Възпаление в рамото

11.07.07
09:19

Значи болката е от около 4-5 месеца и ходих на ортопед,каза ми възпаление на супраспинатус и инфраспинатус,пускаха ми ток и пих Фламексин и намаля малко,но все още ме боли,а вече минаха 2 седмици от тия процедури и като ходих пак тои ми каза да правя упражнения с леки тежести ама се съмнявам че ще мине лесно така.Съвети?

11.07.07
18:34

Ходи на плаж.Хем ще хванеш тен и ще лекуваш заболяването.

16.07.07
10:48

То не се сещам как ми помага тоя плаж ама тва е от 5-6 месеца и  ще ми трябва нещо друго,а пък ми е много важно някой ако може да препоръча мазила или нещо подобно изпитано.Важно е!!

16.07.07
15:41

Дийп рилиф, диклак, фастум гел, волтарен... опитай ги, аз също боря травма на рамото и вече 2 месеца се мажа.

21.07.07
10:35

Пчелна отрова и масажи.Морето сьщо помага.Но ако не се намести ставата, нищо няма да ти помогне!

II

28.07.07
10:00

Почивка, диклак и фастум гел.

Препоръчвам ти да хвърлиш едно око на тази статия

29.07.07
21:20

Гледах статийката е много добре,ама на мене така или иначе са ми ясни тия работи питам някой,ако има съвети от лична практика ще е добре да знам кое действа и кое не

17.08.07
07:22

Ходи на плаж най-добре море.Водата (морската)много помага.Загрявай продължително и трениеайс  по-малки тежести.Така ускоряваш възстановяването.Аз лично не се мажа с нищо и така боря болежките.Има и противовъзпалителни инжекции които е най добре да ти ги предпише спортен лекар.

17.08.07
08:38

Kaто мазило - Traumill-S също е добро.

И все пак, внимавай какво мажеш, защото някое от тия мазила, може да се окаже вредно дори.

17.08.07
09:56

Щом имаш възпаление, забрави за всички загряващи мазила. Слагай лед, определено помага или поне облекчава болката. Краен вариант са кортикостероиди, но наистина са краен, защото имат куп странични ефекти.
И внимавай при какви лекари ходиш, отиди поне на двама, че има такива специалисти, които ще те оставят инвалид.

DI

19.08.07
12:50

продьлжавай да ходиш на ортопед и то отиди в горна баня там са наи добрите и прави каквото те ти кажат , травмата в рамото трудно се лекува и е много важно почивката, така че аз те сьветвам и да спресх да вдигаш поне за 10 дена

23.08.07
20:31

кви 10 дена, тои 6 месеца го боли, ти 10дена препоръчваш??? мен ако питаш кортикостороидите или там онез... в никъв случай, тва означава край със фитнеса ве! Щи ставаш за сумо само :) . Най-мн инжекции. Пробвай с горещи минерални бани!

24.09.07
15:36

казано от MOHCTAPA на 16.07.07, 15:41:

Дийп рилиф, диклак, фастум гел, волтарен... опитай ги, аз също боря травма на рамото и вече 2 месеца се мажа.

Имам отшумяваща болка в рамото (1 г мина от контузията ) ,мисля пак да почвам с тениса и фитнес , какъв загряващ гел . мазило , ще ми препоръчате ,  Бенгей добър ли е че имам един нов ? Revulzan ,мас съм пробвал но не е мн силен ..

Мнението беше редактирано от hakama на 24.09.07 15:39.

24.09.07
16:37

Извинявайте, че така грубо ще ви се изцепя, ама всички тия мазила и какви ли не простотии с нищо няма да помогнат ако не се диагностицира точно проблема. И колкото и да ви е гадно има травми, които са хранични и нямат лекуване, но поне може да се реагира адекватно.

Не ви трябва друго освен качествени ортопеди, което си е рядко явление но ги има, ако се потърсят. По-лесно е да ходиш до аптеката и да си купиш някаква простотия и да се самозалъгваш, че правиш нещо, обаче друго трябва да се направи:

1/ Отиваш при Л.Лекаря и искаш направление за ортопед, като с това направление, може да ходиш където си искаш, може и в друг град да отидеш. И проучваш питайки лекаря си и други специялисти за добър ортопед.

