Смесване на белтъчини?

22.05.07
10:10

Дали ще може някой да помогне с отговор - принципно инструкторът ми е казал да ям по 200 гр.пилешко на едно ядене поне 2 пъти на ден. От финансова гледна точка обаче така профуквам запасите от една тарелка за около 2 дена и се чудя дали мога да смесвам белтъчините, например - намалявам малко пилешкото, а към него, освен салатата, добавям 2-3 белтъка или 100 гр.извара. Тоест въпросът е дали мога безпроблемно да смесвам различни видове белтъчини в едно ядене?! И още нещо - след 6 не било добре да се яде нищо, но като стана в 10, въртя 40 минути кардио, след това изчаквам час и общо взето стане никое време. През какъв период от време е безпроблемно да са хапванията - час, два и т.н. Мерси предварително.

Темата беше редактирана от michael_popov на 22.05.07 10:10.

Тук съм писал - http://www.bb-team.org/articles/1315
Смесвай, нека има разнообразие. Бързи и бавни протеини приемай, но примерно след трен наблягай на бързи, а преди лягане - бавни.

22.05.07
11:15

Мерси много, само още нещо - кое е бърз и кое бавен протеин?!  Доколкото знам бързи са белтъци, но за друг бърз нямам и идея. А бавният вероятно е обезмаслена извара или кисело мляко, но не съм сигурен, затова и питам :)

22.05.07
11:21

казано от michael_popov на 22.05.07, 11:15:

Доколкото знам бързи са белтъци

Протеин и белтък са синоними.
А по въпроса ти - Аз не съм чувал за бърз и бавен протеин?!?!Да не си объркал с бърз и бавен въглехидрат?

TW

22.05.07
11:57

казано от F!Tn3sSsS на 22.05.07, 11:21:

казано от michael_popov на 22.05.07, 11:15:

Доколкото знам бързи са белтъци

Протеин и белтък са синоними.
А по въпроса ти - Аз не съм чувал за бърз и бавен протеин?!?!Да не си объркал с бърз и бавен въглехидрат?

Има бьрзо усвояем белтьк (яйца,месо) и бавно усвояем (млякото и млечните продукти)

22.05.07
12:20

Много е добре и преоръчително да сменяш протеиновите източници. Не наблягай само на едни и същи неща. Понякога освен месотов, млечните продукти си яж и соя, ядки. Суплементи доколкото можеш да си позволиш. Въобще принципа на разнообразие го ползвай във всички конпоненти на храненето си, това е много важно. Иначе организма почва да боледува ако му се дава винаги едно и също.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1