29.06.07
14:35
Здравейте,имам нужда с помощ в избирането на оптималният хранителен режим и режим на тренировки за максимално бързо покачване на мускулна маса и сила без загуба на релефа.
На 17г съм(правя 18 след 4 месеца),в момента тежа 65кг,висок съм 186см,гръдната ми обиколка е 98
Имам силно изразена мускулатура,особено на краката(релефът на краката ми е по-добър от доста познати които се занимават сериозно с бодибилдинг доста години) и на корема(плочки откакто се помня),но гръдният ми кош и горната част от тялото ми изобщо не ме задоволяват.
Проблемът е в това,че не съм стъпвал в фитнес зала(смятам да започвам посещения от другия месец,затова се обръщам към вас),изцяло съм градял тялото си с спорт(вече 10 години се занимавам с бойни изкуства,занимавал съм се 4 години много усилено с лека атлетика,живея до морето и ходя да плувам в 3-те поносими сезона(дори понякога зимата)).
Цяло лято смятам да отдам на тренировки за тялото си,миналото също беще така,но нямах режим на храненето просто ходех 3 пъти на ден за 3 километра спринт,3 пъти лостове,2 пъти плуване 5-10 километра и 2-3 тренировки БИ.
Свикнал съм на всякакви нечовешки натоварвания,така че строгите режими на хранене и тежките тренировки не ме притесняват.
Та въпроса е какъв хранителен режим и тренировки да хвана,зада може до началото на октомври да съм 80 килограма,с по-силно развита горна част на тялото от вмомента(че тея големи крака напрао смешно ми стоят :) ) и да съм си пак релефен.Чакам предложения,благодаря предварително.
ПП:
След като разгледах статиите реших че най-вероятно съм Мезоморфен ектоморф,ако това ви помага