Домашни протеинови вафли!!

14.06.07
18:01

Златна находка от bodybuilding.com… постарах се да ги преведа тези двете рецепти, но на места не съм превеждал по смисъл, а буквално защото ме мързеше :)

ЗА КАЧВАНЕ НА МАСА ==========================

Необходими продукти:
- 3 купички* овесено брашно/овесена каша (“oatmeal”)
- половин купичка фъстъчено масло
- 1 купичка обезмаслено прясно мляко
- 4 лъжици протеин (бърз или бавен според нуждите)
- щипка канела за вкус

Приготвяне:
Разбървате всички продукти докато се получи тесто (отнема няколко минути). Разстилате тестото равномерно в метална тава и тук американците са писали че се слагат 4-8 пакетчета “splenda”**. Оставяте тавата в хладилника за през нощта и на другия ден режете на 8 парчета и готово. Ето съдържанието за 1 вафличка:

11г мазнини (good monounsaturated fats - демек добри мазнини)
26г въглехидрати
21г протеин

285 калории

* - 1 “купичка” = 236мл.
** - Не знам има ли такова нещо в БГ, но ето един линк какво представлява, пък може да си измислите с какво да го заместите: http://www.cavalierdaily.com/.Archives/2005/10/31/ns-splenda-pp.gif
Вижда се, че е някакъв нискокалоричен подсладител.


ЗА ОТСЛАБВАНЕ ===========================

Необходими продукти:
- 8 лъжици протеин на прах (whey)
- 3 купички овесени ядки
- 1 пакетче пудинг (вкуса не е от значение)
- 2 купички обезмаслено мляко

Приготвят се по същия начин.

28г въглехидрати
29г протеин
257 калории

=========================================

Ако някой реши да ги пробва да каже дали са вкусни и лесно ли се приготвят.
Ето тема с 18 страници само рецепти, но на английски и е много играчка да им преведеш жаргоните
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=346329

Да ви е сладко :)

Темата беше редактирана от Baleto на 14.06.07 19:46.

19.06.07
12:59
#1

ММ домашни протеинови вафли :-) А някой да се е опитвал да си ги прави?

20.06.07
15:35
#2

Еми трябва да стане нали пак е протеин :)

20.06.07
17:30
#3

вместо спленда сигурно става и мед?

24.08.07
07:41
#4

Ако само някои ми каже от къде да си купя фъстъчено масло ще опитам да ги забъркам .

08.03.09
13:10
#5

Съжалявам, че връщам толкова стара тема, но мисля, че ще има хора, които сега ще я видят и може да решат да пробват. Дали някой вече е пробвал да си направи домашни протеинови вафли и ядливи ли са :)

08.03.09
15:24
#6

Meн ме притеснява следното:

разбърквате всички продукти до получаването на тесто

За да стане това ще трябва вода, както ще стане с Whey-я като се разтвори ?
Всички знаем как смърди оставен шейкър за 20мин, в който е бил разтворен протеин.

Е, стига с тия количества фъстъчено масло!! Имам чувството, че вече сте се пристрастили...

Пожарникарчето
Пожарникарчето

08.03.09
19:47
#8

И аз преди си правех протеинови вафли, ама сега нещо ме мързи...иначе рецептата беше проста-2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко МЕД...всичко се бърка в купичка като се слага съвсем МАЛКО вода, колкото да стане гъста сместа, после се оформя с готварско фолио...аз ползвам формички за сладки  %-P . Внимаваите с водата защото ако е повече става на пихтия. Ако прибавите и малко ядки(най-вече орехи) става нещо уникално.

08.03.09
21:07
#9

А като ги оформиш какво ги правиш :) ? И тези количества на колко вафли стават ?

Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 08.03.09 21:07.

Пожарникарчето
Пожарникарчето

08.03.09
21:45
#10

Значи това е за 1 вафла, но може и да забъркаш по голямо количество и да го разпределиш за няколко...когато сместа е готова я слагаш на фолиото и оформяш самата вафла, ако нямаш някаква формичка го правиш на ръка...Ако нещо не ти е ясно потърси в yotube.com имаше клипчета как се правят...пишеш “protein bar” , но повечето ги дават с фъстъчено масло, а с мед стават много по вкусни.

Пожарникарчето
Пожарникарчето

08.03.09
21:46
#11

Ааа забравих да ти кажа, че като са готови ги слагаш в хладилника да стегнат малко  :)

09.03.09
20:36
#12

А какво става с суроватката след като премине през термична обработка или просто стои повече от 10-15 мин. разтворена ???

eraziel
eraziel

14.03.09
20:39
#13

Аз сега направих един тест, една част суроватъчен протеин, една част казеин, 2 части овесени ядки, 10грама ядки(бадеми и лешници микс) + 10 грама фъст. масло ... Овеса + ядките - в блендъра да се смелят до няк’ва степен, добавям протеина + маслото, яко бъркане (на ръка) и се добавя вода, докато стане на буци цялото нещо, от там във фолиото и в хладилника, утре ше кажа става ли за ядене, ама на мирис го докара
(rofl)

14.03.09
21:30
#14

Аз пък направих вчера : половин чаша овесени ядки, една лъжица фъстъчено масло, една доза протеин и бъркам, после прибавям малко вода и отново бъркам, изсипвам във фолио, оформям и в хладилника. Сутринта хапнах половината.. НЕ е гадно :D, но е сякаш лепкаво, клони малко към дъвка,  но с малко дъвкане, колкото да го раздробиш ( или режеш с ножа на парчета :) ) и водичка или нещо друго се яде без проблем :)
Утре смятам да пробвам една друга рецепта и ще пиша, ако се получи :)

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1