23.04.07
18:28
Това първата тема която пиша в този форум. А и първото ми разтегнато сухожилие. От това което прочетох в предишни теми и което ми каза лекаря, това да не се движи е най-важното за възстановяване, обратното може да влоши нещата. Аз очаквах да мине за няколко дни, но вече повече от седмица не минава, макар да има подобрение. От прочетеното разбирам че това май е нормално защото повечето хора пишат че минава за около две седмици.
В началото имах болка независимо дали се движа или не, сега като не се движа мога да забравя че ми има нещо. Вчера реших да го раздвижа леко, но веднага почна да ме боли. Все още има оток, макар и не както в началото и все още е червено. Май трябва още една седмица да не се движа до пълно изчезване на подутото и червенината.
Имам няколко въпрос към тези които са имали такава травма.
Има ли нужда от раздвижване след това? След колко време сте се върнали към тренировки?
Надявам се че след това може да се възстанови напълно и да си правя всички движения.
Добре дошла във форума !
3 седмици ми трябваха, за да мога да вървя нормално.На втората седмица можех да въртя велоергометъра.Някъде на 5 седмица бягах и нямах проблеми.
При мен точно от бягане се появи.
Единственото, което ми помогна беше Волтарен гел.Принципно съм скептично настроен към разните такива мазила, но това подейства от първите намазвания.Без него здраво куцах отначало.
Няма страшно напълно ще се възстановиш.
На стъпалото на крака между палеца и крака. В началото не можех да стъпвам на цялото стъпало, като ходех стъпвах на едната страна. Сега мога да стоя на цяло стъпало, но все още не мога да движа палеца, не мога да заставам на пръсти и да движа нормално свода на крака.
Това не ми пречи да правя упражнения за горната част на тялото и коремни преси.
Но програмата ми преди това включваше доста елементи на аеробика, тае-бо, пилатес (при което при много от упражненията краката са в шпиц) , много подскоци от които не мога правя нищо.
Една седмица преди да се ударя крака и да го разтегна, се бях убола доста дълбоко на същото място, настъпих игла. Ама лекаря каза, че е минало достатъчно време за да няма връзка с убождането. Тъкмо ми мина подуто и червенината от убождането и сега това, аз мислех че ще мине като убождането за 3-4 дни най-много, а в петък стана една седмица. Не му върви на тоя крак.
:) Спокойно, няма нищо опасно, няма да има и усложнения. Ще се възстановиш напълно до някоя и друга седмица. Кунтузията ти е доста лека /на пръв поглед/. Просто леко се е възпалило и е в процес на възстановяване.
Кофти е че е на стъпалото и е трудно да се обездвижи, но опитай да не го движиш колкото е възможно.
Препоръчително е след ядене да вземеш по 1 аспирин за да отшуми възпалението и да потуши болката. Възможно е от аспирина да спре почти изцяло болката, но въпреки това не трябва да го товариш защото може пак да го разтегнеш и става кофти...
П.П. За в бъдеще като искаш някакъв съвет за някакъв проблем, постарай се да го локализираш и опишеш. Нито беше казала къде е контузията, нито как си я получила, така не може да очакваш смислени мнения.
Мнението беше редактирано от tpd на 24.04.07 16:56.
Получаването на контузията стана като си ударих крака от глупост и невнимание.
Купих си лост за вкъщи (от тези дето се слагат на вратата) и понеже е още нов и му се радвам и всеки път като мина покрай него се набирам по няколко пъти или пък правя за долната част на корема повдигане на краката. При последното упражнение след като не можех да направя повече повторения с прави крака, реших да направя няколко със сгънати колене за максимално натоварване от серията и при спускането със сгънати колене не прецених правилно разстоянието до пода. Ударих се съвсем леко и след удара нито ме болеше, нито нищо, даже после се набирах още. Това стана през нощта, после изгледах един филм и си легнах, а като се събудих крака беше доста подут и червен, болеше и куцах.
На фона на другите теми моята контузия е по скоро смешна. Това което не очаквах че ще трябва повече от седмица за да се възстанови и още повече от това преди да почна да го натоварвам активно пак.
Мнението беше редактирано от Невена на 25.04.07 09:28.
18.07.12
19:49
Здравейте :) пиша в тази тема , защото мисля, че и аз си разтегнах сухожилие. Моето е около кокалчето на левия ми крак от лявата страна. Преди 2-3 седмици бях решила усилено да тренирам на степъра в нас, включително ходех на платформи и ходих на зумба. Мисля, че от всичко това не знам дали е комплексно или от някои от тези които изброих почна да ме боли кракът където описах по -горе :((sweat) В началото само ме наболяваше и реших да го стегна с еластичен бинт, а той взе, че се наду. Не много, но видимо. Не е посинявало , почервенявало или нещо такова. Правих си терапия с лед, 3-4 дни му слагах живовлек, мазах го с разни кремчета и отмина, но в неделя бях на зумба и пак го усетих, и вчера пак и като че ли ся пак ме наболява :( Чудя се дали да ходя на лекар, има ли смисъл и да спирам с зумбата, а хич не ми се иска да спирам спорта имам нужда и много се забавялвам :( :( :( Казаха ми да си купя стягащ чорап за крак , за да го обездвижвам, но не знам дали стягането е много подходящо. Моля дайте съвет