Дискова херния

06.07.07
13:09

преди време във фитнеса ми стана нещо и оттогава имам проблем
хем бях спрял да видгам много тежко и накрая карах колело(идеята ми е че може и от това да е - седалката да е била много висока  :roll:  )
та бях на скенер и имам най-различни мнения
докторката която ме сканира каза че не било херния и да съм бил спокоен, а някакво приплъзгане на нещо си там..не запомних
друг лекар ми каза, че имам дискова херния, и да започвам физио терапия и това не може да се оправи
съветва ме да не ходя на масаж и на чекракчия
диагозата ми е:
К.Т. изследване на лумбални прешлени на нива Л4 - Л5 и на Л5 - ЕС1 показва:
На ниво Л4 - Л5 не се установяват данни за протрузия или херниране на нуклеус пулпозус.
На ниво Л5 - ЕС1 се вижда медианна протрузия на нуклеус пулпозус.
Някой ако е имал подобен проблем нека коментира.

06.07.07
14:22

Трябва да се прегледаш на опитен невролог.Да провери някои рефлекси.Ще пита имаш ли болка при кихане,кашляне и движение в поясната област на гръбнака.Можеш ли да ходиш само на пръсти или само на пети.Може освен скенера да направи и магнитен резонанс,ако има нещо неясно.Ще те прати на кинезитерапия и физиотерапия.Ще пише противовъзпалителни медикаменти.Намери добър специалист.

06.07.07
15:56

Не тренирай докато не ти се изясни проблема, нещата могат да загрубеят! Посети и спортен лекар.

06.07.07
17:03

При медианна дискова херния могат да се появят проблеми с уринирането и дефекацията.При поява на такива оплаквания болните незабавно се насочват за оперативна интервенция.

23.03.08
21:09

az iamm tozi problem.Mnogo e kofti.i az minah prez fizioterapiqta no mi pomogna dokato e pravqh kato svar6i pak zapo4na da me boli kraka.ne iskam da se operiram o6te.neznam kakvo 6te pravq.znam samo 4e nemoga da treniram.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1