03.12.07
23:08
Както каза Nosferatu фитнесът вече се превръща в начин на живот.
Фикс идея беше манията ми за “чистене” до преди половин година, бях станал 69 кг, гледката беше ужасно грозна. Е , сега съм 75 кг и е по-добре ;)
И на мен само това ми е в главата :lol:
Мнението беше редактирано от Петър на 29.12.08 21:43.
29.12.08
21:51
Първо беше хъс и нетърпение...продължава да е така,но се появи доза страх и неприязън,заради необходимостта всеки път да вдигам на максималните си възможности.Да се тренира за маса е къде-къде по-лесно...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 29.12.08 21:51.
казано от С7АЛК3Р на 11.07.07, 16:26:
До днес си мислех, че не....ама след като извървях 1,5км пешачката до нас с 2х20 диска в ръчичките..
Вече съм разколебан, дали случайно не съм чалнат...
Перфектната тренировка за хват и трапец.. :lol:
Хаха същия случай преди месец , само че с 2 лоста в ръце , през центъра на Благоевград :D Кой знае какво са си казвали хората ... Нещо от сорта на : “Тоя от къде ли го е откраднал т’ва железо” :D
Иначе .. за момента ми е фикс-идея , искам и много скоро ще се преврне в начин на живот :)
казано от DeadManWalking на 29.12.08, 21:51:
Първо беше хъс и нетърпение...продължава да е така,но се появи доза страх и неприязън,заради необходимостта всеки път да вдигам на максималните си възможности.Да се тренира за маса е къде-къде по-лесно...
Тренираш за сила,прави почивки без тренировки за да не претоварваш нервната система.
30.12.08
14:16
Както казаха повечето това си е начин на живот. Дано никога не ми се налага да прекъсвам, защото “ще умра”.
Мерака още не ми е минал и нищо друго не съм правил толкова ентусиазирано. Ппрес последната година се промених доста на външен вид и това ми дава в мометна голяма доза самочуствие :) (ако постна снимки отпреди година и сега ще паднете)
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 30.12.08 14:25.
30.12.08
15:00
казано от DeadManWalking на 29.12.08, 21:51:
Баце, в тренировката за сила най - важно не е тренировката.
Най - важно е психическата нагласа.
Най - важно е да си надъхан. Да си вярваш, че ще вдигнеш тежестта. Да си наистина разочарован, като не успееш. Да си концентриран.
При тебе всичките тея показатели са с негативен резултат. По - добре седни и си почини седмица - две, а и преосмисли, наистина ли искаш това или просто ти е харесало.
Щото по нататък ще дойде и Болката.
За да не съм офтопик:
Не, не ми е фикс идея. От няколко месеца съм го зарязал. Скоро пак ще го почвам.
Той ми е като всяко друго нещо.
Захващам се и се нахъсвам да го направя. Боря се до последно.
Ако това е фикс идея, то всичките ми идеи са фикс.
толкова съм зарибен, че от 2 седмици не мога да се наканя да хапна нещо и да отида на фикнест (както казва баба ми)
30.12.08
20:28
Толкова съм зарибен че покрай 8ми декември изпуснах една тренировка и оттогава не съм влизал в залата. Докато не ми мине сесията няма и да влизам. Гледам много хора споменаха по-горе за вредните навици,или по-скоро липсата им, и тук ще спомена, че нито пуша,нито пия, но това няма нищо общо с фитнеса. Това го правя за себе си.
П.П. наистина е много неприятно да гледам как за 20 дена глад и липса на тренировки се стопих целия, но това е фитнеса - неблагодарно коп*ле :)
Няма го онова предишното вманиачаване в началото,за което говорите - по цял ден мислене и говорене за фитнес.Което сигурно се дължи и на факта,че в последно време намалих значително времето,което прекарвам в залата.Но от друга страна се зарибих и прочетох и препрочетох наистина много литература по темата и продължавам да го правя.Препоръчвам на всеки да погледне като има време например статиите от сайта в подписа ми.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 30.12.08 22:14.
еееее тука се изкарахме ангелчета бре, аз пък през вечер си пия по 50гр. ракиийка и червено винце като съм на кеф, а не за отпускане от натоварения ден бла бла бла...:))), формата ми е идеална...а за нахъсването съм си луд също толкова, колкото когато почнах и с щангите и със спринта...прекаления светец и богу не е драг(така ми казваше трениора, когато в неделя цялата група почива, а славко ходи да прави мъртва тяга, щото да става по-як от другите хихихи), ех дейба тоя фитнес....:))))
освен, че не тренирам сериозно от 2 седмици почти не съм ял друго освен сладки работи, пуша, пия :)
За мен фитнесът е едно от удоволствията в живота - начин за разпускане - в залата нищо няма значение - само ти и тежестите,за в момента не ми стигат финансите ,за да тренирам както ми се иска ама и тва ще опрая скоро.
