16.11.04
14:26
Като за начало моля модераторите да ме извинят че пиша на латинеца но тъй като не съм в БГ, а използвам Инет от даскалото нямам БГ Фонетиц!!!
Sorry
Сга към основата....
Значи тренирам вече доста време (около година) и реших че е дошло времето за някакви хранителни добавки и препарати.
Взех си Протеин 90 на Аптония (тук само такъв продават). Пия по 30г на ден както е посочено в форума. За едната седмица която го пия вместо да качвам килограми свалих вече 2кг!!! Тренировките ми са редовни за маса, а за ядене да не говорим!!! Не съм спазвал по-добра диета никога (имам предвид диета за маса, не за отслабване).
Та въпроса ми е може ли да ми кажете какво изпускам и трябва ли да вземимам още нещо освен протеините за да мога да кача МУСКУЛНА маса!
Предварително ви благодаря. И отново се изивнявам на модераторите, надявам се да ме разберат.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
16.11.04
14:37
Здравей и добре дошъл във форума!
———————-извън темата————————
Аз преведох темата.
Форумът разполага с вградена кирилица(KREDOR) която можеш да използваш. Тази кирилица не се влияе от компютъра ти и дори интерфейса му да е на китайски, във форума пак може да се пише на кирилица.
Можеш да я ползваш чрез бутончето горе вляво над прозореца, в който вписваш мнението си. до него пише KREDOR, бутончето ти сигурно е синьо и на него пише EN.
———————-извън темата————————
Значи....
Причините могат да са много.
Най - слабата от тях вероятно е самия протеин, освен ако не съдържа добавки.
Дай повече инфо за хранителния ти режим и тренировката, за дневния ти режим също.
Кажи и ако си забелязал някакви странични симптоми - да кажем прилошаване, диария и т.н.
Зна4и. За хранителния режим.
Ям основно не мазни храни с пове4е протеини и въглехидрати... Ориз, боб, царевица, доста яйца и вси4ко това с много мръвка. Доста натурални сокове (тук това ми е по евтино от водата). Сутринта задължително се яде мед или те4ен шоколад. И много банани.
Това ми е хранителния режим и мисля 4е не е лош.
Ина4е се взимам протеина сутрин обед и ве4ер. В дните когато тренирам сутрин преди тренировка и след тренировка. Коли4еството винаги е същото, по 30г дневно. Тежа 75кг, висок съм 175см.
Не се преуморявам през деня и спя достатъ4но. Абе вси4ко си е както трябва.
Относно тренировката.... Тренирам пон, втор, 4етв и петък, за маса.
Единственото в което мога да се съмнявам е протеина и това 4е правя по много повторения на серия (8 - 12).
Относно протеина. Така както казах е на Aptonia. Няква испанска фирма е и тук маи само тя може да се намери. Мле4ен е и да ти кажа ми се струва много добър. НЕ съм пробвал други но.... поне е вкусен, а и дава сила ако не друго.
Ми това е вси4ко ако някои сега може да ми каже какво пропускам или какво мога да променя.... С удоволствие ще го изслушам.
А и другото кажете ми дали ми трябва още някаква добавка или нещо за да има по бърз и добър резултат. Целта е МУСКУЛНа маса.
Виж, не зная защо си решил да приемаш и протеинова добавка с твоето хранене, но опитай една седмица да не взимаш от протеина и ако спреш да сваляш или дори започнеш да качваш, значи е било от него. (защото едва ли някой знае точно какъв е тоя протеин дето го взимаш). Поне ще разбереш, дал проблема ти е свързан с протеина и после ще мислиш/мислим нататък. Щото аз, да си призная не ми идва нищо наум. (освен някои неща, свързани с тренировката ти, ама ти първо си отговори на въпроса за протеина)
Успех! :)
ОК, Благодаря
И още нещо.... Може ли някой да ми каже какво да друго да взимам за мускулна маса? Креатин с нещо или.... ??
Явно протеина ще се сменя като гледам така 4е...
17.11.04
16:51
Имаш сериозен прием на белтъчини и въглехидрати, включително и бавни... ЗНам ли . Само шоколадът не е от най - хубавите суплементи, но какво толкоз.... Я си дай тренировката, да я видим, да не би да се пруморяваш или претоварваш? Стаж кажи, туй - онуй.... Не би следвало според мен просто от протеин да спадаш.... Протеинът ако е в повече се изхвърля, едва ли имаш трайни изменения следкато явно отскоро го пиеш....
А вземи и опиши подробно хранителния си режим и го постни тук и го прати на Image, той сигурно ще ти каже нещо по въпроса.
17.11.04
17:59
пробваи с амино киселини като нестава с протеини.сутрин освен въглехидрати яж и повечко белтъчна храна.казваш че си свалил килограми кажи ми от колко време тренираш и пълен ли си защото е възможно да потиш мазнините(малко вероятно но знам ли) и затова да губиш килца особенно ако сега започваш да помпиш.прегледай статиите в саита за хранене.
17.11.04
19:25
————-извън темата————-
Понеже омазахме малко темата на форума, разделил съм я на две и новата част, касаеща тренировката на човека, можете да видите на адрес:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=21608#21608
; моля обсъждайте тренировката там и извинявайтеза затруднението!!!!
————-извън темата————-
18.11.04
01:26
Питаш за причините?
Ето възможните:
- недостатъчно хранене (твоето “много”, едва ли е моето “много” - направи си хранителен дневник и пресметни всичко в грамове и калории!);
- не добро усвояване (вземи си ензими, посети гастроентеролог);
- неефективна тренировка (преосмисли тренировъчната си програма);
Сега не прави и 3 те неща едновременно, че ще стане едно мазало...
Първо се заеми с храненето - най-евтино ще ти е да свършиш първо това!
После иди на гастроентеролог - само в случай, че с ехраниш достатъчно!
Накрая промени тренировките си - само ако предните две са ОК!
Успех!