12.06.07
12:26
Одобрявам метросексуалността, когато е в нормални граници. Харесвам мъже, които се поддържат и телом, и духом. Но може би леко ще се притесня, ако мъжът до мен започне да прекарва повече време от мен в козметични салони и процедури :bug:
За елементарна поддръжка в еден мъж смятам:
-хигиена
-ако е много космат- да се обезкосмява, ако не е много космат- може да се преглътне, но при всички случаи не толерирам отглеждането на шубраци под мишниците и в интимните зони :bug:
- добър външен вид- не е нужно да е мис Олимпия, просто да изглежда добре, без наднормени кг. Добрият външен вид прави впечатление, дори и на интервю за работа да се явиш.
- прическа- не е нужно да е боядисан, на кичури или с прическа тип Миро от Каризма, просто да посещава редовно фризьорския салон за подстрижка
- маникюр, педикюр- няма нищо срамно това да се прави. Много по- добре изглеждат краката и ръцете, ако са минали тези процедури. И не е задължително да има лак.
- облекло- не е нужно всичко да е марка, важното е дрехите/обувките да са чисти, изгладени, незахабени, добре съчетани цветово и според фигурата
- маниери, походка- това също е много важно, особено при първи впечатления. Не харесвам стил “мека китка”, нито пък стил “не мога да си прибера ръцете от мускули”. Дето се вика- не се надувай, дръж се естествено.
- погледа- много важен. Кел файда да си лустросан и метросексуален, като оглеждаш мадамите с жаден, просташки поглед, тип “невидял” и “загорял”. Селянията си личи и под лъскавата опаковка.
- аксесоари- не бива да се прекалява
- козметика, солариуми и др.- това според нуждите и предпочитанията
Това се сещам на прима виста :-)
Чудя се, кой ли е измислил метросексуалният мъж? Може би козметичната и модната индустрия, които се чудят вече какви боклуци и изгъзици да ни продадат >:-(
Мнението беше редактирано от Lady Marmalade на 12.06.07 12:34.
Всеки решава сам за себе си,какво да прави с тялото си! Мен не ме бърка,дали някой решил да се обескосмява или не.Живеем в свободна държава.Аз лично съм “за” обескосмяването,но ако не си силно окосмен,невиждам смисъл да го правиш. :)
Разликата между метросексуалността геиските истории е огромна всеки го знае :)) и докато се рових знам че не коректно
да му слагам линка на момчето но защо пак да не се види http://www.flirt4e.com/picgallery.php?u=283305 нямам нищо против хората с други наклоности,но този напражо си плаче за всяка мъжка п.......шка!!!!
17.06.07
20:54
абе понеже съм си яко расист и личното ми мнение че тия с психичните отклонения са си чисти откачалки къде тре да немат никви права тъй като дават много лош пример на подрастващото поколение и вместо децата да се занимават със спорт какавто и да било те ша ми преобличат и решат некви проскубани кукли :coolmad: и понеже такива колкото искаш като ги видя обикновено им тегла по една дълга в лицето и си продалжавам по патя , бая честичко си ги и гавря. Такива “принцески” тре да се заличат от лицето на земята а пък и хигиената нема ништо общо с тапите педа*ли понеже двете неща са несравними
Мнението беше редактирано от Mr Yates на 17.06.07 21:51.
Е тоя е пълне педе*ас:snake: Метросексуален мъж горе длоу минава ама тоя дебил за никъде не е. :exclaim:
19.06.07
14:28
Какво мислите за тези лакирани маникенчета. Мене хич не ме кефят дори по скоро ме дразнят. Питам защото гледам един от моя клас му лъщят ноктите, а сега му гледам на Скайпа официялно си е признал, че е метросексоален. Не мога да ги разбера като им поникне косъм и ПАНИКААА обикалят 3 фризюорски салона и са готови. Влагат толкова усиля в нещо безмислено, ако му вкараш една ще се разглоби на диадема пръстен, гривна и т.н. Аз искам ръцете ми да са мусколести а не да лъщят. Не е ли така Мъж ли си или мека китка..
Всеки има свое право да бъде какъвто иска. Не ги отричам, като явление. Може би, трябва да приемаме хората, каквито са. На тях това им харесва, това ги прави да се чувстват себе си. Не заня... може би е нужно да ги приемам акто част от всичко около нас... най-вече за това, че могат да бъдат това, което им харесва.
Но според мен си е явление, което ще си отшуми.
Прекалено хубавото не е на хубаво.... :)
Има една мисъл: Не се бъркам на другите, както не желая на мен да ми се бъркат в това, което правя!