При мене нещата странно се развиха, едно време като бачках като общак ми плащаха да мъкна желязо,сега пък аз плащам и мъкна в залата :).
31.12.08
17:59
Снощи сънувах крив лост с 4 десятки на него, играех ролята на нещо като камера, завъртях се няколко пъти около лоста и се събудих :)
казано от Стоянчо на 20.06.07, 22:30:
Душичката си давам за железата!
Много добре казано, поздравления!!!
01.01.09
10:28
казано от DiscoveryCold на 31.12.08, 17:59:
Снощи сънувах крив лост с 4 десятки на него, играех ролята на нещо като камера, завъртях се няколко пъти около лоста и се събудих :)
хах и на мен ми се е случвало да сънувам такива сънища.Един беше,че съм започнал да взимам стероиди и съм някъде към 30 години-като рони колман.После като се събудих имах чувството,че съм се напомпал :)
По темата-фикс идея чак не,но вманиачен съм доста.Все пак кленси рос е казал,че няма по-хубаво хоби от изграждането на красиво,хармонично и мускулесто тяло.И е прав!
Според мен, за да се постигнат отлични, а дори и добри резултати трениращият трябва да жертва някои от социалните аспекти в живота му. Интересен факт е, че всъщност някои неща, които се приемат за асоциални от обществото, са естевените и натуралните, които трябва да правим. Например когато те приемат за странен, че не консумираш пицата на парче отстрани на даскалото, а си донесъл домашна пържола и ориз. От личен опит казвам, че подомни неща се приемат за АДСКИ странни и асоциални и никога не липсват изблици от рода на “Пак ли ще манджориш?”, “Ти си луд” и прочие.
Стриктното планиране на храненето и тренировките не го приемам като фикс идея, защото просто няма да се чувствам оптимално добре и няма да постигна оптимално добри резултати без тях. За фикс идеи приемам, а и си признавам, че съм изпадал в такива периоди, когато планирането се превръща във фанатично следене с какво се храниш и нежелание да правиш никакви изключения... А както добре знаем например алкохолът в малки количества няма негативни ефекти, което го прави напълно възможен за консумация от време на време по празници. Изключенията въобще не са фатални, ако знаем кога и как да ги правим.
Освен този тип вманиачаване не ми допадат и хората, които наблягат основно на крайните цели и резултатите (които всъщност не винаги са на лице точно при тези хора), без да обръщат внимание на работата и пътя към тях. Тяхно олицетворение е фигурата в аватара ми и за жалост подобни хора стават само за комични изображения като това. Нищо против гледането в огледалото, когато е заслужено - след усърдни тренировки, правилно хранене и постигнати резултати. Но трагикомични са ми хората, които прекарват повече време с фотоапарат и метъра в ръка, тренирайки демонстративната си походка, отколкото да отделят времето за нещо смислено като посещение в залата или черепене на допълнителна информация.
01.01.09
15:28
Всичко в разумни граници може да бъде полезно. Манията е болестно състояние и трябва да се лекува.
03.01.09
12:20
Ами има нещо такова баш фикс идея не ми е но съм си малко маняк :D ! Само хапването режимчето ми е проблем че понякога се изкушавам но нова година мина от понеделник се стегам на макс и почвам да се боря с железата :)
03.01.09
12:48
казано от az100yan на 01.01.09, 10:28:
хах и на мен ми се е случвало да сънувам такива сънища.Един беше,че съм започнал да взимам стероиди и съм някъде към 30 години-като рони колман.После като се събудих имах чувството,че съм се напомпал :)
Ааа и аз така,един път сънувам,че вдигам 100 килограма за серии.Напъвах,напъвах и като се събудих се бях насрал....
06.01.09
12:21
казано от DeadManWalking на 03.01.09, 12:48:
казано от az100yan на 01.01.09, 10:28:
Ааа и аз така,един път сънувам,че вдигам 100 килограма за серии.Напъвах,напъвах и като се събудих се бях насрал....
Сериозно ли говориш?
08.01.09
04:35
Със сигурност е състояние на зависимост, което се разввива във времето и за мен се превръща в “болест”. Колкото и абсурдно да звучи фитнесът се превръща в състояние на наркоза, където някои хора не могат без да тренират почти всеки ден и празниците нямат значение, за други ... други просто отиват толкова далеч, че първоначалната цел се изражда и придобива урродлив и лишен от смисъл вид!
И при мен може да се каже, че е Фикс-идея, на моменти откачам, само за фитнес си мисля, какво щя правя за ефекта и т.н. но има и моменти в които си казвам: Не, няма да бързам, всичко се постига с постоянство, времето тече неусетно. Малко по-малко и ще постигна ефекта, който искам ! :) :)