16.06.07
17:14
Който не може да се реализира като културист в БГ може да се пробва там :D
http://www.legion-recrute.com/bg/
p.p. Някой да е бил!??! Не ми се вярва ама ... ?!?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимХехе, след няколко теми за ръкопашния бой, май се установи, че мускулната маса, далеч не е най-важното.
Май вече е време да определим, какво е значението и при даването на караул, стрелбата на далечни разстояния и дългите преходи. :lol:
Аз съм си мислил за там. Има една книга в книжарниците казва се Френски Чуждестранен Легион. Вземи си я и ще видиш горе долу какво представлява. На мен ми харесва, но тук в бг излязоха някои други възможности и може да почака легиона.
бтв: напоследък славата на Легиона запада. Значи в Ирак нямаше почти никакви негови членове от френските части. Май ролята му е със затихващи функции, но още поне 20 г ще има хляб в него.
19.06.07
15:02
казано от YODA на 19.06.07, 11:50:
Аз съм си мислил за там. Има една книга в книжарниците казва се Френски Чуждестранен Легион. Вземи си я и ще видиш горе долу какво представлява. На мен ми харесва, но тук в бг излязоха някои други възможности и може да почака легиона.
Е и аз си мисля за там ;) ако стане нещо със следването :) хаха. А какви “възможности” има в България освен армията - любимата армия :cheese:
Някой прочете ли спортните тестове - на мен ми изглеждат смешни - 20м х 6 пъти за 7 мин ; минимум 4 набирания ; изкачване по въже (5м.) ; минимум 40 коремни преси.
19.06.07
19:44
Уау, ако не ме приемат никъде мога ли да почна кариера на легионер- да охранявам Кот Д’Ивоар от плъховете.Добре плащат 1000 евро на тия дето са от 10 месеца !?!
тестовете и 60 годишен човек с 2 месеца подготовка ще ги премине.
казано от introducer на 19.06.07, 19:44:
Уау, ако не ме приемат никъде мога ли да почна кариера на легионер- да охранявам Кот Д’Ивоар от плъховете.Добре плащат 1000 евро на тия дето са от 10 месеца !?!
тестовете и 60 годишен човек с 2 месеца подготовка ще ги премине.
Да само, че след това имаш ставане в 6 ч всяка сутрин и 1 месец си в Обан на подготовка, общофизическа, лингвистична и т.н. военни навици. След това имаш 1 седмица на един остров където ядеш каквото намериш като правиш кросове с бойно снаражение плуване и т.н. През цялото време ти се вика и ти се мачка самочуствието. Това го правят за да видиш как някои други легионери живеят по добре и да ти е стимул да се бориш в йерархията и т.н. Ако си мислиш, че е лесно, много се заблуждаваш.
Относно “възможностите” те са в съвсем друга сфера. В нашата армия бих отишъл ако търсят доброволци за нещо наистина важно като гражданска война или нещо подобно! По здрави
не, там го научаваш. Изпитите могат да бъдат на избран от теб език, дори български
12.07.07
16:24
Синът на една моя учителка го върнаха в железен ковчег преди няколко години.Не е за всеки!Сещам се че имаше една поредица по експлоерер за френския легион ,ако я гледате ще се откажете 100%.
Съсед на един мой познат служеше,а може би още служи там.Преди 4-5 години гледах негови снимки на мисии в Африка...неща които не се случват само по филмите бяха документирани и явно никой или не е знаел или не е правил проблем за това.
Както казах: Не е лесно. Отиваш на война, това е. Няма шега няма измама, могат да те убият, можеш да загинеш на тренировка, но поемаш риска. Заслужава си принципно. Аз бих отишъл! По здрави
silver_hawk: защо да се отказваме?
Мнението беше редактирано от YODA на 13.07.07 08:24.
13.07.07
12:48
казано от YODA на 13.07.07, 08:18:
silver_hawk: защо да се отказваме?
Не мисля че си заслужава да преживееш всичко това за едните пари.Не намирам нищо геройско да умреш защитавайки интересите на друга страна.Франция е създала този легион за да не се пролива “свещенната” френска кръв,използват ги за пушечно месо,пращат ги на най-гадните места по света.Легиона е по-скоро място за престъпници,бивши затворници или хора които нямат никакъв друг шанс за реализация да започнат на чисто.Но за един млад и здрав човек мисля че има много други начини по които да изкарваш парите си.Ако толкова искаш да си войник служи в българската армия пак ще те пращат по мисии и т.н но поне ще знаеш че помагаш на родината си.
Мнението беше редактирано от silver_hawk на 13.07.07 12:48.
Не смятам че това е момента за работа в българската армия, просто не всичко е уредено, но поне в Легиона получаваш това за което си отишъл: тръпката и парите. Хората там са всякакви: от нормални французи до престъпници и т.н. има от всякакви народности, етноси, цветове и т.н. Колкото и да ми се иска в бг армия да постъпя просто с 250 лв не мога да направя нищо (не говоря за мисиите, където се плаща доста повече). В САЩ е готино, но там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиваш на война, а щом си чужденец още повече (в армията на САЩ може ако имаш зелена карта и мисля че трябваше да си живял малко там), но все пак там е и най-добрата техника, както и високо заплащане. За мен си заслужава, но не точно в този момент. Трябва доста да се помисли по въпроса, защото там (легиона) 11 месеца носиш униформа, почиваш 1 м годишно, нямаш право да се жениш 5тата година, имаш право на автомобил на 4тата мисля че и още какво ли не, но поне е инетресно. Ако не работиш това, което ти харесва, то ще е безкрайно мъчение, поне за мен!
