвам - или свинска пържола или пиле дето е увъргаляно във галета ( като в макдоналдс пилето само че това тука е истинско филе и е големичко ). Галетата се опитвам да я махна ако мога, защото е като хляба до колкото знам
Освен пържола хапвам още някакво месце - бутче, или някво като китайско с пиле и пак само месото ям
салати ям доста пак ( особено салата със сирене и домати )
2 ябълки

Значи яденето ми стига. Само вечерта към 9 огладнявам и от скоро ( 2-3 дена ) почна да хапвам ядки по 100-тина грама. Ядките са сурови като в тях има фъстъци, бадеми, лешници, бразилски ядки, орехи, стафиди.
Физическата ми активност не е много - цял ден от сутрин 9:15 до 6:30 съм на даскало и и повечето време седя на стол с излкючение на малкото време в междучасията и почивките, в които се разтъпквам. След даскало тичам 1-1.5 часа без прекъсване по стръмен пък и пак сядам да уча и не се движа. На фитнес ( може би вече знаете от толкова много мой нови постове :) ходя 1 на седмица.

ПП: казвайте какво да променям, но помнете че от тази храна не отслабвам - теглото ми си е същото. Кажете и каки упражнения в къщи да правя, но нямам гири и тежести и не е вариант да си купувам. Мога да правя коремни преси лицеви упори ( целта ми е с това 1 на седмица ходене на фитнес да не затрия мускулната маса която досега изградих с усърдно ходене на фитнес последния месец )

Другото въпросче - абе за кво се тъпчете с кисело мляко и извара като в тях няма почти протеин - в 100 грама риба тон има 27 грама протеин а в 100 грама кисело мляко има 5.4 грама протеин. Гледайте ква извара си взех:

Извара обезмаслена за 100г:
Енергия - 85Ккал
протеин - 14.3 г
въглехидрати - 3.4 ( 0т които 2.2 са захари )
Мазнини - 1.5 г ( от които наситени - 0.9 г )
Фибри - 0.3 г
Содиум ( нз как е на бг ) - 0.2 г

тука вярно има сравнително добро количество протеин, но в киселото мляко е само 5.4 грама на 100 грама което е супер малко. Сирене и кашкавал да ям ли защото веднъж като погледнах на опаковката пишеше “...мининум 45% мазнини...” :ahhh:  - ей така погледнах. То в кашкавала ако 50 % са мазнини къв ти протеин ше има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1