С какво ни мамят?

05.07.07
11:41

Здравейте!
Искам да споделя с всички тук едно доста неприятно преживяване, което ми се случи в последните месеци. Дълго време се чудех на какво се дължат следните отклонения:
-абсолютен хормонален дисбаланс, стигнал почти до преждевременен климакс
-неврологични и пхихични отлконения(тремор, нервни кризи, световъртежи, депресия)
-безсъние
-липса на апетит, гадене, повръщане и диария
-проблеми с паметта и концентрацията
-изключителна загуба на мускулна маса
-сърдечни проблеми

Горните заключения са направени от лекари, не от мен.
Всичко това ми се случи по време на прием на Л-карнитин на известна българска фирма - по 3гр. дневно. Пила съм много от този продукт, но никога не бях приемала такива “високи” дози, а съм следвала опаковката. В началото си мислех, че нещо бъркам с диетата и тренировките, но като се замислих, че преди съм тренирала дори двуразово и нямах никакви оплаквания, а по време и след този цикъл все едно не бях аз, стигнах до жалката истина, че проблема е в добавката, която “помагала”. Какво ни слагат и ни тровят? Затова ли пишат да не се превишава препоръчаната дневна доза, защото може и да пукясаш случайно от малко повечко?

Темата беше редактирана от Winnie на 05.07.07 11:42.

05.07.07
14:55

Ще споделиш ли известната БГ марка?Наистина кофти,а и ако наистина е от добавката...Дано скоро да се възстановиш...

FI

16.07.07
08:34

Моля те кажи марката, защото така много хора могат да се предпазят!

16.07.07
12:18

казано от fitday на 16.07.07, 08:34:

Да, марката е Биогейм, аз написах и коментар в темата на Л-карнитина. Интересно, преди години съм изпила тонове от тези хапчета, никога не съм имала проблеми. Сега обаче, напревих два цикъла тази пролет и не можах да дойда на себе си повече от месец. Чак сега, има сигурно повече от месец, откакто ги спрях, ми изчезнаха треморите.
Ти не се притеснявай, нали не живееш в БГ! ;-P Там където си, едва ли има такива...

17.07.07
10:42

казано от winnie на 05.07.07, 11:41:

Всичко това ми се случи по време на прием на Л-карнитин на известна българска фирма - по 3гр. дневно. Пила съм много от този продукт, но никога не бях приемала такива “високи” дози

Твърде далеч е денят когато ще започна да си купувам български хранителни добавки.

За мен 3гр сa една съвсем прилична дневна доза така, че не знам доколко нежеланите ефекти, които описваш, се дължат единствено и само на приема на L-carnitine.

Мнението беше редактирано от Voland на 17.07.07 10:44.

FI

18.07.07
07:15

казано от winnie на 16.07.07, 12:18:

Да, марката е Биогейм, аз написах и коментар в темата на Л-карнитина. Интересно, преди години съм изпила тонове от тези хапчета, никога не съм имала проблеми. Сега обаче, напревих два цикъла тази пролет и не можах да дойда на себе си повече от месец. Чак сега, има сигурно повече от месец, откакто ги спрях, ми изчезнаха треморите.
Ти не се притеснявай, нали не живееш в БГ! ;-P Там където си, едва ли има такива...

Няма такива права си, но понякога си поръчвам добавки от България(не на БГ Фирми), но все пак. Тук в Германия няма много разнообразие на добавки, а и цените са доста фантастични! :-S

18.07.07
07:44

казано от fitday на 18.07.07, 07:15:

казано от winnie на 16.07.07, 12:18:

Няма такива права си, но понякога си поръчвам добавки от България(не на БГ Фирми), но все пак. Тук в Германия няма много разнообразие на добавки, а и цените са доста фантастични! :-S

Съжалявам, че измествам темата, но добавки се намират на прилични цени. Не знам какво точно използваш, но се разгледай в Ebay, а дори по щандовете на DM се намират неща от рода на сносна протеинова матрица (5.80 за 300гр), карнитин и рибено масло.

FI

18.07.07
08:10

На dm им нямам много вяра с протеина.

Аз лично купувам на Multipower, но цените му дори в ebay са просто фантастични в сравнение с тези на американските добавки.
A не вярвам да е по-качествен от американския. Последно си взех от ebay 4,5 кг за 88€, което е доста, като се има предвид че на Оптимум Whey-а 10lbs струва около 90€ с доставката.

18.07.07
09:37

Мисля, че ако DM нямат добър качествен контрол, то не знам кой би имал. А и ми харесва, че техният протеин е смесен (мляко, яйца, соя) и е без аспартам. Но така или иначе залагам на хапването...за тия 90 пари ехеееей, месец и половина по половин кило пиле на ден.  :cheese:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1