Моментно тегло 100кг ,а сега накъде ?

Прескочи до:
MO

20.05.07
15:23

Здравейте колеги ,първо да кажа че отдавна не съм писал тук ,но въпреки това следя активно
какво се случва ,значи да пристъпя към същността на въпроса.
В момента тежа 96кг сутрин на гладно ,но като се има предвид ,че ям 3кг храна дневно и пия
5-6литра вода ,вечер съм достигал и до 101-102 кг ,тук е мястото да публикувам и моментните данни:
ръст-188см ръка студена 42см ,топла 43.5см   
Бедро -70.5см, Гръден кош -121см ,талия-92см  :cheese:
Ето и няколко снимки отпреди седмица по които да се ориентирате по моментната ми форма :
(имайте предвид ,че тогава нямах нагласата  да се снимам ,просото едно момче мина
да си полафим и предложи да ме щракне два -три пъти ,затова не се чудете на позите )
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000052.jpg
Тук обяснявам на пича ,че според мен Димитров е най-добрият български културист.
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000034.jpg
Тук съм се отпуснал и се чудя как да позирам
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000038.jpg
позирам много лошо попринцип
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000041.jpg
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000035.jpg
........
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000051.jpg
Тази снимка си я направих специално за флиртче :)
За да дразня един охранител в дискотека и да му се подигравам ...
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000045.jpg
тази поза забравих как се казваше
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/P1000039.jpg
Гърба ми не е слаб но с тази талия 92см  не изглежда широк ,разбира се както
си и личи нямам плътност но работя по въпроса
Повечето които ме познават знаят ,че искам да стана оклоло 140кг и
отначало не ми вярваха :)
В момчента ям около 5000калории дневно като белт/въгл/маз са 220/650/150
в различните дни въглехидратите варират между 500гр и 1кг (леле как звучи 1кило въглехидрати ....)
ОСНОВНИЯТ ми въпрос е какво да правя лятото ?
Да си направя ли хранителен режим за запазване на кг-те и да дасм приоритет на изоставащите
мускулни групи (гърди гръб и рамо) или да продължа да тренирам базови упражнения ?
Знам че във форума има сериозни хора които ще ми отговорят обосновано ,а не от рода на
“але дебелак що не изчистиш”
За финал ще кажа че не взимам добавки и стероиди и не съм взимал ,тренирам от 3 години (без 1 месец)
и съм на 18 години
П.С.
Ще  си формулирам въпроса така:
Да продължа ли да тренирам базово с 3 дневен сплит предимно със свободни тежести ,
или да дам приоритет на изоставащите групи като рискувам застой в развитието на останалите мускули?

20.05.07
16:50

Първо да ти кажа едно браво !
За 18 години си доста впечатляващ и макар аз лично да предпочитам симетрично и по-изчистено тяло ти свалям шапка. И тука следва да кажа, че на въпроса ти май само ти можеш да си отговориш, какви са ти целите, до колко време искаш да станеш 140 кг? Ако това ти е главната цел и искаш да изглеждаш като “гардероб” блъскай си за маса с базовите упражнения.
Направи ми впечатление, че спомена, че ти изостават гърдите, гърба и рамото -  какво подразбираш под изоставащи ? Извинявай ама то тва е половината тяло ;)

Мнението беше редактирано от valaraukarky на 20.05.07 16:51.

20.05.07
18:35

ами виж сега ако си решил да ходиш по жени > трябва да отслабнеш жените гледат и тялото, колкото и да не го вярват някои хора. Ако пък си решил да имаш хипер много сила  > няма смисъл.Ти си решаваш.

IN

20.05.07
18:43

Аз лично те съветвам да изчистиш и да намалиш тия въглехидрати,но ако толкова държиш да имаш “маса” продължавай както си знаеш:)

MO

20.05.07
20:04

казано от valaraukarky на 20.05.07, 16:50:

Първо да ти кажа едно браво !
За 18 години си доста впечатляващ и макар аз лично да предпочитам симетрично и по-изчистено тяло ти свалям шапка. И тука следва да кажа, че на въпроса ти май само ти можеш да си отговориш, какви са ти целите, до колко време искаш да станеш 140 кг? Ако това ти е главната цел и искаш да изглеждаш като “гардероб” блъскай си за маса с базовите упражнения.
Направи ми впечатление, че спомена, че ти изостават гърдите, гърба и рамото -  какво подразбираш под изоставащи ? Извинявай ама то тва е половината тяло ;)

Попринцип съм забелязал ,че пропорцийте ми не са от най-добрите ,
крайниците ми са дълги и долната ми половина е по-развита ,затова ,че манекенско тляо не мога да
имам и не искам!!!
в този ред на мисли
AYO не го правя за жените те са ми последният стимул защоо когато ми се ебе си има курви или поне познавам доста ,
виж не го правя и за много сила ,въпреки че това е една от вторичните ми цели
InDeHeAd какво имаш предвид с това “маса”?
П.С.
Момчета питам ви дали да си дам приоритет на слабите МГ през лятото и дал и ще е ефективно през
този сезон да гоня някакво изравняване или да продължда да си тренирам както си знам...
Въглехидратите са ми в обикновен ден са около 600 ,а в тренировъчен (3 пъти седмично ) са
800-1000грама иначе нямам енергия.Напоследък ям почти всеки ден по 1кг+ въглехидрати на ден ,
защото  работя на строеж по 10-12 часа дневно и нямам енергия ,разбира се покачих и приема на белтъчини
и ям по 200-250 грама белтъчини дневно доста храна става но няма как.
Най-интересното е че не взимам никакви добавки ,въпреки че се замислям за някакви витамини (ще
се радвам на съвети ) коиот да ми дадът малко енергия защото с това ежедневие не е лесно да съм
свръхмотивиран за тренировка...

Мнението беше редактирано от morphey на 20.05.07 20:06.

JD

20.05.07
22:11

Пф, какво да ти пиша, като всичко което правиш и насоката в която мислиш са грешни.. Предполам, че целта ти не е да ставаш сумист, въпреки че повечето дори са и с повече активна телесна маса. Колкото повече сланина трупаш, толкова повече губиш потенциал. 5000ккл ги разчитам при положение че работиш в мин по 12 4аса :) . Ако продължаваш с тази програма, достатъчно е да си проследиш пропорцийте на мерките и ще ти стане ясно че бъркаш. На твоят ръст тези мерки се получават и при 20кг по-малко..Аз съм 188/78 и съм 120 гръдна горе-долу..

MO

20.05.07
22:29

казано от jdoe на 20.05.07, 22:11:

Пф, какво да ти пиша, като всичко което правиш и насоката в която мислиш са грешни.. Предполам, че целта ти не е да ставаш сумист, въпреки че повечето дори са и с повече активна телесна маса. Колкото повече сланина трупаш, толкова повече губиш потенциал. 5000ккл ги разчитам при положение че работиш в мин по 12 4аса :) . Ако продължаваш с тази програма, достатъчно е да си проследиш пропорцийте на мерките и ще ти стане ясно че бъркаш. На твоят ръст тези мерки се получават и при 20кг по-малко..Аз съм 188/78 и съм 120 гръдна горе-долу..

Щом тръгна да се сравняваш с мен по обиколко защо не си изпратиш една снимка в цял ръст?!
Подтекста май гласеше че изглеждам много омазнен ли?
Кажи ми коя точно мускулна група ми е омазнена?(без корема там е ясно)
Ей пичове не всеки иска да е 70-80 кила релефничък
П.С. Тренирам си у нас ,без добавки и зоб  само с щанга и с дъмблели и не ми пука за пропорциите.
Мислиш че мисленето ми е грешно ,откъде може да си сигурен че твоето не е грешно?
Когато първата дума в един пост е  “Пфффф” той е всичко друго но не и добронамерен
затова тези си ги пести за приятелите във кварталният фитнес.

JD

20.05.07
22:46

Na въпроса дали изглеждаш омазнен-няма да отговоря. Снимки мои съм качил.:)

Откакто те познавам от форума и съм чел постовете ти винаги си искал да си голям и силен като оставяш симетрията и релеф и т.н. в тая насока на заден план. В това няма нищо лошо. Разни хора, разни идеали :)
По тая логика - защо да се мъчиш да правиш нещо което не ти харесва особено? Имам предвид да чистиш и да тренираш с по - изолиращи упражнения.
Най - малкото от психическа гледна точка ще тренираш по - немотивирано, което си е минус. Продължавай си както си знаеш. За витамините мога да предложа бирената мая която ще е перфектна като за твоя случай.

MO

21.05.07
08:41

казано от Jorku на 21.05.07, 07:31:

Откакто те познавам от форума и съм чел постовете ти винаги си искал да си голям и силен като оставяш симетрията и релеф и т.н. в тая насока на заден план. В това няма нищо лошо. Разни хора, разни идеали :)
По тая логика - защо да се мъчиш да правиш нещо което не ти харесва особено? Имам предвид да чистиш и да тренираш с по - изолиращи упражнения.
Най - малкото от психическа гледна точка ще тренираш по - немотивирано, което си е минус. Продължавай си както си знаеш. За витамините мога да предложа бирената мая която ще е перфектна като за твоя случай.

