Прищракване в гръдния кош

30.04.07
10:22

Появява се при изпълнението на раменните преси, при спускане на тежестта. Усещам го като прищракване на ребрата от страни и леко отзад, някъде 15-20 см под мишницатами. Не е болезнено, но никога не е късно да стане :| Някой да знае за какво е това, дали е опасно или да е имал същия проблем? Благодаря предварително.

30.04.07
13:03
#1

Ами това е вариация на въпросното ‘пукане на ставите’, за което аз свястно обяснения не съм прочел никъде.

Според мен направи почивка.

11.05.07
23:59
#2

Ребрата не трябва да “щракат”, ако е плешката бива, но трябва да са види да нямаш разместено ребро, то може да причини това. Получава се при падане или спорт където се използват захвати на гръдния кош (борба джудо), трябва да се види и намести ако е това (не е страшно). Та ако е това можеш лесно да го видиш с напипване на канала между гърдите дали има кост по изпъкнала несиметрично с другата и страна.
Разтягане му е майката :)

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1