Счупен крак

13.05.07
21:42

Здравейте,счупих си пета кост на ходилото на десния крак. Въпроса ми е колко време ще ми е нужно за да си възвърна безопасно силовите постижения на клека и т.н. без да рискувам нова травма. Мога ли да вкарам креатин  и ако мога - как?
Предварително ви благодаря

Не знам как си счупил петната си кост, но по принцип фрактурите на това място са доста упорити. Особено сериозен би бил случаят ако си засегнал ставата над костта. Дори при положение, че има само пукване без разместване на петата, пак не ти мърдат 4-5 месеца рехабилитация. Ако ситуацията е по-сериозна..повечко :) Какво ти каза лекарят, при който си ходил?

Мнението беше редактирано от Симеон Гълъбов на 18.05.07 05:26.

18.05.07
12:28

Според мен пич-а иска да каже 5 кост ( кост номер 5 ) , а не костта на петата . Поне аз така разбрах :) , но във всеки случай няколко месеца на мърдат и след това бавно и постепенно с тежестите .

18.05.07
14:34

Аз съм имал подобно премеждие преди време.Пета кост ще рече малкия пръст на крака,така беше нали? Бях си пукнал основата на лявото ходило от страничен удар,  т.е. там където се събират 5-те кости.При положение че беше само спукване след като ми свалиха гипса куцах сигурно 2 месеца докато си възстановя нормалната походка, отначало болеше яко.Прави си изводите колко време ще е необходимо за да натоварваш този крак силово!Поне 6 месеца според мен. Не бързай, здравето е най-важно.Изчакай да се възстанови хубаво.Аз дори след 5-6 месеца при тичане усещах болка и несигурност във въпросното ходило.

хм, коя е тази пета кост? Ходилото има 26 кости..ако става въпрос за петия пръст, то там се намират 3 такива + още една (метатарзална кост), която служи като основа. И за 4те кости са необходими 3-4 седмици за възстановяване, а до към 6тата ще си напълно готов за тренировки. Последното е валидно само ако травмата е от пренапрежение по време на тренировка. Ако си паднал от високо или пък нещо тежко се е изръсило в/у ходилото, то ще е нужно повечко време. Така или иначе, пак казвам, крайната дума трябва да има ортопедът ти.

Мнението беше редактирано от Симеон Гълъбов на 18.05.07 14:53.

20.05.07
12:07

Минимум една година!!!Ако искаш по-кратко време,пчелната отрова помага и мед на прах.

12.07.07
21:13

казано от pescud01 на 20.05.07, 12:07:

Минимум една година!!!Ако искаш по-кратко време,пчелната отрова помага и мед на прах.

Каде ме метна ти ве човек ? Ставаше въпрос за пета кост, сиреч за вътрешната част на малежката. Нещата вече се оправиха и от утре почвам да тренирам. Походката ми е нормална,дори имах възможността да си я поправя. Не усещам болки и дори правя сутрешни кросчета.
Новия ми въпрос : Мъдро ли ще е да си взема креатин за възстановяване и по колко грама трябва да пия за тази цел?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1