Протеини в храната

MO

09.06.07
19:10

Здравейте, искам да попитам относно протеините в храната,знам че най-много протеини имат яйцата. Имам въпрос: има ли значение дали са сварени,пържени или трябва да са сурови? И нещо друго: искам да попитам колко грама протеин има в 100 мл прясно краве мляко ?

09.06.07
19:40

Не яж сурови яйца! Протеин има към 3-4 грама най - много :)

09.06.07
22:04

що да не яде ако знае че са пресни суровите яица се усвояват по лесно и по бързо

09.06.07
23:38

1-во - В яйцата няма най-много протеин. В 100гр. яйце има 13гр. протеин. Едно средно голямо яйце е около 50-60гр. така, че в него ( белтък и жълтък ) има около 7гр. протеин.

2-ро - Има значение начина на приготвяне - примерно като се пържат се насищат с мазнина и стават по-калорични, както и се усвояват по-бавно зарди мазнината. Принципно е добре да се ядът варени или печени. Не ги яж сурови.

3-то - В 100гр. прясно мялко има 3гр. протеин.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 09.06.07 23:41.

10.06.07
01:06

казано от Mothefucker на 09.06.07, 19:10:

Здравейте, искам да попитам относно протеините в храната,знам че най-много протеини имат яйцата. Имам въпрос: има ли значение дали са сварени,пържени или трябва да са сурови? И нещо друго: искам да попитам колко грама протеин има в 100 мл прясно краве мляко ?

Яйцата най - добре ги вари, млякото в 1 литър или 4 чаши има 32 грама протеин 8 от които са суроватъчен и 24 казеин ти си го сметни за 100 мл аз такива малки количества не употребявам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1