Протеини за жени

02.07.07
13:27

Четох доста статии за протеините в този сайт, но не намерих кой тип точно се препоръчват за жени. Миналото лято пих Супер Мас Гейнър, не си спомням на коя фирма обаче, но ми се птрази много зле на корема, не ми понесе. Кои протеини са най-изчистени (съроватъчните протеини - изолати ли?), без странични ефекти (или минимални) и са най-подходящи за жени с чувствителни стомаси и черва, които не целят фигура като на жените културистки, а просто 6-7 кг мускулна маса?

HE

02.07.07
13:57

Такова понятие като женски протеин няма! Българските добавки просто ги забрави. Това което аз бих ти препоръчал е изолат-а на NOW.

02.07.07
14:39

О’к, благодаря. П.С. Знам, че няма такова понятие, под “за жени” имах пред вид по-изчистен, без например да ми загрубява кожата и да ми растат косми, защото и такива случаи съм виждала  ;-)  Имам и още един въпрос - откъде най-евтино да си го взема; “пиротска”, от Околовръстното или от друго място?

02.07.07
15:37

SLIM PHILOSOPHY - WOMEN PROTEIN на Musashi.Поне те казват че е женски,не успях да намеря обаче какво точно съдържа.

02.07.07
16:34

казано от lav4ence на 02.07.07, 14:39:

О’к, благодаря. П.С. Знам, че няма такова понятие, под “за жени” имах пред вид по-изчистен, без например да ми загрубява кожата и да ми растат косми, защото и такива случаи съм виждала  ;-)

Това става от СТЕРОИДИ, не от протеини.

HE

03.07.07
06:44

казано от gigitas на 02.07.07, 15:37:

SLIM PHILOSOPHY - WOMEN PROTEIN на Musashi.Поне те казват че е женски,не успях да намеря обаче какво точно съдържа.

На мусаши отдавна престанах да вярвам.
nowbg.com/ на сайта има подробна карта къде се намира магазина.
Това със загрубяването на кожата и космите в никакъв случай не се дължи на хранителни добавки - все едно от храна да се появят подобни проблеми. Колегата Петко К е прав в случая тези проблеми се появяват при злоупотреба със забранени медикаменти. По мое мнение стомашните ти проблеми са предизвикати от “високото качество” на родните ни производители на добавки.

казано от lav4ence на 02.07.07, 13:27:

Четох доста статии за протеините в този сайт, но не намерих кой тип точно се препоръчват за жени. Миналото лято пих Супер Мас Гейнър, не си спомням на коя фирма обаче, но ми се птрази много зле на корема, не ми понесе. Кои протеини са най-изчистени (съроватъчните протеини - изолати ли?), без странични ефекти (или минимални) и са най-подходящи за жени с чувствителни стомаси и черва, които не целят фигура като на жените културистки, а просто 6-7 кг мускулна маса?

Няма протеин за жени. Праховете са просто друга форма на храната и в случая са извадили са това, което ти трябва. Гейнърите е нормално да омазняват, особено пък при жените (заради хормоните). Отделно не всички са качествени и е възможно да не ти понасят много добре (освен, че са много калорични, съдържат много захари и лактоза; тежки са). Най-чисти са хидролизираните, но не стават за пиене, а след тях следват суроватъчните изолати. На теб такъв ти трябва. Както Жоро ти е препоръчал, ще го повторя, най-добре си вземи NOW WHEY Protein Isolate. Цената е добра, качеството и разтворимостта също. На вкус куцат, но ягодата не е лоша (Шоколадът не мога да го пия, гаден ми е). Търси протеини, на които пише lactose free. Повечето са такива, особено изолатите, но е важно да го споменем при положение, че имаш проблеми със стомаха.
Окосмяване, промяна на гласа, кожата, омазняване на косата и т.н. се получават при покачване на мъжките хормони в жената, но това от добавки няма как да стане(освен целенасочено), поне не до толкова. Получава се от инжектиране на стероиди и тестростерон. Не се притеснявай от това нещо.
А “6-7 кг мускулна маса” ми се вижда трудно да качиш. То за мъжете е много трудно, за жена да не говорим. Но с времето, като намалеят мазнините, качи се малко мускул тялото ще изглежда достатъчно променено.

Ако имаш още въпроси, пиши, ние сме тук да отговаряме :)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 03.07.07 08:22.

03.07.07
08:35

Благодаря, Ради, много си изчерпателен :) Имам още един въпрос - от фитнеса, който посещавам, ми предлагат да взема на доставна цена SportPharma Whey Protein Isolate (защото те работят с тази фирма). Той добра алтернатива ли е на този на NOW? Иначе и с 3-4 кг бих се задоволила, 6-7 кг мускулна маса наистина са много.

Това ли е - http://www.sportpharma.com/images/IsolateNutr.jpg Изглежда добре като състав. Ако цената е по-добра от на НАУ си го вземай. Вкусът вероятно ще е по-добър. Иначе като гледам в бб.ком ценовата разлика е доста голяма.  Качеството не знам до колко е добро, но вероятно няма да е лошо.

03.07.07
10:21

Да, точно това е. На вкус (ягодата) е много добре, много лесно се разтваря в обикновен шейкър (от блендър няма нужда). Влязох и в някакви други форуми и имаше добри отзиви. В крайна сметка това, което е добро за един, може да не е за друг и обратно  ;-) Ще си го взема него най-вероятно и ще пиша как е. Мерси още веднъж за отговорите!  :)

П.С. И поздравления за бързите отговори, в някои други форуми модераторите доста се мотат с отговорите  ;-P

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 03.07.07 12:51.

03.07.07
10:37

казано от lav4ence на 03.07.07, 08:35:

Благодаря, Ради, много си изчерпателен :) Имам още един въпрос - от фитнеса, който посещавам, ми предлагат да взема на доставна цена SportPharma Whey Protein Isolate (защото те работят с тази фирма). Той добра алтернатива ли е на този на NOW? Иначе и с 3-4 кг бих се задоволила, 6-7 кг мускулна маса наистина са много.

SportPharma Whey Protein Isolate е чудесен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1