Може и да има истина в това!
Ти не имал “честа” да се срешнеш с такъв човек. С него нито разговор може да завържеж нито нищо. Този от моя клас метро сексуалния го питам: Що си лакираш ноктите да не си гей. А той понеже е футболист вика: Еми то всички футболисти си лакират ноктите значи ли че са гейове? По тъпо расъждение не бях чул.
21.06.07
11:48
Ти не имал “честа” да се срешнеш с такъв човек. С него нито разговор може да завържеж нито нищо. Този от моя клас метро сексуалния го питам: Що си лакираш ноктите да не си гей. А той понеже е футболист вика: Еми то всички футболисти си лакират ноктите значи ли че са гейове? По тъпо расъждение не бях чул.
Да, може би си прав!
Не мога да коментирам. Типичен “метросексуален” мъж не съм срещал. Но да ти кажа честно... старая се да приемам хората, каквито са. Ако се замислиш колко неща има, дето могат да те дразнят и да не можеш да приемеш за нормални и в реда на нещата.
Дядо ми казваше: “Всеки си е бамбашка луд”, или казано по друг начин: “Всеки луд с номера си”. Не искам да кажа, че такъв тип мъже са луди. Просто приемат начина си на живот по по-различен от общоприетото.
Нямам против и обратните. Но... все пак си мисля, че с демонстративния начин на живот са лощ пример за подрастващите. Не мисля, че е нормално да се приема за модерно да си “ляв”. Или ако си човек, който живее противоестествено, значи си си модерен. Всеки да си живее, както намери за добре, но не мисля, че трябва да е така демонстративно и целенасочено понякога.
Надявам се да не съм разбран неправилно.
23.06.07
06:10
Не знам какво да мисля, за първи път го чувам това понятие. Но пък мисля че темата е тъпа.
23.06.07
09:36
Какво мислите за тези лакирани маникенчета. Мене хич не ме кефят дори по скоро ме дразнят. Питам защото гледам един от моя клас му лъщят ноктите, а сега му гледам на Скайпа официялно си е признал, че е метросексоален. Не мога да ги разбера като им поникне косъм и ПАНИКААА обикалят 3 фризюорски салона и са готови. Влагат толкова усиля в нещо безмислено, ако му вкараш една ще се разглоби на диадема пръстен, гривна и т.н. Аз искам ръцете ми да са мусколести а не да лъщят. Не е ли така Мъж ли си или мека китка..
Всеки има свое право да бъде какъвто иска. Не ги отричам, като явление. Може би, трябва да приемаме хората, каквито са.
Толерантността е хубаво нещо, но до един момент. По тая логика, трябва да започнем да приемаме и разни други форми на извращения - педерастия, педофилия и т.н. Сигурно ще ми кажеш, че сравнението ми не е подходящо, но ако отидеш и запиташ един педераст или педофил и двамата ще ти кажат, че са съвсем нормални, а всички, които не ги харесват са нетолерантни, хомофоби, расисти, фашисти и хитлеристи. Едно е примерно да си толерантен към хора, с по-скромни интелектуални възможности от твоите или към хора, по-бедни от теб и съвсем друго е да се опитваш да приемаш извращението като нещо нормално. Човешкото общество е просъществувало хилядолетия благодарение на общоприети норми и правила на поведение. Едно от тези правила е, че мъжът трябва да е мъжествен, жената - женствена. Толкоз. В последните години обаче, разни умни мозъци много агресивно се опитват да ни обяснят, че тези общочовешки норми и правила не са правилни и видиш ли, трябва да започнем да прегръщаме различностите. Ето по този начин, се наложи тенденцията и мъжете и жените да бъдат “унисекс” - мъженствени.
Наречете ме както искате - аз не съм съгласен по улицата да ми се разхождат някакви лигльовци, чиито пол е трудно да бъде определен. Най-малкото, тия същества са лош модел за подражание на подрастващите. Да не говорим, че тия лигльовци са абсолютно неспособни да вършат тежък физически труд и недай Боже -да служат в армията.
23.06.07
10:18
Всеки има свое право да бъде какъвто иска. Не ги отричам, като явление. Може би, трябва да приемаме хората, каквито са.
