Освободиха ги!!!

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.07.07
07:20

Най-сетне! Направо като на филм.
Днес ще видим доста щастливи хора по улиците :)

Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 30.07.07 12:15.

24.07.07
08:16

и аз днес слушах по радиото. Пътуват със самолета френския министър председател. Би трябвало да са кацнали вече. Браво. НАЙ-НАКРАЯ!!!!!
За тези които не са разбрали - Медиците се прибират! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Сестрите са на българска земя
Самолетът, с който българските медици се завърнаха в България, кацна на летище София. Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова, Валентина Сиропуло, доктор Здравко Георгиев са на българска земя, в прегръдките на роднините си. Край тях има и много представители на Външно министерство, близки, роднини. На правителствения ВИП излязоха да посрещнат медиците президентът Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев и министърът на външните работи Ивайло Калфин. Тук са още министър Радослав Гайдарски, дипломати, заместник-министри. Сред посрещачите е и посланикът на САЩ Джон Байърли и чуждестранни журналисти.

http://www.plovdiv24.com/news/29905.html


Браво! След толкова трудни години вече са в България... Какъв хубав край, за жалост дошъл по-късно, но вече са в България!

24.07.07
09:01

Е нали ще ги местят в България,но на доживотен затвор. Аз така бях чул. То ако е така егати свободата.. ама по-добре в затвор в България,отколкото при мъченията в Либия

24.07.07
09:04

казано от Kevin_Kostner на 24.07.07, 09:01:

Е нали ще ги местят в България,но на доживотен затвор. Аз така бях чул. То ако е така егати свободата.. ама по-добре в затвор в България,отколкото при мъченията в Либия

И аз също чух така ама си прав че по - добре макар и в затвор в България !

Ако са в Български затвор, то тогава нямат нищо общо с Либия. Учих право и доколкото си спомням виновният извършил пресъпление в дадена страна (пр Либия) понася вината с техните закони и в техните затвори (по-лесно казано). Така че, ако медиците са в Български затвор, те зависят от нашият съд и прокуратура, а едва ли нашите ще ги държат още ;-)

24.07.07
09:20

От право имам малко идея, но не от българско и не наказателно, но според това, което се разпространява катои нформация, има и вариант президентът да ги помилва.

24.07.07
09:38

Да, половин час след като кацнаха на българска земя президента ги помилва, оставаше и да не ги :) Сега те са напълно свободни, но за няколко дена ще останат в резиденцията на Бояна, за да им направят пълни медицински прегледи, психически тестове и т.н. , защото след 8 години мъчения ...

24.07.07
09:39

Е то това беше идеята, като дойдат тука, президента да ги помилва.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.07.07 09:40.

24.07.07
19:33

Абе тос палестинския лекар дето беше с тях ,той също ли е помилван ? И ако да ,абе изобщо той откъде се появи ?

24.07.07
19:58

Получи българско гражданство, за тва..
460млн.....малей...виновни по другите обвинения малей...ще съдят държавата(данъкоплатците де) за по 1млн евро на година малей...а тук децата умират, немогат да се съберат 6000 долара за операции, няма лекарства...както и да е. Мнението ми по случая се различава от това на повечето хора.

24.07.07
20:08

Сега най много народа да ги намрази.
1 000 000 евро  :coolsmirk:  луди ли са ?

п.с. иначе се радвам, че най-накрая са свободни и на българска земя.

qk_bik

24.07.07
20:51

абе я не пишете глупости,някой може ли да ти бръкне в джоба и да каже,че тия пари кадето ги взима са заради медичките и палестинския маринец,някой знае ли,че Либия има да връща на България близо 2 милярда евро ли бяха или лева незнам,ма сигурно са се договорили да ги намалят с 400 милиона долара а? и така да е,лично аз лев не давам по тая кауза,защото както прочетох в един друг форум по въпроса,не са ме питали преди да идат да работят в Либия,за повече пари,от лакомия,та сега да ги откупвам.Не може да вдигнат тока,и да кажат че е заради медиците,защото директно паля енергото или нека някой каже,че се вдигат някакви цени заради това,да видите какав бой ще отнесе.Да не направят данък “медици” ?

Мнението беше редактирано от qk_bik на 24.07.07 20:53.

24.07.07
21:06

Вярно е това, че Либия и както много други страни ни дължат страшно много пари, но пради една или друга причина не ги получаваме обратно.

Сега въпроса е как ще ни го върнат... Не бих се изненадал от скорошни военни действия. Пази Боже де...

24.07.07
22:01

Не пишете глупости, нито ще ни го връщат, нито ще ни оберат. Тия пари, които ни дължат, така или иначе нямаше да ги върнат.