2/ Много е важно лекаря да си разбира от занаята, за по-сигурно да се ходи при повече от един.

3/ Основна грешка е при неизлекувани дори частично травми човек пад да ходи да се натоварва и така да се прецака напълно. И ще разправяш после: ‘Еех едно време като ми работиха крайниците, колко бях як.’

Поздрави

PH

23.10.07
21:20

FreeLoader батка имам същия проблем до болка познат ,на мен ми изписаха същите хапчета леко успокоение и тва беше сега като тренирам пак я има болката и за това и не съм тренирал на лежанката от 5-6 месеца ужас ама за сега така ще е значи на мен ми казаха че съм получил периартрит на рамената това е възпаление на тъканта около ставата и болката се получава дори при леко натоварване първо ми дадоха някаква физиотерапия с лед и мазила но келфаида от тях и сега чакам да си отида до Бургас и да ми сложат инжекции най-вероятно в рамената с кое то се надявам проблема да се реши дано де а за мазилата слаба раота пробваи ако искаш тази физиотерапия :
замразяваш лед в чашка с клечка да стърчи като сладолед на клечка да стане като замръзне после 10 на минути масажираш с леда рамото и след това веднага раздвижващи движения без натоварване и след това веднага го мажиш със каквото мазило използваш препоръчвам ти фастум гел или фелоран дееп релиифа загрява и става неприятно

GU

06.11.07
15:05

казано от MOHCTAPA на 16.07.07, 15:41:

аз получих това чудо ако е възпалени или зн  уж разтежение от един бой ! вече трети месец става 1 месец се мажа пия  хапчета  , не са маха ,явно бавно ще стане . а може и да не стане!!?? :<

е  порбвах  иботоп гел  дееп релийф  хапчета волтеран и прахчета някой беше писал име  по горе , това  след консултация с ортопед ,но не мога да кажа далие  мега ултра гига  специалист..

та това чудо как се  добива и как требва да  процедирам като сам  така контузен, трябва ли след  още 2 месеца почиква д аида ида  почна да  помпя  както преди а ?

страх ме е ,че ще  свърши кариерата ми на  запален  фитнесджия :<

желая на всеки  да се оправи и пази от  тея неща мега е гадно  ама мега ...

07.11.07
09:02

И аз от много време боря контузия на глезена. Мазилата не помагат особено. По-скоро в началото ако има кръвонасядане и по-сериозното възпаление. След това си е дългия период на рехабилитация. И както каза tpd има си травми, които няма да се излекуват. На мен ми казаха, че плуването е много хубаво нещо за възстановяване при ставни контузии. Ако можеш да плуваш, де.
Освен това за тренировка с тежести не знам дали е добра идея, но ако искаш да се възстанови определено трябва да го натоварваш, макар и не прекалено тежко - волейбол например, само че леко със забивите; баскетбол;...само че с мисъл и внимание, за да не стане по-лошо. Но трябва да има натоварване и движение, за да се стимулира заздравяването. Колкото по-естсетвено е движението, толкова по-добре.

GU

07.11.07
18:36

казано от marzipan на 07.11.07, 09:02:

И аз от много време боря контузия на глезена. Мазилата не помагат особено. По-скоро в началото ако има кръвонасядане и по-сериозното възпаление. След това си е дългия период на рехабилитация. И както каза tpd има си травми, които няма да се излекуват. На мен ми казаха, че плуването е много хубаво нещо за възстановяване при ставни контузии. Ако можеш да плуваш, де.
Освен това за тренировка с тежести не знам дали е добра идея, но ако искаш да се възстанови определено трябва да го натоварваш, макар и не прекалено тежко - волейбол например, само че леко със забивите; баскетбол;...само че с мисъл и внимание, за да не стане по-лошо. Но трябва да има натоварване и движение, за да се стимулира заздравяването. Колкото по-естсетвено е движението, толкова по-добре.

В момента не  дигам нищо от  2 седмици не с еподлагам на  никакви  тренировки , но като го мажа и пия хапчето нешо от вътре ем кара  да го мърдам да г вдица  разтривам пука и нз откачам,че всичко вреди а  топ требва да има  движение ,а не мога а си представя свят без фитнес ,аз ако не съм в залата ще умра :<

след 4 дена съм на контролен преглед след  като свърша волеран-а и  дееп релийф-а
мисля  да почина  още малко , а  ако всичко е загубено да се натъпча  с тея  К- стероиди дет са  мн опасни ...ако някой може да ми каже къде да  прочета за тях нешичко ?

09.11.07
14:52

Кортикостероидите не са толкова страшни, просто имат някои неприятни странични ефекти и общо взето минават за остарял метод на лечение. Най-добрия и модерен начин е хиалуриновата киселина, но е много скъпа. За травма в ставните връзки на коляното опитах едни хомеопатични лекарства, които се дават при почти всякакви ставни контузии и определено има полза, въпреки че съм доста скептично настроен към хомеопатията.

12.11.07
14:40

Значи,спрял съм с фитнеса вече от доста време и болката понамаля,но я има и съм решил да потърся някой по-голям специалист,освен в Горна Баня както каза didcoto някой,ако знае други добри да казва!

MI

04.02.08
22:07

Четох че Милош Шерчев е има същия проблем и го оправил с тренировка с много леки гири  а са му казали че ще го оправи само оперативно

Мнението беше редактирано от mirko на 04.02.08 22:08.

JO

05.02.08
17:00

Пробвай някякъв суплемент като:
Joint Aid - Optimum Nutrition
Animal FLEX - Universal
Glucosamine - има и български на Адифарм (много съм доволен, рамото ми също :) )
ще отшуми, споко. И мен половин година ме болеше и сега не се обажда, слава богу

21.11.11
11:45

Здравейте, искам да попитам дали някой от вас се е излекувал от периартрит.Виждам че отдавна сте писали по темата и ми е интересно как протичат при вас нещата и също така дали продължавате да спортувате.Аз също го имам този проблем от скоро и се чудя дали въобще ще мога да се върна в залата...

21.11.11
20:42

Станимире, ако проблемът ти е в рамото те съветвам да прочетеш в гугъл : ТЕНДИНИТ НА РОТАТОРНАТА ГРУПА от здравбъди.ком , за да видиш и кои упражнения да избягваш. Аз, като страдащ от същия проблем, мога да ти препоръчам неща, но зависи от стадия на заболяването:

-Да не спираш разумните тренировки- хипертрофията и тонизираните мускули подобряват състоянието и предпазват от изкълчване
-Студената става не е флексибилна- движенията “провокират” отделянето на синовиална течност в капсулата и това облекчава триенето
-Не пий хондротини и глюкозамини, особено ако си под 40г
-Ако не те мързи да ходиш на физиотерапията би трябвало да помогне, макар че на мен електрофорезата и ултразвука (бях към 15 годишен) не ми помогнаха особено
-Нестероидните противовъзпалителни във форма на мазила (също напиши в гугъл “ревулзивни лекарства” към здравбъди.ком) вършат някаква работа, но не чакай на това
-Кортикостероидите не би ти ги препоръчал никой лекар. На тая фаза повече се обсъжда оперативно лечение даже, вместо това
-Един френски препарат, който смятам да пробвам е Пиаскледин  растителен продукт ( но по лекарско предписание със статута на лекарство, а не добавка) с екстракт от авокадо и соя май беше. Към 44лв мисля, че излиза на месец, ако го намериш по-тънко, че (на аптека.фрамар.бг и сайтовете  по-скъп) като се пие по една таблетка дневно. В най-скоро време смятам да го пробвам

Разбира се, зависи и каква професия упражняваш, възрастта и постоянството в лечението, но пък от периартрит не се умира, а и е за предпочитане пред много други ортопедични болести.

Мнението беше редактирано от introducer на 21.11.11 20:44.

22.11.11
10:21

Благодаря за отговора introducer.На 24 години съм и работата ми е на компютър, а относно лечението ходя на физиотерапия и не тренирам.Днес ми беше 7-мата процедура и като че ли има ефект но сутрин все още ме боли.Проблема ми е в лявото рамо, забравих да поясня.Става въпрос за сухожилието което свързва бицепса с предната част на рамото.Мисля че, рано го хванах веднага след като започна да ме боли отидох на лекар ,но това което ме интересува е има ли някои който е имал същия проблем и в последствие е забравил за случая, така да се каже.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1