Толерантността е хубаво нещо, но до един момент. По тая логика, трябва да започнем да приемаме и разни други форми на извращения - педерастия, педофилия и т.н. Сигурно ще ми кажеш, че сравнението ми не е подходящо, но ако отидеш и запиташ един педераст или педофил и двамата ще ти кажат, че са съвсем нормални, а всички, които не ги харесват са нетолерантни, хомофоби, расисти, фашисти и хитлеристи. Едно е примерно да си толерантен към хора, с по-скромни интелектуални възможности от твоите или към хора, по-бедни от теб и съвсем друго е да се опитваш да приемаш извращението като нещо нормално. Човешкото общество е просъществувало хилядолетия благодарение на общоприети норми и правила на поведение. Едно от тези правила е, че мъжът трябва да е мъжествен, жената - женствена. Толкоз. В последните години обаче, разни умни мозъци много агресивно се опитват да ни обяснят, че тези общочовешки норми и правила не са правилни и видиш ли, трябва да започнем да прегръщаме различностите. Ето по този начин, се наложи тенденцията и мъжете и жените да бъдат “унисекс” - мъженствени.
Наречете ме както искате - аз не съм съгласен по улицата да ми се разхождат някакви лигльовци, чиито пол е трудно да бъде определен. Най-малкото, тия същества са лош модел за подражание на подрастващите. Да не говорим, че тия лигльовци са абсолютно неспособни да вършат тежък физически труд и недай Боже -да служат в армията.
Прав си, но нека правим разграничение между педофилия и метросексуалност. Едното си е чиста проба извратени хора, а другото е предпочитание на човека да изглежда по определен начин.
Не мога да си позволя да осъдя човек, който е решил да се обезкосми, да лакира ноктите си и да се поддържа по начин, който на него му харесва. Преди време нашите родители не харесваха рокаджиите, да кажем... и те ли са били прави. За предишни времена е било ужасно грозно да се види жена с панталон. А сега, мога да кажа, че е съвсем нормално жена да е в костюм и то определено им предава страхотен вид.
Според мен и метросексуалността и хомосексуалността изобщо нямат нищо общо. Две различни понятия са, които могат да се допълнят, но метросексуалността никога не е достатъчно явление за да си хомо.
Така, че нека не съдим хората, които са различни.
И според мен, Владимир се е изказал доста крайно. Наистина, редно е да се прави разлика, между метросексуалност и сексуални отклонения, каквито е педофилията, например.
А колкото за оцеляването, според определени норми от миналото - това е доста интересно. Ние се развиваме, дали към по-добро или по-лошо, всеки да си прецени сам за себе си. Неминуемо и тези норми, правила, табута и т.н., които са ни ‘оцелявали’, трябва да се развиват с нас.
В крайна сметка, според някои норми, спортът е табу(на мюсулманите им е забранен), проява на СУЕТНОСТ, която според много РЕЛИГИИ си е направо грях, а както всички знаем, повечето закони и обществени норми, първоначално са зададени от религиите и по-древни от тях табута.
E, не можем да отречем и че експлоатирането на метросексуалната мода, също е проява на Суетност.
Ето тук са допирните точки, между бодибилдинга/културизма и метросексуалността. Виждате, че общото между тези двете, не е в няколко оскубани косъма, нали?
Колкото до обвързването на метросексуалността с педерастията, колкото и да ми е неприятно да го напиша..връзката е толкова слаба, че използвайки я, само с лека промяна в гледната точка, можем да обявим всички трениращи за гейове.
Пример:
Един пияница с шкембе, влачещ тухли на строеж, пиейки обедната си ракия, заявява:
Тия малки педерастчета с оскубани гърдички, дето по обед ближат варени яйца и пият пенливи шейкове, какъв пример дават на младото поколение? Не хванат да забъркат малко бетон, а ми се потят под некакви си щангички..мамицата им...
Е, надали някой от НАС би окачествил подобно изказване и начин на мислене като ограничено.
За мен, прекалената метросексуалност е ЛИПСА НА СТИЛ.
Същото може да се каже и за раперите, металистите и всякакви подобни групи от хора, които се хвърлят в някаква мода с главата надолу.
За мен, може да е липса на стил, но за групите към които се самоидентифицират, това е много фешън.
Е, аз съм малко старомоден, но съм сигурен, че за един МЕТАЛИСТ или РАПЕР, единия с кожени панталони, а другия с баскетболен потник ХХХЛ, аз съм особено неприятна гледка, гледайки ме облечен с панталон по мярка и впита фланелка.
ПП Само ми е много интересно...някой от форума, дали ходи с прическа тип футболист - остриган отстрани с перчем отгоре и отзад?
Не за друго, ама тая прическа стана такова нарицателно, а толкова народ ходи така...и ми е чудно. :P
ПП2 И да знаете, че имам косми по краката и гърдите, просто се старая да съм обективен.