24.07.07
23:37

СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА !!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!  :exclaim:  :exclaim:  :exclaim:

25.07.07
06:08

Той д-р Здравко забравям му фамилията дори не е упражнявал професията си там, а е бил градинар. Данък “медици”  нищо чудно. 8години все за тях слушам, а сега всеки говори по телевизията за горките сестри...е тва ако не е цинизъм незнам кое е. Либия дължи 800млн. евро на България, а най-якото се оказа, че емира на Катар е дал 1млрд. долара и е откупил и сестрите. Сега в Нова ТВ беше и майката на Бербатов...и тя хленчи нещо, ми сина и взима 13млн. на година, може да се бръкне, щом “хронично болните”, виновни в проституция сестри искат парички.

head_hunter

25.07.07
06:40

Аз споделям мнението на topDevil президента търсеше показност - помилва ги на летището още  :gulp: да не говорим, че не спази никъкви процедури /за тези които не знаят процедурата е по сложна от това президента да издаде указ и да го подпише/ нали се сещате коя държава ще направи глупостта да прати някой Българин да си излежава присъдата тук?
Следващото ами леко ми писна да ми надуват главата с това лицемерно “Не сте сами” много от вас си нямат на идея, че когато се е разбрало за такъв проблем и всички дипломатически представителства са почнали да изтеглят гражданите си от територията на Либия същите тези медицински сестри са отговорили на посолството ни с “Оставаме ние сме дошли пари да изкарваме”! Я да попитам от къде идва това “Невинни” - някой да е виждал доказателствата по делото щото аз не съм и така без да съм наясно с нищо да рева като козел “Невинни” или “Не сте сами” е меко казано слабоумно. Следващия въпрос в тази афера е имало още доста задържани, а в последствие и освободени между тях е имало и още Българи защо пък само тях задържаха. Извода от цялата история “Да би мирно седяло не би чудо видяло”. И това, че не ни удря по джоба не е вярно по никакъв начин - аз съм данакоплатец и си плащам редовно данъците - парите отиват в бюджета, а от къде мислите се плащат адвокати, пътувания, хотел храна на адвокати роднини и т.н.т това да не струва два лева? В същия момент обаче има социално слаби Българи които нямат средства за учебници и пособия да изпратят децата си на училище и да не говорим колко хора гладуват.

25.07.07
07:08

казано от northshore` на 24.07.07, 21:06:

Вярно е това, че Либия и както много други страни ни дължат страшно много пари, но пради една или друга причина не ги получаваме обратно.

Външния дълг на Ирак към България е 10 млрд  :-S

25.07.07
07:10

А и междодругото като попита нали е имало други българки. Те са се изнесли даже една жена разказваше по телевизията, че като са ги предопредили и тя с още много сестри които са били основната група са си тръгнали, а те са останали заради парите, а и не само българи те са били там и французи, англичани, германци, ако не бъркам и всички са се изтеглили.Тва е била първата им грешка, а втората е, че политиците не им е пукало и са си мислили, че това ще отмине ...А относно вината те са били предупредени, може да не са виновни (както предполагам, че е било) или поне не са го направили предумишлено, но все пак е трябвало да обвинят някой.

Мнението беше редактирано от difference на 25.07.07 07:12.

25.07.07
08:37

head_hunter абсолютно съм съгласен с теб. Това, че съм българин и патриот по никакъв начин не може да се обвързва със защитаването на някакси сестри. И аз не убеден, че са невинни, не заради друго, а защото една голяма част от лекарите са мърлячи и ги интересуват само парите. Това да искаш пари от роднините, за да оперираш някой болен е...за мен садизъм. Всичките разноски по делата ги поема държавата(по-точно обикновените хора, дето им качват данъците всяко тримесечие). Мед. сестрите нямат осигуровки, но ще ги лекуват, от какво и аз незнам, това ако беше обикновен човек, щяха да го изхвърлят. По СПИН делото уж се оказаха невинни, а по другите обвинения, доколкото знам, не могат да го оборят, а именно - проституция, употреба на алкохол, злоупотреба с валута...сега ще ги настанят в резиденция, заедно с роднините им...АЙДЕ СТИГА !
А на летището бяха всички - Гоце, Доган(1985г. - чист терорист) и всичката измет, дето 8 години ни замазваха очите с тия тъпи сестри, а сега се перчат...
А най ми става отвратително като някой болен мозък каже “Тия Либия не са държава, нямат правосъдна система”. Едва ни не, това, че търсят виновни за децата си ги прави изроди - знам, тук в България 1 детски живот не струва нищо. Както и няма наказан лекар.

