Аминокиселини за жени

16.05.07
16:00

Здравейте!
Как се пият аминокиселините? Има ли значение кога и по колко? Жената на щанда ми каза да пия 2 след тренировка, но аз си мисля, че са малко. Не трябва ли да пия и преди тренировката, а преди кардиото? Моля ви помагайте. Тренирам през ден кардио, през ден силово, понякога двуразово. Как да включа добавката в диетата?

16.05.07
16:58

Най-добре аминокиселините се усвояват на галдно и след тренировка.Според мен можеш спокойно да пиеш сутрин на гладно,преди силовата тренировка,след нея и след кардиото.Какви сa ти аминокиселините?Освен това имай в предвид и какво пише на опаковката и колко ти е serving size-a.

Мнението беше редактирано от Jay_C на 16.05.07 16:59.

16.05.07
17:06

Ами на Дженезис са, пише 3-4 капсули 3 пъти на ден, но аз се питах по кое време нали? Пък и тази жена ми вика 2 хапчета... %-P Чудех се и аз кой да слушам в крайна сметка. Сега ми ясно, мерси за отговора. :)

Мнението беше редактирано от Winnie на 16.05.07 17:08.

16.05.07
17:48

Сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане..

16.05.07
18:38

Ти намери от кои аминки да вземеш.:)Ами аз съм ги пил тия в големи количества.Ти ако искаш вземай по 2 сутрин на гладно,2 преди тренировка,2 след и 2 преди лягане,щом тая ти е казала да пиеш по 2 .И по 3 да вземаш все тая,въпрос на финанси.Ако искаш пък може да сложиш 3 след самата тренировка а в останалите случаи да са по 2.

16.05.07
18:48

Не, не, чакай малко, тя ми каза да пия само 2 хапчета след тренировката. Не по 2 няколко пъти на ден, капиш... :cheese: а само 2 броя на ден.
Що, какво имаш превид “намери от кои да пиеш”  нещо не са в ред ли, нали са специални за жени уж, сега остава и да не са подходящи...нека малко да попийна и ще видим дали ще има ефект някакъв.

16.05.07
19:01

казано от winnie на 16.05.07, 17:06:

Ами на Дженезис са, пише 3-4 капсули 3 пъти на ден, но аз се питах по кое време нали? Пък и тази жена ми вика 2 хапчета... %-P Чудех се и аз кой да слушам в крайна сметка.

Слуша се производителя...
Щом са дозирани за 3-4бр.  по 3 пъти на ден, значи това е оптималната доза- 9-12 бр. дневно..
Можеш да ги приемаш по 3 бр. сутрин, преди трен, след трен и преди сън...= 12 бр..

Мнението беше редактирано от kyc-kyc на 16.05.07 19:02.

16.05.07
19:46

казано от kyc-kyc на 16.05.07, 19:01:

Ами на Дженезис са, пише 3-4 капсули 3 пъти на ден, но аз се питах по кое време нали? Пък и тази жена ми вика 2 хапчета... %-P Чудех се и аз кой да слушам в крайна сметка.

Щом са дозирани за 3-4бр.  по 3 пъти на ден, значи това е оптималната доза- 9-12 бр. дневно..
Можеш да ги приемаш по 3 бр. сутрин, преди трен, след трен и преди сън...= 12 бр..

То верно че се слуша производителя, обаче това е доза за мъже :)

16.05.07
19:52

казано от Vladimir8507 на 16.05.07, 19:46:

казано от kyc-kyc на 16.05.07, 19:01:

То верно че се слуша производителя, обаче това е доза за мъже :)

winnie пише, че аминото е специално за жени... Съответно и дозировката е за жени...

16.05.07
20:39

казано от winnie на 16.05.07, 18:48:

Не, не, чакай малко, тя ми каза да пия само 2 хапчета след тренировката. Не по 2 няколко пъти на ден, капиш... :cheese: а само 2 броя на ден.
Що, какво имаш превид “намери от кои да пиеш”  нещо не са в ред ли, нали са специални за жени уж, сега остава и да не са подходящи...нека малко да попийна и ще видим дали ще има ефект някакъв.

Имах предвид,че и по добри можеше да вземаш.Това 2 хапа след тренировка само, доста несериозно ми звучи.Виж си опаковката най добре.

17.05.07
06:47

витамини за мъже и жени рабирам, ама аминки  :smirk:  ....... то по тая логика трябва и яйца и пилешко да пуснат поотделно за жени и мъже  :gulp:
нормално е аминокиселините да се пият 3-4 пъти на ден по 2-3

17.05.07
07:44

Аминокиселините са си аминокиселини - няма за мъже, няма за жени. Смисъла на заглавието на темата не е “женски аминокиселини”, а “как да се приемат аминокиселините от жени” ;) Нека авторката winnie ме поправи ако греша. Каквото и да си говорим, 12 хапа на ден за жена са много.

17.05.07
08:46

казано от Vladimir8507 на 17.05.07, 07:44:

Аминокиселините са си аминокиселини - няма за мъже, няма за жени. Смисъла на заглавието на темата не е “женски аминокиселини”, а “как да се приемат аминокиселините от жени” ;) Нека авторката winnie ме поправи ако греша. Каквото и да си говорим, 12 хапа на ден за жена са много.

Съжалявам, че не направих уточнението в началото на темата. Значи аминокиселините, които си взех са специална формула за жени, на Дженезис. Но на опаковката пише 3-4 хапа по 3х на ден, а продавачката ми вика 2 само след тренировка, в нетренировъчен пак 2 с ядки. Сега, целите ми са не натрупване на неимоверно количество мускули, знам, че няма как само с аминки, а докато се поизчистя малко да не загубя и това, което съм направила с големи усилия(знаете с жените как стои въпроса с мускулите). Затова не знам, на тази опаковка, за жени-културисти ли е дозата, за нормални хора ли е, в една статия тук в изданието чета по 1-2 грама амино на ден, но за гр. на тегло ли става дума....пълна загадка ми е или за дневна дажба. Всяка таблетка съдържа 1200мг. аминокиселини.

17.05.07
10:15

Прекалено много въпросителни си задаваш и само допълнително се объркваш.Прсто ги почвай и това е. :-) Пий както ти казах или както пише на опаковката.Това са примерни варианти рабира се.Важното е да се спазва времето за приема за най-добро усвояване.Ето ти двата примерни варианта,някой друг ако иска може да напише и други,няма чак такова значение.

Вар 1. - 2 бр сутрин на гладно,2 бр преди тренировка,2 броя след,2 броя преди лягане (по твоя преценка можеш примерно след трен да ги направи 3 и т.н)

Вар 2.- 3 бр сутрин на гладно,3 бр преди тренировка,3 бр след.

Когато се двоумиш за някой продукт преди всичко се ръководи от информацията на производителя,освен ако не сметнеш,че има по-оптимален начин за приемане на съответния продукт.Различните производители много често дават различен начин за прием за продукти,които са общо взето идентични.На мен просто ми служат за ориентир.Освен това много пъти тия,които продават продукта в опита си да се направят на компетентни говорят пълни глупости.Дано поне малко с горенаписаното съм ти бил полезен.
По-здрави.

Мнението беше редактирано от Jay_C на 17.05.07 10:48.

17.05.07
10:36

Разбира се, много ми помогна!
Благодаря за информацията, наистина ми беше необходима! :) По 2 ги почнах, така ще ги карам 4х2.
Мерси много още веднъж!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1