Моля да оцените хранителният ми режим и да дадете насоки ?

12.07.07
07:55

Здравейте,

Постарах се да пиша подготвен според съветите от важната тема.

На кратко за хранителният ми режим.

Тъй като съм студент в Германия, с що-годе ниски познания в готвенето,  но пък имам мерак да тренирам (нарочно не казвам блъскам/помпам/вдигам, тъй като целта с която тренирам е малко по-различна от тази която е при повечето хора)
съм си изработил следната хранителна програма. За съжеление ми се вижда прекалено еднаква (с еднаквостта нямам проблем принципно), но явно има някакъв проблем, тъй като от когато я спазвам стриктно (9-10 месеца) и особено в последните няколко месеца наблюдавам лош ефект върху себе си - започват да ми излизат обриви (пъпки) много повече от нормалното, много повече от колкото в пуберитета, който съм минал мисля преди не малко време вече, (на 21 съм) а още повече и че тогава пък изобщо не съм имал и пъпки :p.

Ta предполагам има някакво пренасищане на организма ми от еднаквите храни които ям, а може би от месото ? Чувал съм/чел съм че е за да не се случи такова нещо, трябва да се ядат зеленчуци (салати) често, аз не ог правя.

Ето на кратко това което ям всеки ден какво е :

900гр. Ориз - Белтъчини 58,5г  Въглехидрати 712,35     Мазнини 4,68   Калоричност 3222   Холестерол 0
300гр. Банани(след тренировка - обикновено са 2 банана) - Белтъчини 3,27   Въглехидрати 68,52   Мазнини 0,99   Калоричност 267     Холестерол 0
600гр. Пилешко от гърди -  Белтъчини 138,54   Въглехидрати 0   Мазнини 7,44   Калоричност 660   Холестерол 0
Кълнове 50гр.  Белтъчини 3,745   Въглехидрати 1,265   Мазнини 0,635   Калоричност 93   Холесерол 0

Обикновено вечер хапвам и някоя салата от домати и краставици със зехтин оцет и сирене (нашенско :p),  или пък някой ден разнообразявам като вечер ям пилешко (100-150гр.) с варени картофи + 2 варени яйца.

В общи линии този орис със зеленчуци и кълнове + 600гр. пилешко го ям непрекъснато - правя си го в една купа и си го разнасям в университета, на работа и тн. Ям или през 2,5 часа или когато нямам работа и съм си в къщи - купата пред мен и през 5-10 мин слагам по няколко хапки (вилици) в устата. Рядко разнообразявам от горното меню и се чудя дали от пренасищане с ориз/пилешко филе може да ми стават тези обриви ? Доста хора трениращи боди-билдинг професионално пукат по 1кг пиле + 20тина яйца на ден (белтъци де), та не знам дали би било практика да стават такива обриви от тази храна или може би аз да съм развил алергия или пък да е нормално .. ?!? Естествено ще се консултирам с лекар, но преди да се върна до България, че да ходя по доктори (тук с немския едвам се оправям), все пак бих искал да дадете съвети какво би било добре да се промени в хранителната ми програма.

Висок съм 184см, тежа 74 килограма, гръдната обиколка ми е ~100см. глезена ми е 25см, китката 19 (тънки кости имам), ръката ми е 37 см. прасеца 36см.  бедрата са ми 60см.  талията ми е 80см,  ханша 93.
Бих взимал хранителни добавки, но ресурсите ми не са неограничени. В момента отделям към 200 лева за храна (приравнено с българските продукти и цени - 7лв/кг пилешко + 3лв. ориза на ден или към 150 евро тукашни - пилето е по-скъпо 600гр. което ми е дневната дажба са 3,50 евро + 1 евро ориза, т.е. около 5 евро на ден ми е тази храна + сокчета/вода около 3 литра на ден изпивам, пак нон-стоп пия по глътка-две-три :p).
С други думи повече от 200 лева наши пари* не мога да отделям на месец за хранене + хранителни добавки (ако препоръчате такива) т.е. задачата не е особено лека.

Скоро ще се връщам за постоянно в България, което означава, че ще имам точно този бюджет от 200 лева на месец за хранене, като все пак ще се има предвид, че ще живея в 1 къща с родителите си, т.е. ще има готвено вероятно, т.е. 200 лева може да не са чак толкова малко, все пак каквото те ядат и аз ще го ям, т.е. тези 200 лева може и за добавки да отиват.

Тренирам 5 дни в седмицата по следната програма :

първи ден гърди,  втори ден крака, трери почивка, четвърти ръце (трицепс + бицепс), пети рамена и трапец, шести гръб, седми почивка.
Единственото което ми е непостоянно е времето в което ходя на фитнес - в зависимост от учебната програма, ходя или след обяд към 16-17ч или по-късно вечер към 21-22ч.

През останалото време често съм на бюро, т.е. зад учебници/компютър, но за сметка на това, се предвижвам изцяло с колело, т.е. на ден минавам едно 30тина-40 километра с колело редовно.

Та какви съвети бихте ми дали за хранителният ми режим, какво би било добре да се промени, добави или махне ?

Благодаря ви предварително.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1