15.07.07
07:24
1.5 кофичка от кисело мляко брашно,прави се кладенче.В него се настъргва 200 грама сирене и 200грама кашкавал и 120-125 грама масло или маргарин.1 чаена чаша кисело мляко в която се разтваря 1 чаена лъжица сода.Всичко се смесва много хубаво.Тестото престоява в хладилника 4 до 24 часа.След това се дели на 8 равни топки.Всяка се разточва на големината на чиния,която се разделя на 4 след това всяка четвъртина на 3-общо 12 триъгълничета.Всяко парче се навива от широката към тясната страна,подреждат се в подмазана тава и се пекат в умерена фурна.
Рецептата е доста вкусна преди малко майка ми изпече такива и си ги хапвам екстра.Има варианти да се сложи извара и месо и много други импровизаций.Вкусовите качества са безспорни ... но за хранителните не съм сигурен.Все пак има малко брашно а стават много кроасанчета ... абе оценете го от всяка гледна точка.
Успех!!!