Мнението беше редактирано от blz на 25.07.07 08:40.

head_hunter

25.07.07
09:05

Да мърлячи са определено - след като са знаели за заразата със СПИН защо подяволите са ползвали игли многократно? Какво точно търси в тяхното жилище, в техния хладилник банка със заразена кръв? За още нещо се сещам да сте ги видяли по снимки без прически, с кофти дрехи, не гримирани, без бижута, недохранени или най-общо казано зле изглеждащи?
Сега на всичкото отгоре ще съдят държавата ами пази боже сляпо да прогледне! Не им съчувствам - съчувствам на децата които нямат нужните средства за животоспасяващо лечение, съчувствам и на роднините им, но на тези сестри на път да ги направят национални герои не - каквото са надробили да си го сърбат! И като осъдят държавата кой точно ще плати обезщетенията - ами обикновенния данъкоплатец като най-богат! Защо реват само “Не сте сами”, а не изнесат фактите от процеса публично - ами на летището ще ги чака народа не с цетя, а с камъни. Направиха герои някъкви гурбетчии, сега ще почиват малко в резиденцията на наш гръб, а после бог знае какви награди ще им измислят. Чудя се що не хванат накрая да им връчат и орден “Стара планина” 1-ва степен за особенно големи заслуги към България. Овце сме и само здравата гега ще ни оправи нищо друго!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.07.07 09:05.

25.07.07
10:44

казано от qk_bik на 24.07.07, 20:51:

абе я не пишете глупости,някой може ли да ти бръкне в джоба и да каже,че тия пари кадето ги взима са заради медичките и палестинския маринец,някой знае ли,че Либия има да връща на България близо 2 милярда евро ли бяха или лева незнам,ма сигурно са се договорили да ги намалят с 400 милиона долара а? и така да е,лично аз лев не давам по тая кауза,защото както прочетох в един друг форум по въпроса,не са ме питали преди да идат да работят в Либия,за повече пари,от лакомия,та сега да ги откупвам.Не може да вдигнат тока,и да кажат че е заради медиците,защото директно паля енергото или нека някой каже,че се вдигат някакви цени заради това,да видите какав бой ще отнесе.Да не направят данък “медици” ?


За начините за събиране на тези пари..
Наистина, никой няма да ти каже “дай 5лв. за медиците”. Просто съответната сума ще бъде платена, а паричките ще са от вече събрани от данъци, налози и други постъпления в държавата. Няма да ти ги вземат, просто няма да ги изхарчат за теб/нас/. Дали ще икономисат от здравеопазване, образование, бюджетите на N на брой министерства, все тая. Обособяването на специален данък е несериозно предположение.
А с вдигането на тока и паленето на енергото, направо ме хвърли на пода.
При положение, че вече се ‘радваме’ на частен енергиен пазар с частично ценово регулиране от страна на държавата...ако ДКЕР разреши на ЧЕЗ или на някоя друга електроснабдителна компания, то те ще ти вдигнат тока и то без излишни обяснения, защо и как.  Пък после, ако искат може и за гладуващите в Нубия да пращат пари.  :P

Дали си струва или не и дали е редно да се плаща?
Според мен, не е редно да се поддаваме на изнудване. Както и да е, важното е, че са тук!
Говори се, че парите са от ЕС. Дали ще опрощаваме либийския дълг - не знам. Така или иначе тези пари, поне за мен са в графа несъбираеми, но ..ще видим. Подозирам, че от цялата тази работа, ние се сдобихме с едни много скъпи и свободни и изтормозени медици, а Либия се сдоби с малко инфраструктурни ангажименти, пари и обещания от ЕС, които най-вероятно ще им излезнат през носа.

Това, че БГ гражданин е отишъл да работи в друга държава, не означава, че е престанал да бъде БГ гражданин.
Затова и лафове от сорта ‘те са отишли там за пари..да се оправят’, не върви в случая, още повече че явно са задържани с политически мотиви.  Още повече, че точно небрежността на нашата държава към собствените й граждани ги обрече на 8 години пандиз.

