21.05.07
20:09
Здравейте.
Знам че е писано много по темата, но повечето теми са страшно разплути и с доста противоречия.
Та направо по въпроса - взех си добавки за покачване на маса и не съм много убеден че ги приемам по правилния начин.
Ето с какво разполагам:
Протеин 900гр на Нейчърс Бест
Глутамин 500гр на Нейчърс Бест
Кре-Алкалин на Сатурн ( мисля че е 100 грама )
Амино на Нейчърс бест ( от него ми е останало малко защото го използвах по време на чистенето )
Ето какво са ми казали:
Протеин - две дози в тренировъчен ден ( едната 15-30мин след тренировката, другата м/у яденията и да се избягва прием няколко часа преди лягане ) и една доза в нетренировъчен м/у яденията.
Глутамин - една доза само в тренировъчни дни след тренировката.
Креатин -всеки ден по една доза ( в тренировъчни дни преди тренировката ).
Амино по 2-3 капсули след тренировка.
Значи питах дали може да сложа в шейкъра глутамина и протеина и ми казаха че няма проблем. Също така ми казаха че Кре-алалина може да се разреди във вода.
Та ето аз какво правя. Преди тренировка пия креатина ( без бързи въглехидрати ) с 200-300 грама вода ( колкото събира чашката ).
След тренировка веднага пия аминото и след душовете ( 15на минути ) пия протеина и глутамина с около 300-400 мл вода.
В нетренировъчни дни пия само една доза протеин обикновено следобед към 16-17.
И сега въпросите:
Колко е препоръчителния прием на Кре-Алкалина на Сатурн? В няколко теми мернах 3 грама ( 2х1.5 гр/2 лъжички ).
Как точно се пие Алкалина ( трябва ли да се приема с въглехидрати, зареждащи дози, трябва ли да се вдигне общия прием на вода, .... )?
Трябва ли да спра да мешам глутамна с протеина или няма проблем? Една доза в тренировъчен ден става ли или трябва и в нетренировъчен?
Сегашният прием на протеина върши ли работа и/или може ли да се оптимизира повече?
На Аминото знам че може да му се вдигне приема но просто нямам толкова много и затова го приемам като бонус.
Да питам въпросните добавки усещат ли се по някакъв начин ( болки/усещане в мускулите, сухожилията, бъбреците, високо/ниско кръвно,.... ю нейм ит ).
10х на всички отзовали се ;)
21.05.07
20:17
Нещо много ги жалиш тия добавки :)
Глутамин - след тренировка 5 гр. и 5 гр. преди лягане. В почивен ден - само 5 преди лягане.
Протеин - ами тук вече е малко по - обширно. Можеш и по 4 пъти да го взимаш, но на мен ми се вижда много. Аз ти препоръчвам 3 пъти в трен. ден и 2 в почивен. Веднага след тренировката ти е едната доза, а другите две вече имаш свобода - една сутрин например и една преди тренировка. В почивен ден - сутрин и следобяд между храненията. Нещо доста малка расфасовка протеин си взел...
Креатина е по 3 грама да. Преди и след тренировка по 1.5 гр. би трябвало да е добре. Няма зареждане. Вода си приемай доста винаги - 5-6 литра да не ти мърдат.
Нямаш проблем с протеин и глутамин в едно.
За аминокиселините не знам точно какво да ти кажа. Пий по 3 преди и след тренировка само докато свършат и това е.