Да ,за това си прав ,но според мен изолираните упражнения биха ми дали нужната
мускулна деадаптация и стимул за растеж ,все пак не мога да правя едно и също 12 месеца в годината
и да очаквам добри резултати ,относно витамините забравих да спомена ,че  бирената мая
я вземам през месец (месец пия месец почивам) ,но при нея стойностите са доста занижени,и все пак мерси
за отговора.

Прав си малки са количествата там, но не знам точно какво търсиш и затова към по - тънките неща те насочвам щото в тая България на учениците им е само до скъпи добавки... :) Има теми за витамини - може да разгледаш. Напоследък тия на Оптимум и NOW са добри по мои наблюдения.

Ами защо например не кажеш каква е една твоя тренировка. Защото може да се разнообразяват дори и силовите. Можеш да увеличиш за един период повторенията, да намалиш почивката между сериите, да правиш дроп серии, негативни повторения(е вкъщи не знам дали това е много удачно), разменяне на упражненията и вероятно още неща които не се сещам.

IN

21.05.07
10:06

jdoe нищо лично пич,но при тия размери не си много в позиция да критикуваш толкова морфей.И не си мисли че и ти си от най-чистите(дори и да нямаш голяма талия)

Иначе морфей значи при това количество храна и само 3 пъти на седмица тренировки логично че ще си мазен...тренирай4-5 пъти седмично и ако искаш да постигнеш нещо по-добро просто ОТИДИ НА ФИТНЕС!...с щанги и дъмбели само първо че не може да се оформи мускула,второ че няма никакво разнообразие и следователно никакъв растеж,да не говорим че гърба наистина ти е зле като за твойте килограми и те разбирам щото предполагам нямаш 3 вида скрипци за гръб,успоредка и т.н....зарежи го тва мазе и се хващай сериозно!

21.05.07
12:22

Морфей, аз не разбрах какво те тревожи - дали да чистиш, или дали да работиш върху пропорциите? Двете неща при теб са свързани - пропорциите са ти такива, защото не си чист. Ако изчистиш, очаквай да загубиш минимум 5-7 см от бедрата и ханша и поне 1-2 см от ръцете, и горе долу ще станеш пропорционален. Разбира се, ако наблегнеш повече на гърба с набирания и горен скрипец (без да забравяш тягата и гребанията с щанга и дъмбел), и като цяло още маса в раменете и гърба ще ти помогнат да оправиш пропорциите. Дали да чистиш ти си решаваш, аз бих казал да, независимо дали ти трябва манекенско тяло или не, тъкмо ще видиш реално кое изостава и кое не, защото в момента не може да се оцени обективно. Другия вариант е да поработиш още и да качиш малко мускулна маса в изоставащите групи (гръб, рамо), и чак следващата година да изчистиш до едно ниво.
Кажи си все пак програмата и какви ограничения от към уреди имаш и ще ти кажа кое да промениш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.05.07 12:33.

21.05.07
12:31

морфи ти въобще не приличаш на човек занимаващ се активно с фитнес.при това от 3 години.
другото което е - гена ти не е най-добрите - разбирай симетрия,пропорция,хармония на тялото.

Мнението беше редактирано от ivang на 21.05.07 12:32.

ВН

21.05.07
12:32

Моята препоръка е да навлезеш в поддържащ режим за 3-6 месеца, като постепенно въведеш кардио елемент в програмата си. Това няма да ти пречи да тренираш с базови упражнения, но ще подобри метаболизма ти и няма да имаш нужда от 5000 ккал дневно. Пази силата си не се притеснявай да губиш тегло, важно е съотношението на теглото без мазнините преди и след...

Още нещо, дори и без кардио нямащ нужда от 5000 ккал. 3800 при по-висок % усвояване биха свъшрили същата работа. Потърси си храносмилателни ензими като добавка към храната.

MO

21.05.07
15:33

Значи мерси за отговорите и за интереса по моя въпрос
(пуснах темата защото знам че във форума има хора които могат да ми дадът добри
съвети ,разбира се има и идиотски отговори  ;-)    )
Значи към Jorku и ПеткоК
Програмата ми е следната:
Вторник : Гръб  и Бицепс Задно Рамо
1 Набирания 2 Гребане с щанга 3 Мъртва тяга 4 Сгъване на щанга от стоеж 5 Концентрирано
сгъване с дъмбел или Чукове
Четвъртък : Бедро Прасец Врат
1 Клек с щанга 2 Повдигане на пръсти с щанга 3 Борцов мост 4 Повдигане на врата с шапка (с тежест )
Събота : Гърди Трицепс Рамо
1Фалйс  2 Pullover (май така се пишеше)  3 Лег с тесен хват 4 Френско 5 Военна преса
6 Разгъване с дъмбели в страни

Напоследък се занимавам с  тежка физическа дейност и преустанових кардиото което
при мен е 2Х20 мин интервално бягане  седмично
Корема напоследък не го тренирам защото се натоварва непрекъснато
Това е програмата ми и знам че е непълна предимно поради липсата на уреди.
Jorku,  кои от горепосочените  марки според теб са по-добри като съотношение  цена/качество ?
Владимир Недков  при моето ежедневие не мога да кажа ,че метаболизмът ми е заабвен ,все пак
физическата работа активизира матаболизма ,а аз върша такава по 8-12 часа дневно
Относно храненето ям предимно овесени ядки ,ориз ,картофи ,спагети,ядки (фъстъци орехи бадеми )
яйца ,пилешко филе и телешка кайма ,сладкото и белият хляб ги избягвам
Въпреки това ще ти бъда признателен ако ми препоръчаш някаква марка от тези храносмилателни
ензими защото не съм навътре в добавките ,а и в интерес на истината и в раздела за добавки няма
много информация имаше една статия в сайта но там не видях конкретни фирми.

П.П.
napucvacia щом като смяташ че не приличам на човек телефонът ми е 0884834684
обади ми се и ми кажи къде да се срещнем ,ще си поговорим ще ти платя да ми направиш хранителен
режим и да ми покажеш как се изпълняват отделните упражнения ,звънни ми ще си изкараме супер
,само ще спечелиш от това............ако нямаш желание повече не смей да ми спамиш темата.

Мнението беше редактирано от morphey на 21.05.07 15:43.

21.05.07
15:52

За гърди правиш само флайс и пулоувър? :gulp:
Малко странна програма.

21.05.07
16:11

За гърди правиш само флайс и пуловер, без преси с дъмбели или лежанки, така ли? Раменете защо са след трицепса? Ако за гърди правиш само флайс и пуловер, може преди тях да сложиш рамото, тоест, на първо място. От това гърдите няма да пострадат, а раменете ще спечелят със сигурност.
За гърба аз бих сожил още едно упражнение -  Т - щанга например, или гребане с дъмбел, ако имаш достатъчно тежки. При веднъж седмично тренировка за всяка група и толкова ядене няма опасност да го претовариш. За задното рамо не видях конкретни упражнения, въпреки че си го писал като отделен мускул. Както и за задното бедро (освен тягата).
Програмата ти между другото е почти като моята по структура, само че аз тренирам някои мускули по - често.

MO

21.05.07
16:21

казано от Петко К на 21.05.07, 16:11:

За гърди правиш само флайс и пуловер, без преси с дъмбели или лежанки, така ли? Раменете защо са след трицепса? Ако за гърди правиш само флайс и пуловер, може преди тях да сложиш рамото, тоест, на първо място. От това гърдите няма да пострадат, а раменете ще спечелят със сигурност.
За гърба аз бих сожил още едно упражнение -  Т - щанга например, или гребане с дъмбел, ако имаш достатъчно тежки. При веднъж седмично тренировка за всяка група и толкова ядене няма опасност да го претовариш. За задното рамо не видях конкретни упражнения, въпреки че си го писал като отделен мускул. Както и за задното бедро (освен тягата).
Програмата ти между другото е почти като моята по структура, само че аз тренирам някои мускули по - често.

Отказах се от лежанката защото се развива само средната част и се получава доста груба диспропорция ,
откакто правя флайсове с по-тежко примерно 2Х18 в серия от по 10-12 повторения усещам
развитие в горната част на гърдите ,зьабравих да спомена ,че гърдите и раменете им сменям местата
през 2 седмици ,напоследък правя рамото първо за да му дам приоритет в развитието ,за гръб понякога включвам
гребане с дъмбел но честно казано не съм усвоил изпълнението добре и по скоро натоварвам бицепса и задното рамо
За задно рамо правя разгъване с дъмбели от паралел , задното бедро го тренирах с Римска тяга но напоследък спрях защото
то доста се натоварва при паралелното бягане.

NOW са по - добри откъм цена/качество според мен. Марката е много добра, няма да сбъркаш ако пробваш -> nowbg.com/ При толкова храна като твоята аз бих си взел едни Vitaral от най - близката аптека, а не тия от фирмите за хранителни добавки. Сметни кое ще е по - изгодно за теб и сам ще решиш.

При твоя стил на трениране(само свободни тежести, което наподобява моя в момента)  бих оставил лежанката, защото си е базово упражнение отвсякъде. Предполагам скоро пак ще я включиш. Зависи как се раздвижат нещата.

21.05.07
17:17

morphey—> евала, развиваш си се перфектно, имайки предвид, че не ползваш добавки.Аз също изцяло споделям “философията”  много маса  за сметка на релефа. Единствена забележка - малко ми се виждат упражненията за гърди и за гърба може още 1.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.05.07 17:18.

MO

21.05.07
17:51

казано от MOHCTAPA на 21.05.07, 17:17:

morphey—> евала, развиваш си се перфектно, имайки предвид, че не ползваш добавки.Аз също изцяло споделям “философията”  много маса  за сметка на релефа. Единствена забележка - малко ми се виждат упражненията за гърди и за гърба може още 1.

Мерси МОНСТЪР ,хубаво е да чуеш някоя добра дума от човек със  убеждения подобни на моите,
личи си че си доста масивен ,все пак това се опитвам да обясня на другите
добре е да си релефен ,но друго си е да си 130кила маса  :-)

Мнението беше редактирано от morphey на 21.05.07 17:52.

21.05.07
18:18

още по-друго си е 130кг релефен  ;-)
успех с начинанието

21.05.07
18:37

@morphey -личните ми мнения са:
1. да си оправиш храненето - последно, което беше писал беше много зле.
2. изчисти малко - не ти говоря за някакъв състезателен релеф, просто ще ти помогне по-лесно да прецениш на кои групи да наблегнеш
3. започни да качваш с новия и изпипан хранителен режим

21.05.07
18:43

Морфей , какви са тези огромни количества храна и си само на 18 цялото ти тяло трябва да те съди.Ти хубаво приемаш по 5000+( и си стигал до 1 кг въглехидрати ????) калории ,а замислял ли си се как се отразява това на организма ти ?А и нищо чудно ,че ще си мазен като приемаш толкова мн храна тялото просто не я усвоява и я складира като излишни мазнини...
като цяло намали калориите и тва 220 гр белтъчини са напълно излишно товарене на органите...  цифри от сорта на 2-2,5 гр белтък на кг са мноого преувеличени и сичко това е с цел печалба от страна на производителите на хр.добавки.

Мнението беше редактирано от The Prowler на 21.05.07 18:46.

ВН

21.05.07
19:33

казано от The Prowler на 21.05.07, 18:43:

А и нищо чудно ,че ще си мазен като приемаш толкова мн храна тялото просто не я усвоява и я складира като излишни мазнини...

Ъ-ъ-ъ.... Как така не я “усвоява” пък я използва за мазнини? Това някаква нова наука ще да е  :x Да не искаш да кажеш, че е достигнал максимално насищане в гликогенните резерви на мускулната тъкан? Щото, ако “да”, то тогава високия инсулин предразполага към липиден синтез. Но дори тогава храната първо се “усвоява” и чак тогава се започват процеси на задържане на енергията. Ако той усвояваше тези излишни (според мен) 1200 ккал от въглехидрати би качвал по 1 кг мастна тъкан на всеки 6 дни. Морфей така ли е?

21.05.07
20:06

казано от Владимир Недков на 21.05.07, 19:33:

казано от The Prowler на 21.05.07, 18:43:

А и нищо чудно ,че ще си мазен като приемаш толкова мн храна тялото просто не я усвоява и я складира като излишни мазнини...

Ъ-ъ-ъ.... Как така не я “усвоява” пък я използва за мазнини? Това някаква нова наука ще да е  :x Да не искаш да кажеш, че е достигнал максимално насищане в гликогенните резерви на мускулната тъкан? Щото, ако “да”, то тогава високия инсулин предразполага към липиден синтез. Но дори тогава храната първо се “усвоява” и чак тогава се започват процеси на задържане на енергията. Ако той усвояваше тези излишни (според мен) 1200 ккал от въглехидрати би качвал по 1 кг мастна тъкан на всеки 6 дни. Морфей така ли е?

Явно не съм се изразил правилно.Исках да кажа че храната която приема е повече от достатъчна за възстановяване като се има в предив че тренира 3 пъти седмично и че попринцип в рамките на 2-3 часа повече от 20-30 грама белтъчини не могат да се усвоят което води до допълнително претоварване на организма освен ако не яде и през ноща.

MO

21.05.07
23:29

FRANKO1 130 кг ли съм казал ?Исках да кажа 140   :cheese:

emzo
1 Храненето си го промених и сега залагам на белтъчините и на бавните въглехидрати ,както
и на 6-8 приема дневно по 600-1000Калорий на хранене
2 Ако ми дадеш някакъв подходящ препарат за чистене (на стъкла примерно :) ще изчистя
Не разбра ли че не искам да чистя имам други цели.
3 Написано звучи като децка игра нещо като самоубий се и се прероди с по-добра генетика....

The Prowler доколото виждам и ти си от Пазарджик градът на зобаджийте :) това на шега
Виж сега първо си по-малък и имаш право че на един 14-15 годишен младеж тези калорий са
излишни  ,но за един човек който спортува занимава се с мисловна дейност (не твърде задълбочена но
нали съм кандидатстудент :) и се занимава с физическа работа тези калорий са жизнено необходими.
Сега да те питам значи набялгам на бавните въглехидрати и на белтъчините съотношението животински
растителни е 50:50 Имай предвид че избягвам простите въглехидрати.
Ако тези калорий толкова затормозяваха организма и натоварваха черният дроб ,това щеше да
забави мастния ми метаболизъм и да води до натрупване на килограми ,но забравяш един важен фактор :
пия над 5 литра вода на ден бъбреците функционират нормално (искрено се надявам в това )
и черният дроб не е затормозен с излишни функции
Както каза и Владимир Недков ако тези калорий не се преобразуваха в джаули енергия
която се използва за (зрителните мисловните и двигателните процеси в огранизма )
трябваше да качвам по 1 кг мазнини седмично защото и аз съм се подлъгвал по таблиците които ми
определят “идеалният”  калориен прием на 3500 Калорий дневно ,но къде взимат по предвид това
че ежедневието ми е изпълненое с вълнуващи задължения? :)
Човешкият организъм е машина за адаптация!
Ако намалиш калорийте на 2000 дневно няма да подаш с 3 кг на седмица ами твърде вероятно е
в началото да се задържиш на едно ниво защото метаболизмът ще се изостри до крайна степен
Аналогично ако ги увеличиш с 1500 дневно няма да качваш като по часовник ,защото ще усвояваш
примерно 70% от веществата ,важно е да прецениш какви калорий са ти необходими.
Да те питам ако къртиш скали 10 часа на ден това го намя в таблиците но предполагам че ще е поне по 500 калорий на час
то блъскането на главата в стена беше 160 :) ще ти трябат минимум 5500 калорий ,
калорийте са просто една единица енергия въпроса е за какво се използва тази енергия

Мнението беше редактирано от morphey на 21.05.07 23:57.

MO

21.05.07
23:58

ВАЖНО:
ПРОДЪЛЖЕНИЕ (защото максималният брой знаци бил 6000…..)

Според мен е по-правилно да се изчисляват само калорийте от въглехидратите ,защото
те най-лесно се разграждат до енергия и разбира се съм твърдо за консумацията на бавни
въглехидрати ,бързите ги използвам само когато усещам  изчерпване на гликогенните депа (което се изразява в силна  умора)

По мое мнение Белтъчините не трябва да се приемат като енергиен източник ,защото
тогава тяхната функция се промения ,те служат за градивен материал.
Същото важи и за мазнините ,те служат за производството на хормони и за поддържане в известна
степен на кръвния холестерол (не знам обаче до каква степен играят роля в това )
Затова 1кг въглехидрати не звучи сензационно ,ако 1гр въгелхидрати са 4 Калорий
значи 1кг са 4000Калорий виждаш ли че не са много ,тези 220 грама белтъчини служат за
изграждане и възстановяване на мускулите и тъканите ,а не за енергия ,по=голямата часто от
мазнините също.
Това си е моя теория и може да не е напълно вярна все пак ако четете внимателно ще схванете идеята.
1 П.П. 2 часа през ноща ,днес си взех книжката и е празника на града до преди малко бях на концерт и може да
съм писал някой неща неразбираемо ,но това е положението :)
Сега лягам да спя пъ дано се отдели повечко соматотропен хормон (който да ми усили мастния метаболизъм
и да се  “изчистя”,защото отнасям доста критики напоследък :)

22.05.07
08:07

Добре де.
То е ясно, че ако има някой, който би трябвало да е добре запознат с твоя организъм, то това си точно ти.
Не държиш сметка за количество мазнини и белтъчини - това го разбирам, но ако въглехидратите са под много строг контрол и в далеч по-скромни количества.
Как реши, че трябва да пукаш по кило въглехидрати на ден!?

Вярно, ако бачкаш на строеж по 12 часа, може и да ги докарваш като калориен разход...
По повод на въглехидратите и т.н. - при прекаляване с тях, рискуваш да усвояваш главно тях, поне така съм чувал де.

TW

22.05.07
13:33

Слави изглежда на живо доста по пропорционален сравнение с тези снимки

Мнението беше редактирано от twista на 22.05.07 17:02.

MO

22.05.07
19:28

казано от С7АЛК3Р на 22.05.07, 08:07:

Добре де.
То е ясно, че ако има някой, който би трябвало да е добре запознат с твоя организъм, то това си точно ти.
Не държиш сметка за количество мазнини и белтъчини - това го разбирам, но ако въглехидратите са под много строг контрол и в далеч по-скромни количества.
Как реши, че трябва да пукаш по кило въглехидрати на ден!?

Вярно, ако бачкаш на строеж по 12 часа, може и да ги докарваш като калориен разход...
По повод на въглехидратите и т.н. - при прекаляване с тях, рискуваш да усвояваш главно тях, поне така съм чувал де.

Поставяш ми риторичен въпрос ,разбира се че при тежка работа ще се изразходят тези въглехидрати.
Какво имаш предвид че при “при прекаляване с тях, рискуваш да усвояваш главно тях, поне така съм чувал де”?!
то нали това е целта ,да се усвоят въглехидратите....

Въпрос към другите :
Смятате ли че има логика в разсъжденията ми относно калорийното резпределение ?
Всмисъл дали има истина в двата ми по-горни поста?

П.П.
Да знаете че днес ми беше изпращането и аз пак съм доста пил ,пак може да говоря глупости :)
Иначе последните дни ям основно само месо  и картофи (мързи ме да си готвя друго )по около 1 кг картофи и 1.5-2кг месо
(пържоли-телешки  ,кюфтета -телешка кайма ,пилешки дреболий и луканка :)
Утре ми е бала и затова тези дни и ще ви пратя снимки как изглеждам с костюм ,койот учи
в моето училище днес ще каже че бях най-едър от всички :)

twista мерси ,вярно е че на живо съм по-пропорционален въпреки че долната половина на тялото ми
е доста по-развита от горната ,но всичко ще се оправи с времето
П.П. Аз познавам ли те ,просто много малко хора ми викат Славчо предимно познати и то по-възрастни
или по-тежки ;-)

Мнението беше редактирано от morphey на 22.05.07 19:31.

25.05.07
23:27

От изписаното ми стана ясно всичко без едно - защо толкова държиш, да не приемаш добавки(всъщност вече искаш да приемаш -ензими и кво там беше) и защо толкова усърдно постоянно споменаваш ,че не си взимал добавки -човек,не са за хвалене нито тия дето редовно ги пият,нито тия дето никога не са пробвали.Това за мен е отживелица;като стане въпрос за добавки всички по-възрастни от мен казват “Ние ,едно време,нямаше хапове,нямаше нищо и чичо ти Гошо (примерно) правеше 20 коремни превъртания,300 лицеви опори и тем подобни”. Ми добре кво,браво,ама дай ся да спра да тренирам завинаги.Те и едновремешните футболисти са бягали по 120 мин. на терена без дека и изотонични напитки,ама дай сега да ги плюем днешните що се измаряли.
Нищо няма да ти стане ,нито пък ще ти навреди на репутацията да започнеш ,да си купуваш когато можеш добавки.Аз давам на месец по 10 лв за витамини ,понеже нямам ,а и ми се свидят да давам много пари за нещо което правя като ежедневие и ми е пределно ясно ,че за да станеш здрав се иска много повече от ходене на зала,диетите ме довършват и затова гледам оттук оттам да спазвам някакво благоприличие ,а сънят направо не мога да го коментирам.

И все пак ..... Имам един брой на Мускули и Фитнес™  и имаше интервю с Крис Кормиър ,в което той казваше “Без добавките няма да стигнете далеч”. Оттогава насам това винаги ми е изплувало в съзнанието когато стане въпрос за застой. ..

26.05.07
08:01

Абе на вас са ви промили мозъците с тези добавки.Без суплементи може да се стигне много далеч даже.Добавката си е добавка... основата е храната и тренировките.

MO

26.05.07
13:39

казано от introducer на 25.05.07, 23:27:

От изписаното ми стана ясно всичко без едно - защо толкова държиш, да не приемаш добавки(всъщност вече искаш да приемаш -ензими и кво там беше) и защо толкова усърдно постоянно споменаваш ,че не си взимал добавки -човек,не са за хвалене нито тия дето редовно ги пият,нито тия дето никога не са пробвали.Това за мен е отживелица;като стане въпрос за добавки всички по-възрастни от мен казват “Ние ,едно време,нямаше хапове,нямаше нищо и чичо ти Гошо (примерно) правеше 20 коремни превъртания,300 лицеви опори и тем подобни”. Ми добре кво,браво,ама дай ся да спра да тренирам завинаги.Те и едновремешните футболисти са бягали по 120 мин. на терена без дека и изотонични напитки,ама дай сега да ги плюем днешните що се измаряли.
Нищо няма да ти стане ,нито пък ще ти навреди на репутацията да започнеш ,да си купуваш когато можеш добавки.Аз давам на месец по 10 лв за витамини ,понеже нямам ,а и ми се свидят да давам много пари за нещо което правя като ежедневие и ми е пределно ясно ,че за да станеш здрав се иска много повече от ходене на зала,диетите ме довършват и затова гледам оттук оттам да спазвам някакво благоприличие ,а сънят направо не мога да го коментирам.

И все пак ..... Имам един брой на Мускули и Фитнес™  и имаше интервю с Крис Кормиър ,в което той казваше “Без добавките няма да стигнете далеч”. Оттогава насам това винаги ми е изплувало в съзнанието когато стане въпрос за застой. ..

Ами единствената причина поради която не си купувам добавки е  , защото нямам средства специално за тях ,ако
можех да отделям повече пари за спорт щях да съм направил вече поне 1-2 цикъла ,но все пак
в този спорт всичко се определя от това коклко инвестираш.
Затова и не очаквам големи резултати в сегащния период.

IN

26.05.07
14:08

Добре бачкаш на строеж,значи имаш пари.Ако бачкаш по 12 часа на ден на строеж ти дават ПОНЕ 25 лева на ден...с тия пари доста добавки можеш да си купиш.

MO

26.05.07
16:00

казано от InDaHEad на 26.05.07, 14:08:

Добре бачкаш на строеж,значи имаш пари.Ако бачкаш по 12 часа на ден на строеж ти дават ПОНЕ 25 лева на ден...с тия пари доста добавки можеш да си купиш.

Добре де разконспирира ме  :-)
И все пак имай предвид ,че имам доста други нужди преди няколко дни ми беше бала
Ето ви и две три снимки да ми се радвате колко съм хубав
Все пак отдавна влизам в този форум и е редно да ви направя част от щастливите ми моменти:
Ето ме със семейството :
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021294.jpg
С тълпата приятели:
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021353.jpg
С един друг културист и мой добър приятел :)
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/Picture078.jpg
С една девойка
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/Picture091.jpg
С два много близки човека
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021321.jpg
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/Picture083.jpg
с друга девойка
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021327.jpg
с трета девойка  (а онези двамата отзад са ми охрана :)
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021322.jpg

Това са малка част от записаните моменти от моя незабравим бал имам и видео материали
ама ме е срам да ги пусна :)
П.С. Пари за добавки не давам защото в момента ям пия и с приятелите ходим навсякъде където може да стане копон
и да ни е весело ,все пак не е важно да си 100 кила ами да ги използваш за нещо тия кила :)
Затова не се вманиачавайте ами повече се забавлявайте
Това е от мен засега

26.05.07
16:30

казано от morphey на 26.05.07, 16:00:

с друга девойка
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021327.jpg
с трета девойка  (а онези двамата отзад са ми охрана :)
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/BAL/S4021322.jpg

Девойките си ги бива ;) :)

IN

26.05.07
16:47

Оуу вие ше видите сега на 28ми аз с какви ше се снимам :P

26.05.07
19:33

казано от InDaHEad на 26.05.07, 16:47:

Оуу вие ше видите сега на 28ми аз с какви ше се снимам :P

И аз ще ви покажа малко бургаска хубост ;]
Слави,девойките са супер,костюма не ти правя четки ,ама е супер,аз се двуомях за сив дали да си взема.

26.05.07
20:31

АБе мацките, костюмя всичко е хубаво, ама що така си бръчкаш врата бе брато ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1