Мнението беше редактирано от YODA на 13.07.07 13:19.
13.07.07
15:45
По скоро подкрепям silver_hawk . Ако искаш тръпка, запиши се за Сървайвър.
Не знам какво му е хубавото да ставаш в 6 всяка сутрин, да тичаш с тежък автомат и да ти викат като на животно. А след това, ако не ти е достатъчно те пращат някъде в гъ*а на картата някви туземци да стрелят по теб.
Не оставайте с грешно впечатление. И аз харесвам армията и ми вдъхва особено голям респект. Даже мисля да ставам военен, но в България.
Три причини да не отида във Френския Легион
1. Мразя Французите и техния лигав език
2. Обичам България
3. Искам нормален живот с жена и деца
В Сървайвър най-много да се лигави човек, няма смисъл. Не харесвам французите също, но няма Немски легион примерно. Много малко хора ме разбират на тази тема, но все пак, нали за всеки влак си има пътници! По здрави и успех на всички. Ако ходите в армията ви пожелавам успешни мисии, и най-вече да не ви се налага да използвате оръжието си. По здрави
някой, от всичките писали досега, да е ходил в казарма? в България, срочнослужещ, за повече от 9 месеца?
13.07.07
18:22
Легиона не е място за всеки. Знам едно момче, което е било там и съм слушал някои истории-как са трепали бунтовници в африканските държави, клали жени, деца из селата им, за да потушават бунтове..., взимали наркотици, за да издържат психически. Бих отишъл там, ако съвсем омацам живота си и няма какво да губя.
А в армията не съм бил, но мисля да отивам във флота догодина.
казано от Ultima Ratio на 13.07.07, 18:22:
Легиона не е място за всеки. Знам едно момче, което е било там и съм слушал някои истории-как са трепали бунтовници в африканските държави, клали жени, деца из селата им, за да потушават бунтове..., взимали наркотици, за да издържат психически.
Това имах предвид по-горе,но не го написах.
Има тема за филми, но няма тема за книги. Така, като гледам, има доста запалени на милитъри темата, така че ако не сте чели, препоръчвам ви да прочетете Ричард Марчинко с негововите книги “Свирепия” /Rogue Warrior/. Поне първата и втората книга са доста добри. :)
В нет-а, поне на местата, от които аз ги зяпам - нямаше. Засега, май ги има само за продажба - по сергиите и онлай. :(
15.07.07
21:10
Добри са книгите му. Трябва да могат да се намерят по сергиите за стари книги.
15.07.07
21:51
Абе незнам за вас ама баща ми сигурно има 1000 военни книги свирепия го има има и разни такива на том кланси и вобще човека все от някой приятел си намира нова книга и си я прочита. Ама ги е купувал преди много много години и сега не знам каде се продава ма в нета трябва да ги има си мисля
11.08.07
10:14
казано от mazster на 09.08.07, 17:40:
ЧиЧо ми е бил 9 години във френския Легион ! ! !
И как е било
От това,което ми е разказвал не препоръчвам на никой да ходи там. Чичо ми е бая здрав и е издържал но имало много които не можели.Ако тръгна да разказвам много трябва да пиша. Иначе сега още е във франция,работи като охрана,женен е за францозойка :)И е добре .
10.12.11
02:40
мен ме интересуват пенсите им колко са големи .. някой ще може ли да ми обесни :)
казано от edgarr bagdanyann на 10.12.11, 02:40:
мен ме интересуват пенсите им колко са големи .. някой ще може ли да ми обесни :)
доста големи... ако изкараш до пенсия ;)
10.12.11
12:45
Има едно момче от съседното село, което се готвеше да заминава. Всичко беше уредено, документи и всякакви неща. Отиде там и след седмица се връща - не приемали под 1.90, а той е 1.75 някъде. Бил слаб и не бил издръжлив - всеки ден бяга с 20кг раница на гърба, а не съм виждал някой да вдига повече от него(смисъл на живо не съм виждал). Всичко е ташак работа - трябва да подпишеш 5годишен договор и ако се откажеш, отиваш на съд. А за пенсията, доколкото разбрах - трябва два 5 годишни договора, иначе си взимаш пенсия от тука, само с малко повишение. Не знам колко е вярно, но така той казава. Иначе е доста яко момче, ама щом се е “уплашил” като ги е видял там какви са...
Нищо лично,но там болшинството от хората,са от типа “хора без бъдеще”нещо като краен вариант,престъпници,болни и т.н. а мисиите са от най мърлявите я се върнеш я не...
казано от Тони1 на 10.12.11, 18:38:
Нищо лично,но там болшинството от хората,са от типа “хора без бъдеще”нещо като краен вариант,престъпници,болни и т.н. а мисиите са от най мърлявите я се върнеш я не...
С тая разлика че там болни не взимат,а за мърляви мисии и дума неможе да става,освен ако под “мърляв” нямаш предвид опасен...А що се отнася до това дали хората там имат бъдеще или не,не мислиш ли че всеки сам държи бъдещето си в ръцете и всеки сам решава какво да бъде то?!Просто са избрали този път...А ние можем само да се преклоним пред смелостта им,защото всеки от тях е бил наясно пред какво ще се изправи!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече