31.05.07
22:37
Какво кисело мляко е най-добро при НВД?Аз си зимам Верея 0.1%
Пършевица 0.5 Според опаковката няма никакви въглехидрати, а и съдържа много калций.
01.06.07
06:47
Доколкото знам, никой в България не прозивежда lactose-free прясно/кисело мляко, тъйче тази липса на въглехидрати ме съмнява. Иначе, откровенно казано, не виждам никаква причина на да взимаш ниско-маслено мляко, при ниско-въглехидратна диета ;) Освен ако калориите не ти се връзват разбира се.
01.06.07
17:30
казано от NE4ovek на 01.06.07, 17:07:
според мен киселото мляко няма място в НВД
Добре, че е само според теб.. ;-) :lol:
А може ли да се обосновеш принципно, просто ми е интересно да разбера ‘защо’? .. :roll:
И според мен, няма място.
Причината е една единствена - лактозата.Лично аз не мога да чистя, докато консумирам млека.
01.06.07
21:36
казано от emzo на 01.06.07, 19:49:
И според мен, няма място.
Причината е една единствена - лактозата.Лично аз не мога да чистя, докато консумирам млека.
Аз също ама проблема ми е само с прясното мляко, при киселото нещата са ОК. Пък и в киселото май има само 1гр. лактоза на 100гр. което прави 4гр. на едно кисело мляко.. аз на ден ям 1/2 на закуска и 1/2 следобяд и нямам проблем.. :roll:
По количество бързи въглехидрати в млеката има толкова колкото в овесените ядки,които с удоволствие консумирате. А спорен е въпросът колко са “бързи” тези въглехидрати,защото приемът им заедно с други съставки определено променя профилът им на усвояване. В една чаша мляко има около 10-15 грама въглехидрати,което е пренебрежимо малко. Млякото няма място в НВД при някои хора,но съм на мнение,че при повечето има.
02.06.07
00:23
Абе аз лично съм на мнение, че прясното мляко е безсмислено за консумация вобще и няма място в никакви режими ама това си е мое мнение де.. :)
EDIT : .. иначе btw в овесените ядки има само 0.9 захариди от 62гр. въг. .. :roll:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.06.07 18:04.
така и така сте задъвкали темата и искам да задам въпрос по нея:
много хора твърдят, че лактозате не се усвоява от възрастните хора.ако е така, защо изобщо да се смята като въглехидрат, ако не е така и се усвоява, защо се твърди обратното?
по темата - всяка сутрин пия по около 0,5л прясно мляко и понякога следобед изяждам и по 1 кисело и нямам особенни проблеми с чистенето.не съм на строго НВД, просто ограничих въглехидратите и увеличих кардиото
Всъщност киселото мляко си има лактоза, но бактериите в него произвеждат необходимата лактаза, затова няма проблем с консумирането му. А относно прясното мляко, проучванията сочат, че доста от нетолериращите го хора могат да пият максимум чаша на ден. Тези, които не го толерират, имат симптоми - 30 мин. до 2 часа след поглъщането на лактозна храна се появяват гастроинтестинални смущения и при тях нивото на глюкоза не се повишава след поемане на прясно мляко (това е един от тестовете за доказване на нетолерантност).
02.06.07
14:12
Верея 4.5 % , аз ям това -пълномаслено и много хубаво , много ми харесва на вкус и дори продължавам да свалям ,от една кофичка дневно не мисля ,че ще стане нещо .
Просто от вашите мнения изобщо неразбрах дали трябва да се яде мляко по време на чистене.Един казва,че трябва,др че не просто нз.
Мнението беше редактирано от Ест на 02.06.07 16:17.
02.06.07
16:22
Всеки ден задължилтено изпивам по 1литър прясно мляко и изяждам по 1-2 кисели млека. Досега не съм имал никакви проблеми с тая лактоза, дори напротив - предпочитам млечните продукти като източник на белтъчини пред яйцата, защото първо не са толкова мазни и второ - по-вкусни са.
02.06.07
18:07
казано от Ест на 02.06.07, 16:16:
Просто от вашите мнения изобщо неразбрах дали трябва да се яде мляко по време на чистене.Един казва,че трябва,др че не просто нз.
Принципно общото мнение по света и у нас е че прясното мляко не стаа за НВД и сваляне, киселото - ОК, но в разумни количества.. но има и изключения като Vladimir8507, но не всеки му понася добре 1 литър прясно мляко.. при мене 2 чашки означават буйни революции в стомаха.. :lol:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.06.07 18:09.
06.06.07
21:00
Я кажете биволското кисело мляко колко въглехидрати има на 100 гр. ?
Имам предвид същите ли са като при кравето мляко ?
Като ви чета мнениятат из форума имам чувстово, че повечето я карате на въздух когато сваляте. Всичко отричате без логично обяснение. Поне напишете какво може да се яде според вас :)
П.С. Аз си ям по 2 кофички кисело мляко на ден и си свалям мазнини.
Ooooo не пада голямо хапване.
Аз лично в момента:
месо - пилешко, телешко, риба
зеленчуци - в големи количества
сирене - в много малки количества
за 1и път пробвам с 1 кофичка кисело мляко
овес, пшеничен зародиш, пълнозърнести ръжени макарони, грах
яйца
и др.
13.06.07
22:04
Добре , аз сега малко ще променя темата , че не ми се пуска нова ... :)
Някой знае ли , как се постига масленост 4.5% , все пак кравето прясно мляко е със средна масленост 3.8-3.9% , как става 4.5 % ? Вероятно слагат нишесте или пък сухо мляко ? Но ако е така пък се вдигат хранителните стойности и най вече нивото на въглехидратите ... ?
А в кисело мляко 4.5 % пише - на 100 гр - 3.5 гр белтък, 4.2 гр въглехидрат и 4.5 гр мазнини. При наличие на нишесте нивото на въглехидрата скача и то стабилно ... дали пък не лъжат с изнесените хранителни стойности ... ?
Абе ако някой има повече инфо да пише :)
13.06.07
23:34
Последно, да заменям ли сутрин 200 мл прясното си мляко с кофичка кисело?
От енергийна гледна точка киселото мляко ще ти даде същото количество въглехидрати като прясното. Проблемната част е млечната захар - някои индивиди не могат да я разграждат(до глюкоза и галактоза). В резултат приема на прясно мляко при такива хора е свързан с проблеми в храносмилателния тракт(диария и газове). В киселото мляко бактериите метаболизитат млечната захар,което прави киселото мляко безвредно за тези хора.
На конкретния въпрос: ако понасяш прясното мляко можеш да си го смесваш с ядките. Нищо не ти пречи,ако не получаваш резултати в режима си, да премахнеш млякото (макар че едва ли 200мл биха повлияли) В крайна сметка нагаждаш режима си за теб,а не за другите.
14.06.07
09:40
Aз си мисля, даже съм почти сигурен, че ги разграждам понеже нямам никакви проблеми, от тези които си избройл :)
01.10.07
06:31
казано от Vladimir8507 на 02.06.07, 16:22:
Всеки ден задължилтено изпивам по 1литър прясно мляко и изяждам по 1-2 кисели млека. Досега не съм имал никакви проблеми с тая лактоза, дори напротив - предпочитам млечните продукти като източник на белтъчини пред яйцата, защото първо не са толкова мазни и второ - по-вкусни са.
Мазнините в яицата са полезни !! и са ненаситени не ги баркаи с мазнините в свинската мас!!