20.11.04
14:32
Интересуваме освен сладките,вьглехидратните и газираните продукти , които трябва да се избягват солта с нея как се процедира има ли ограни4ение в солените продикти или тя е Free.
- При НВД преди тренировка 1 4ас трябва да се приема 4ист протеин, а преди него примерно 1/2-1 4ас трябва ли да се приемат някакви ваглехидрати комплексни ?
- Интересува ме сьщо мазнините - животински , растителни си4ки ли са позволени ?
- След тренировка трябва ли да се приемат някакви бьрзи вьглехидрати или направо аминото и креатина и по-касно протеина ?
- И някой , ако знае други такива правила така да се кажат , които трбва да се спазват при НВД нека ги сподели !
Мерси предварително
поздрави
Солта да е в разумни граници и според организма.
-Вългехидратите при нвд нямат никакво значение за тренировката. Но не вреди да земеш въглехидрати преди протеиново ядене преди тренировка.
-Мазнините да са животински и растителни ,всички са позволени :) ,но е добре да ги сменяш.
-След тренировка при нвд не приемаи въглехидрати.
-Значи саветите по горе са за истинско нвд ,демек да си на тази диета поне от 2-3 месеца. Позволени са апсолютно всички животиснки храни за каквито се сетиш. А въглехидратите да не надвишават 150-200 грама на ден.
по-здрави
20.11.04
15:54
Здравейте! Тук можете да прочетете повече за избраният от Вас режим за. Ако съм разбрал правилно, желаете да покачите тегло!
Image незнам с какво сьм ви подльгал , оба4е НВД не сам я избрал за пока4ване на тегло , ами обратното за из4истване на мазнини тоест - понижаване на теглото .
- Един вьпрос - Така ли е наи добре да се направи след тренировката : Веднага след тренировка изпивам с вода 5 г. креатин + 4 хапа амино 2700 след 15 мин изпивам 5 г л-глутамин и след него 45 мин. приемам 250 г . пилешко. Знам ,4е най-добре е да се рапне 60 г Whey Protein .. оба4е не ми се хварлят и пари за това ... месото не го ли замества в тоя вариан добре ?
поздрави
Гледам в адреса, които ми даде Image е посо4ено пьлномасленно прясно мляко .. то добьр вариант ли е при НВД за ПОНИЖАВАНЕ на теглото знам , 4е сьдьржа доста вьглехидрати в лактозата му и ако е добре по кое време на деня и в какви коли4ества да ненадхварля на 1 ден .
поздрави
20.11.04
19:17
Пълномасленото мляко съдържа по-малко лактоза от обезмасленото. Ако консумираната лактоза в този режим е в рамките на 0,8 до 1,1 гр за килограм, то тя няма да попречи на свалянето! Незабравяй, че белтъците и мазнините силно свалят гликимичния индекс на млечната захар, което я прави бавно усвояема за сравнение с картофите например. Въпреки това, не бих ти препоръчал да пиеш повече от литър до литър и половина прясно мляко дневно, понеже високото му съдържание на вода, забавя смилането на хранителните вещества, а за да добиеш една нормална доза от 40-45 гр белтък ще ти се наложи да изпиеш 1,5 литра. Само да спомена в нормално състояние стомахът на мъжа има среден обем от 800 - 1000 мл. Така, де ще си се подул за почти нищо! Ако го пиеш вместо вода на няколко приема през деня, ефекта ще е по-добър, но пак ще е добре да изчакваш 15-20 минути след пиенето до консумиране на по концентрирана храна.
А водата в този режим се увели4аваше или се пиеше нормално вода колкото ти се пие ?
21.11.04
10:17
Щом желаеш да намалиш подкожните мазнини - увеличи и приема на течности, понеже в аеробните тренировки губиш доста вода. Това е във връзка с тренировките не с хранителния режим.
Каква е врьзката като пиеш пове4е вода - гориш пове4е мазнини , може ли да ми я обесниш да я знам ?
поздрави
не, просто се дехидратираш.
- когато идята е да гориш си намалил въглехидратите и приемаш основно протеин - отново е добре повече вода, за да защитиш бъбреците.
- намалил си приема на сол, за да изчистиш водата, която ти се е ‘полепила’ и на ‘външен вид’ прилича на мазнина...
- приемаш стимулиращи диуретици като кафе
- приемаш ‘фетбърнъри’ като зелен чай
общо взето - подобни причини
накратко, основният суплемет в повечето спортове е Н2О =)