16.05.07
11:29
Здравейте!
Моля ви, дайте ми съвет как да помогна на майка си! Тя е на 50 години,
раждала 2 деца и съответно пълна и отпусната. Едва успях да я навия да тръгне на фитнес,
но взе че й хареса. От февруари месец тренира много съвестно поне час и нещо интензивна кардио тренировка.
Не спазва специален хранителен режим, но яде главно - много плодове, печени зеленчуци и
пилешко месо.
Дотук добре, но ентусиазмът взе да я напуска, защото не е смъкнала и грам. Стегнала се е до известна степен, но има нужда от изгаране на мазнини. Инструкторът й казва, че е нужно време да “се обърне метазболизма”... Добре де, но колко още?
Посъветвайте ме как да й помогна! Не искам да се откаже, защото виждам, че се старае много, но без резултат.
Мислих си за консултация с диетолог, но реших първо към вас да се обърна...
за да сваляш има няколко основни правила:
1.отрицателен калориен баланс
2.ограничаване на въглехидратите(вкл. плодове)
3.възраста - метаболизма се забавя с възраста - резултатите идват по-бавно
4.хранителен режим - само т.2 не стига
тази кардиотренировка в един ден ли е?час и нещо е много - 40-45мин е най-добре
когато си оправи храненето, може и л-карнетин да си вземе за ускоряване на процеса
12.06.07
07:30
В нейния случай мисля, че хранителният режим е от основно значение. Нека се обърне към диетолог или инструктора в залата да и направи хранителна програма. Тогава вече, в комбинация с физическото натоварване, резултатът ще дойде по- бързо.
Но все пак майка ти не бива да очаква чудеса и светкавични резултати. На нейните години, метаболизмът вече е по- забавен и при нея ще трябва доста повече труд и време, отколкото е нужно при един млад човек. Надявам се, че има предвид и този факт.
Търпение и постоянство му е майката.