11.11.04
18:06
Здравейте!
ето какво ми се случи :
миналата седмица си направих тренировката за ръце, в която имаше и вдигане от тилен лег - ръцете се сгъват, докато грифа не ти дойде до носа и после се изправят и така 8 пъти в три или четири серии; тая седмица като се опитах да вдигам за гърди, нещо не ставаше и ме наболяха трицепсите, на което не обърнах внимание, но днес като се опитах да повторя вдигането от тилен лег, трицепсите просто ме гръмнаха от болка, която не престава, само става по-слаба и се засилва, ако се опитам да ги накарам да направят нещо. Не е нужно да казвам, че нишо не мога да вдигна.
Имате ли идея какво е това? А какво да правя? За колко време минава и т.н.
:)
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Браво ББ Тийм, 15найсе минути му пиша на пича какво да прави, а вие да му перместите поста, точно когато си пускам мнението :D :D :D . Б.....Ма.....Му. Е сеа ме мързи да съм толкова подробен. (изтрих си мнението, щото видях, че предния пост го няма)
К’ви неща стават :D
Та така. Ей Усмивка, уточни какво упражнение си правил, щото не се сещам за такова, при което щангата да се пуска до носа.
Още по-важно - уточни мускулни или ставни болки имаш, щото е важно.
Айде и успех! :)
11.11.04
18:16
Здравейте и добре дошъл във форума!
Сигурен ли сте, че болката не е просто разсеяна болка от лактите? Има ли я при упражнения за гръб? А при упражнения за трицепс. особено френско?
Еей,
супер сте!
Мерси за отговорите, чесна дума, не очаквах такава бърза реакция!
Аз съм малко зле с терминологията, затова нека пак да обясня кво направих : лежиш по гръб на лежанката и държиш в тесен надхват с изпънати ръце щанга, после я спускаш, като сгъваш ръцете в лактите, и така става, че грифът ти идва горе-долу над носа, после връщаш в изходно положение; не знам как се казва това упражнение.
Точно си е мускулна болка, а не ставна. Всеки напън я засилва - едва си свалих пуловера. А като се натисне—също боли.
Вече взех мерки—намазах се с “Волтарен”—дано мине по-бързо, а дотогава—почивка.
Благодаря за отговорите!
У
PS: Мартин не може да се сети какво упражнение правя, щото съм го правил и описвал непралилно :oops: ! Извинявам се ! На сайта http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/CBLyingTriExt.html видях правилното упражнение - щангата се спуска малко зад главата ! Там го наричат “Lying triceps extension”, и го правят с уред, а аз го правя със щанга
По принцип това упр.си е малко гадничко ако не си загрял добре.Не знам как си си изкривил ръката че да сваляш до носа :shock: До носа се сваля обикновенно когато се прави с дъмбели,за това му викат “носотрошач”,иначе се сваля малко зад главата това е правилно :wink:
Еми значи си правил френска преса от лег. В единия вариант се спуска до челото, в другия малко зад главата. Гледай да заучиш правилното изпълнение да няма контузии. Иначе си е супер упражнението, а болките щом са ти мускулни, побвай малко стречинг и някакви леки масажи да се възстановиш по-бързо. Аз лично смятам, че можеш и с болки да си тренираш ама по-добре недей, че ако нямаш опит може да си навредиш нещо.
успех!
Здравйте!
Миле написа :
Не знам как си си изкривил ръката че да сваляш до носа
Ето как: ако не са ти отвесни мишниците, а сочат малко в посока на корема, като сгъваш ръцете в лактите, щангата идва над челото и дори по-надолу. Това естествено е неправилно, ама аз си мислех, че така също може, или по-точно не съм си давал сметка, че е неправилно.
Някяк си болката дойде от разпъването на мускула без да е загрят и това затвърждава мнението на Миле, че загряването е важно.
Благодаря на всички за съветите :) , ще я карам по-внимателно!
У.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече