16.11.04
20:50
Здравейте.
Вчера в залата реших да не правя никакви упражнения и да правя само кардио. Бягах в началото 65мин., после 40мин. степер и накрая 20мин. пак бягах. След трен. се чувствах страхотно и нищо не ме болеше. Днес обаче имам ужасни болки в таза, като стъпвам и полудявам :cry: Какво може да ми има? Сигурна съм обаче, че не е мускулна треска...и друг път се е случвало да тичам повечко, но не съм имала проблем.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Все пак, би ли уточнила какво те боли—на мен ми се е случвало да ме болят тазобедрените стави, което беше в някаква не особено ясна връзка с тичането. От друга страна, имал съм и мускулна треска на задника след клякане и напади със щанга, и то такава, че едва сядах и ставах. Да не си скъсала мускулни влакна ?
:)
Може би си се престарала този път с тренировката. Най-често се получава мускулна треска, но понякога причината е в нервната система, предполагам, че ще отмине до ден-два. Съмнявам се да си разтегнала/скъсала нещо, което да е довело на другия ден до възпаление, но всичко е възможно. Ако не ти мине до ден-два отиди на лекар за да ти изпише някакъв противовъзпалителен медикамент/гел.
16.11.04
21:12
точно тазобедрените стави ме болят :( да не се е пукнало нещо?
[quote author=“Maca”]точно тазобедрените стави ме болят :( да не се е пукнало нещо?
Само от тичане? Едва ли... да не кажа, че направо е невъзможно.. а и щеше толкова много да те боли, че надали щеше да имаш сили да пишеш :wink:
16.11.04
22:57
Бих казал - разтягай, навеждай се напред, върти се и т.н. Прилича на претоварване в тази част на тялото, която никак не е изключена, особено ако тичаш приведена или твърде изправена, или пък ако набиваш краката при тичане и т.н.
Вариант е и мускулната треска, както каза Перл, и за нея стречингът не ще да навреди.
И - господ да не дава пукване на тая кост или разкачане на ставата... Предполагам че тогава ще става въпрос за невъзможност за ходене, а камо ли за тичане и ще се усети веднага. Или е мускулна треска, или леко възпаление от претоварване, в случай че болката е именно в ставата.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече