27.06.07
06:50
Здравейте на всички! Нов съм тук, както и във фитнеса като цяло.
Знам, че има доста теми за мускулни трески и се надявам да не съм ви подразнил с новата, която съм пуснал.
Проблема ми е следния.
До сега във всички групи, които съм тренирал (Гръб, крака, гърди, рамо), съм имал мускулна треска, но проблема ми е при бицепс и трицепс.
Честно казано, не съм свикнал на натоварвания по принцип и не се изненадвам от мускулната треска.
Та когато тренирах за Бицепс и Трицепс, явно тренирах с повече тежести, отколкото трябваше. Дори не можах да направя последното упражнение - Бицепсово сгъване с щанга. Лявата ръка просто ми отказа вече от претоварването.
Трицепса успях всички упражнения да си направя без особени проблеми.
На следващия ден, в предмишницата на лявата ми ръка имах доста голяма болка в мускула и си го обяснявам с това, че съм правил упражненията с по-голяма тежест (а и ги правех до отказване). В Бицепса и трицепса на двете ръце имах съвсем лека мускулна треска.
Обаче ден втори (днес). Още по нощите започнах да се будя от ужасна болка.
Дясната ръка - Ужасни болки в трицепса не мога да правя много и рязки движения с нея.
Лява ръка - Още по-зле (защото ми е и по-слаба и съм я натоварил повече), направо не мога да я опъна изцяло, нито и да я движа. Имам ужасни болки и в бицепса и в трицепса.
Та питането ми като цяло е: От голямо претоварване ли е този резултат?
Вярвам, че ще получа адекватни отговори и съвети.
27.06.07
16:59
Не виждам от какво друго да е. С приема на вода как си? Но крампи точно там...
Адаптивна реакция,става само първите дни.Изчакай да се възстановиш.Абе ти мъж ли си?Стискай зъби и не хленчи.
27.06.07
20:41
Не прави до отказ праи6 8-10 повторения и трябва да не моеш повече !!
27.06.07
20:53
От претоварването е, да. Вече ще знаеш, да не правиш такива изпълнения ;) След като си начинаещ, не се напъвай много, първите два месеца давай лека-полека докато заякнеш, за да може тялото ти да се адаптира към този нов вид натоварване. След половин година ще искаш да имаш една хубава мускулна треска, ама вече рядко ще се получва :P
УСПЕХ!
Благодаря на всички отзовали се!
Водата, която приемам дневно е - минимум 3-4 литра.
Вече отшумява - само малък проблем при опъване на ръката имам, но вече ще си имам едно на ум. Ентусиазма е лошо нещо в случая :)
Ще намаля малко тежестите, както и повторенията, за да мога да правя всички упражнения без толкова проблеми, а и последици :)
А за хленченето - имал съм мускулни трески, но не и толкова силни - като тази, затова и пуснах темата вчера :)
Благодаря отново!