14.05.07
22:56
Здравейте! От доста време чета статий по форума и по сайта, но така и немога да се справя с моя личен хранителен режим. Това е основоно поради няколко причини: Училище, Приятелка и разтоянието което пропатувам за предишните две. Ще ви помоля за малко по-компетенто мнение от моето лично.
Сутрин ставам към 5:00
6белтъка + Овесени ядки (или някакви подобни) с прясно мляко или кисело мляко (1 кофичка). Слагам и доста захар, защото иначе има умопомрачаващ вкус.
Ето тук идва първия проблем. Какво да ям във училище? Какво ми трябва на организма между 8:00-13:30. Преди си носех варени картофи, ориз и варени яйца, филета и т.н, но сега нищо. Яйцата миришат ужасно като се затворят в кутия!!!
След училище пак немога да се прибера заради гаджето. Въпроса ми е какво да ям докато съм навънка. Обикновенно трябва да избирам между: Пици, Дюнери и Пилешки кюфтета и кебабчета. Последното може би е най-добро, но не са особенно вкусни. Също така искам да питам за вечерята. Обикновенно ми се налага да ям някакви манджи (готвено, печено или нещо друго) Какво е най-добре да ям за вечеря?
Е станаха найстина много въпроси, но се надявам да имате желание и трудов ентосиазъм :D
178см - висок
-70кг. минуса е защото преди като се теглих бях толкова, но сега съм отслабнал доста.
Благодаря предварително.
казано от sk на 14.05.07, 22:56:
Здравейте! От доста време чета статий по форума и по сайта, но така и немога да се справя с моя личен хранителен режим. Това е основоно поради няколко причини: Училище, Приятелка и разтоянието което пропатувам за предишните две. Ще ви помоля за малко по-компетенто мнение от моето лично.
Сутрин ставам към 5:00
6белтъка + Овесени ядки (или някакви подобни) с прясно мляко или кисело мляко (1 кофичка). Слагам и доста захар, защото иначе има умопомрачаващ вкус.
Ето тук идва първия проблем. Какво да ям във училище? Какво ми трябва на организма между 8:00-13:30. Преди си носех варени картофи, ориз и варени яйца, филета и т.н, но сега нищо. Яйцата миришат ужасно като се затворят в кутия!!!
След училище пак немога да се прибера заради гаджето. Въпроса ми е какво да ям докато съм навънка. Обикновенно трябва да избирам между: Пици, Дюнери и Пилешки кюфтета и кебабчета. Последното може би е най-добро, но не са особенно вкусни. Също така искам да питам за вечерята. Обикновенно ми се налага да ям някакви манджи (готвено, печено или нещо друго) Какво е най-добре да ям за вечеря?
Е станаха найстина много въпроси, но се надявам да имате желание и трудов ентосиазъм :D
178см - висок
-70кг. минуса е защото преди като се теглих бях толкова, но сега съм отслабнал доста.Благодаря предварително.
Ти да не си и слуга на гаджето ти че се мъкнеш по цял ден с нея ?, всичко е въпрос на приоритети или си гледаш себе си повече или отдаваш вниманието си на нея.Щом трябва да ядеш след училище казваш и чао и отиваш да ядеш а после се виждай с нея, овесените ядки стават вкусни като предната вечер ги разбъркаш с кисело мляко и малко вода и ги оставиш да престоят през ноща на сутринта ги яж с малко мед ако ще ги ядеш със захар направо не си губи времето да се занимаваш и си набивай банички или нещо подобно, навънка за да не ядеш боклуци пий един литър прясно мляко и си ОК, ако ядеш много манджи има опасност да станеш дебел, за вечеря яж нещо по леко да не ти смущава съня.
Принципно като вечеря /към 19:00/ можеш да консумираш въглехидратна и белтъчна храна, например ориз и пилешко месо, картофи и риба и т.н. Като последно хранене можеш да ядеш извара, няма да ти тежи много , идеална е за преди лягане/30-50мин./
Въпроса е там че, живея прекалено далече и от гаджето и от училището. Ще ми трябва поне 1 час и нещо да се прибера 30 минути да ям и после 1 и нещо наобратно. Със овесените ядки ще пробвам съвета. Обаче това с едното мляко за половин ден ми е прекалено малко. Ще съм прекалено гладен. Днес пробвах бисквити, които по опаковка имат 70гр въглехидрат 12гр мазнити и 8 белтък. С подобно количество в-во са и солетите. Удачно ли е да набивам такива работи между основните хранения?
Бтв. Трудно мога да стане дебел, заради бързия ми метаболизъм. Единственото което евентуално може да стане е да скрия коремните мускули ама след 3 дена нередовно ядене пак ще се покажат :)
Братле сутрин можеш да ядеш колко и каквото искаш. Това е времето в което можеш да хапнеш квото искаш. А иначе за даскалото най- удачният вариант за теб е високо белтъчен протеин през три часа си пии от него и всичко ще е окей. За даскалото всяко едно междучасие можеш да си то разтваряш. За деня протеина който трябва да приемаш е 2г на 1кг телесно тегло. А иначе не се шашкай от мадамата толкова много за да жертваш готино тяло :coolsmile: