Протеин + креатин + бирена мая ?

20.11.04
17:18

Здравейте
Аз съм на 16 години и тренирам от скоро /близо 2 месеца/
Искам да попитам
вредно ли ще е ако вземам протеин + креатин + бирена мая
Ако не по колко да вземам и кога ?

ВН

20.11.04
17:48

Не, не е вредно!
По колко и кога - зависи от данните ти и целите ти.

AR

22.11.04
03:42

как ще е вредно.може да е вредно ама никой да не се е оплакал :lol: .недей така това са добавки които естествено си ги набавяме от храната.само че за да си ги набавиш в тези количества по естествен път трябва да ядеш като раздран и то не какво да е.
протеини- това са белтъците които си учил по биология.градивния материал на клетките.просто го вземах в по големи количества за да има организма ти достатъчно материал за да изгражда мускулите ензимите.....прием с храната може и като допънително “хранене”(да не забравяме че това не е храна а хранителна добавка нищо неможе да замести храната) примерно следобед ако нямаш възможност да ядеш може и само протеин.приема е на  примерно 4 пъти дневно по 20гр
креатин-съдържа се в месото.помага за въстановяването на АТФ от АДФ.така повишава силата и издържливоста дава лека водна задръка в мускулите затова леко ще нараснеш и от това.при мен даде много добри резултати.аз направих зареждане(обяснено е на опаковката)и после приемах по 5гр след тренировка с въглехидрати.след тренировка се усвоява най добре
бирената мая доставя ти доста витамини и минерали необходими на организма да функционира на мах.също така ти доставя и амино киселини.тук вече по колко ще взимаш зависи от това дали ползваш някакви други витамини

Връщаме стара тема, но искам да спомена...
Аз лично считам креатина за вреден и смея да отбележа, че 10 грама от него няма как да си набавим от храната(да не говорим за повече, освен ако не мятаме по едно цяло прасе на софрата), и че приемът му намалява собственото му производство на организма, който цикъл съм чел, че е хормонално свързан с щитовидна жлеза и панкреас, и уврежданията на хормоналния им баланс при дълъг прием остават трайни.... Отделно подозренията му за връзката с рака и диабета, които не са съвсем неоснователни.
Много вещества се съдържат в организма в нормално състояние и стават опасни при предозирането им. Това, че нещо се съдържа в организма, все още не е зелена светлина за свободна консумация.
При все това може би едномесечен цикъл и с някои уговорки двумесечен с него няма да внесат сериозни изменения в нормалната работа на организма.
Комбинацията, която си избрал, не е лоша; можеш да добавиш и глюкоза към креатина, според мен като цяло ще доведе до бързо възстановяване и стабилен растеж на мускулите.

AR

22.11.04
15:01

D3BEP ако става дума дори и билката трибулус терестрис е вредна ако се ползва прекалено дълго време защото може да настъпят изменения при производството на хормони.няма напълно безбредни неща има само по малко вредни.все пак човешкия организъм реагира на всяка промяна дори и на различния начин на хранене.когато нещо е в повече от нормалното в тялото се активират механизми които имат за цел да върнат всичко по реда му.аз лично правя почивки на всеки 3 месеца спирам всичко и карам само на обикновенна храна никакви протеини и така нататък.този период трае 2-3 седмиси през които живея здравословно и си прочиствам организма.след това се чувставам като прероден толкова жизнен и все такива...

Ами добре... Какво да ти кажа. Щом смяташ, че една седмица на три месеца оправя хормонален баланс от креатин и подобни - какво да ти кажа. Всеки си решава сам.
Че грешиш, грешиш, но дано наистина не го разбереш.
Билка. Като кажем билка и разбираме манна небесна. Ами ха опитай да хапнеш билки, като чемерика или корени от кукуряк; мечо грозде? По - добре недей. Даже в никакъв случай недей. Силно отровни са. Но се използват в медицината да кажем срещу косопад, гъбички и т.н.
Билка не е равно на безвредна. Билка е по скоро равно на лекарство, а с лекарствата както всички знаем, не бива да се прекалява, а камо ли да се вземат без причина - за растеж.....

19.05.10
20:59

Зимайте халбите :Д

01.07.11
20:39

Всичко  що опира до витамини и лекарства е вредно ,но в превишена доза естествено. Ако всичко се вземе в нормални дози без да се надвишава всичко ще е Ок .. И няма смисъл чак толкова да се пренасилвате креатин и протеин за начинаещи спортисти е напълно достатъчно :)) ..

HE

01.07.11
20:46

казано от yavor_95 на 01.07.11, 20:39:

Всичко  що опира до витамини и лекарства е вредно ,но в превишена доза естествено. Ако всичко се вземе в нормални дози без да се надвишава всичко ще е Ок .. И няма смисъл чак толкова да се пренасилвате креатин и протеин за начинаещи спортисти е напълно достатъчно :)) ..

Много помогна на автора на темата - виж от кога е ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1