по колко протеин да пия?

SA

15.11.04
22:42

на 16 години съм, 180см, 73кг.

купих си суроватъчен протеин на Primary Nutrition.
по колко да пия?
на опаковката пише 30 грама преди и след тренировка - добре ли е?

дадоха ми и мерителна лъжица, но не разбрах колко грама побира, някой знае ли?
също така, една супена лъжица на 15гр ли се равнява?

15.11.04
23:12

Не е задължително ,даже не е добре всеки ден да го пиеш протеина. А 30 грама преди и след тренировка е добра доза ! Супената е 15 да.
по-здрави

BO

15.11.04
23:41

[quote author=“emil_mlo”]А 30 грама преди и след тренировка е добра доза !

Да се вмъкна и аз... ако тренирам сутрин почти веднага след ставане (някога закусвам леко, друг път не) защо да пия 30 гр. протеин? Нали трябва да изчерпвам всякакви запаси (най-общо казано) в мускулите с тренировката и после да се пие? Какво е логичното обяснение?

(да не забравяме - тренирам почти веднага след ставане, а не късно през деня).

:wink:

15.11.04
23:52

Еми братле в твоят начин на тренировка и живот не ти е нужен протеинат а аминокиселините. Защото ти тренираш за релеф по тоя начин просто харчиш адски много калори и ако целта наистина ти е релеф просто никав смисал няма от протеина наистина.Трябва обаче протеин или аминокиселини сутрин в случея разбирасе кога ти е тренировката защото организма да е в положителен азотен баланс и да е в анаболен режим. Но щом толкова рано тренираш анаболният режим е невъзможен и нежелан ,а аминокиселините ще предпазят мускулите от намаляване на обема според нутришън фирмите.
по-здрави

BO

16.11.04
00:10

аз не искам релеф а маса засега. Да разбирам ли Емил, че за качване на маса е за предпочитане тренировката в по-късните часове, отколкото тази сутрин? (иначе за аминото преди тренировка за азотен баланс да...) хмм. ти ме замисли определено. Да не би да съм в тоя застой в който съм от определено време защото точно тренирам сутрин (често на гладно)??? а не по-късно през деня? мерси предварително.

16.11.04
01:48

bobtosh малко отнехме темата но..
Та според мене за това си в застои братле зареди раният час на тренировка. Аз тренирам и според мене най-добрият час е към 12-13часат до 19:00.
по-здрави

SA

16.11.04
09:30

значи да пия само в дните когато тренирам по 30 преди и след тренировка, така ли?

16.11.04
14:34

За Salis : пий задължително по 30г след тренировката, а преди също може, но може и да не е 30г а 10-15. Това отделно от храненето преди тренировка (1.5-2 часа преди нея).
bobtosh каза :

тренирам сутрин (често на гладно)??? а не по-късно през деня?

това е неправилно според мен - гориш яко мускули с тази тренировка сутрин на гладно (предполагам липсата на свободно време го налага). Ако правиш кардио - да, но ти каза че тренираш за маса а тренировката си е анаеробно натоварване. Ако не можеш да тренираш по късно, то закусвай стабилно. Ако пък нямаш време за закуска поне взимай някакви прости въглехидрати преди тренировка (освен протеина или аминокиселините), но и това не е много добър избор :? за маса.

SA

17.11.04
10:04

а някой ми каза, че мога да пия направо 60 гр след тренировка??

айде кажете вие как си пиете суроватъчния протеин.

17.11.04
14:51

[quote author=“salis”]а някой ми каза, че мога да пия направо 60 гр след тренировка??

айде кажете вие как си пиете суроватъчния протеин.

Веднага след тренировка най-добре прости въглехидрати и амино ,ако няма възможно разделно ги яш както си прецениш или първо вълг или първо протеина. Добре е след тренировка примерно някви прости вълг и след 15 минути доза протеин. Направо 60 грама след тренировка няма смисал нека да са 50.
по-здрави

SA

18.11.04
10:02

ето какво правя след тренировка:
5 мин след тренировка - прости въгл.
15 мин след това протеин (50 или 60гр)
20 след това вечерям.

значи от тоя суроватъчен протеин да пия само по 1 доза след тренирова (по 50гр), така ли?

BO

18.11.04
11:40

аз след тренировка съм така:

10 мин. - глюкоза 40 гр. + глутамин + амино
25-30 мин. - 30-40 гр. суров. протеин + вода (не мляко!)
45-60 мин. - яко хапване (белт., сложни въглехидрати)
180 мин. - протеин 30 гр.

MI

18.11.04
12:52

ми гледай вечерта протеина да е млечно-яйчен или само млечен

SK

18.11.04
13:04

ами аз права така: В дните които тренирам  дневната ми доза е около 70-80гр., а дните в които нетренирам гледам  да взимам по около 30-40 гр.

OH

18.11.04
22:43

Сутрин веднага след ставане, след тренировка и вечер преди лягане са си направо заължителни!

MI

18.11.04
22:48

Задължителни неща няма .Можеш да взимаш сутрин,преди и след тренировка,вечер преди лягане.Но ако се храниш добре не е нужно,а е препоръчително само след тренировка за по-бързо въстановяване,ако протеина е суроватъчен.

20.11.04
03:20

От 2 месеца тренирам сериозно и най-съвестно си пия протеина
Трябва ли да го спра за известно време или мога да го пия постоянно :?:

20.11.04
03:31

Протеина е нещо без което просто неможе :)
Ако решиш да ядеш само храна.. например пилешка пържола.. то ще си набавиш 20% протеин и доста прилично количество мазнини (не ми се гледа в таблиците).. .т.е. ще се усвоява часове наред... а мускулите са звески “гладни” точно след тренировка.. неможеш да си позволиш да невземеш протеин.. освен ако не ти пука какви резултати ще постигнеш...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1