@Head_hunter - а да си виждал доказателство за вината им?
Презумция за невинност.
Имаше не една, не две комисии, според които е невъзможно, нашите медици да са виновни за заразяването на тези 400 деца. Някои от тези деца, освен че са болни от различни щамове на СПИН, а и са се заразили, преди пристигането на медиците ни в Либия.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.07.07 10:49.

head_hunter

25.07.07
11:25

Да отговоря първо на въпроса ти дали съм виждал доказателство, че са виновни - ми не не съм, но не съм видял и, че са невинни, а в случая презумция за невинност не може да се използва тук, тъй като са осъдени от легтимен съд макар и на друга държава или само нашия съд е миродавен?
Никъде не бяхо публикувани доклади на комисии и т.н.т до сега само чувам “Не сте сами” и т.н.т., а защо след като можеме да се дереме до припадък “Невинни” ми може да се огласят и събраните доказателста не мислиш ли? И защо след като е имало още задържани те са освободени включително и други Българи - нещо никак не ми звучи като презумция за невинност.
И на мен защо ми изглеждаха някък си неизтормозени ами с добре боядисани коси, добре облечени и гримирани - нещо не бяха заслабнали или съм за очила и от кога в либийските затвори разрешават носенето на бижута и часовници /справка виж линка едната май е със златна гривна на ръката http://www.plovdiv24.com/news/29905.html /?
И според тези две комисии излиза, че едва ли не наще медицински страни са ограничили заразата от спин защото се говори, че всичко това “така си е било” ами това ми звучи като “не е верно и беше отдавна”.
Целия този фарс доказа само, че власта е в медиите нищо друго.
Не съм споходен от никъкви чувства спрямо тях - не ме интересуват ама изобщо.
Просто се дразня когато нещата се извъртат едностранно - да ги канонизират направо и от църквата и готово!

п.п. Прочети ми и другите постове в тях съм казал още много неща.

п.п.2 И за тея има да им се плащат помощи и какво ли не още, но за нуждаещи се деца нямат с какво са повече от останалите хора? И това ако не е дискриминация зраве му кажи. Ами само с хонорара на единия от адвокатите за един час имате ли си идея колко детски живота щяха да бъдат променени?
И може едно дете което също е не по-малко Български гражданин да не може да се оперира по линия на здравната каса, а може тези които не са плащали осигуровки да получат безплатно лечение? Ма на кой му пука важното е да се дереме с пълно кърло “Не сте сами”.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 25.07.07 11:40.

qk_bik

25.07.07
15:26

Винаги има изход от такава ситуация и винаги е имало изход от всяка ситуация,просто някой печели от това,тези пари както никой не ги знае каде отиват и откаде идват,защо след като се пренасочва бюджета за откупването на сестрите,те да не бъдат 400 милиона долара,ми 450 милиона долара и разни негодници да си ги разделят.Одавна можеше да се реши проблема с тия медици.Те са български граждани видимо политически затворници.Мога да ви кажа,че Либия си държи на целите и си ги следва,поискаха много пари не им се дадоха,след това със уговорки стигнаха на тия пари кадето им трябваха и които са мислили пъвоначално.Сега си купуват коли и жени,такива които живеят в катакомби и нямат колело,що да не прежалят едно дете ще си направят ново,пък и без това имат по няколко.абе вие знаете ли какво щеше да стане ако това бяха американци,а не българи.До месец след като са ги затворили хората и се види,че има политически мотив със цел изнудване Либия ще изчезне от картата на света,тия ще изравнат всичко със земята,затова ги уважавам тия американци,държат си на държавата и отстояват всяка цел със кръв,затова са номер 1.А ние кво клекнахме пред 1 милион негодници,които ни държат сънародниците затворени,дори както каза head hunter да не са толкова изтезавани все пак цял свят разбра,че всичко е с политически и парични цели.

25.07.07
16:25

Американците са паразити, които живеят на гърба на целия свят, а Буш е най-големия терорист. Плюс това имат нещо като “виетнамски синдром” и от арабския свят - защото ако арабин ти е приятел ти е верен доживот, но ако ти е враг - ти е враг докато умре.
Преди малко гледах прескоференцията с тъпите журналисти, оказа се, че  “Либийския затвор” бил апартамент с 2 стай, телевизор, тоалетна и кухня. Едната от сестрите се оплака, че не било луксозно. Наистина изглеждаха здрави физически, нито 1 път не изказаха съжаление за заразените деца, не благодариха на българския народ, дори казаха, че 460млн. не им тежат никак на тях. На въпроса дали ще искат компенсации от БЪлгария казаха “в шок сме” както и повтаряха през 80процента от времето и, че са невинни...май сами се убеждават ?
Аз пък Либия й правя евала ! Каза, че ако не върнат сестрите ще екстрадират всички българи, които живеят и работят там - това е страна, която държи на гражданите и правата си !

25.07.07
19:29

Най-голямата грешка на държавата беше ,че им обърна внимание.Другата най-голяма грешка е че след като им обърнаха внимание вместо да се прави алъш вериш с Кадафи трябваше да има операция “либийска буря”.На ден в България загиват повече хора а те ми тръгнали да плащат за някакви ,които нямат и грам благодарност а на всичкото отгоре вече мислят как да си купят яхти на гърба на данакоплатците.

Кадафи си изигра картите доста добре. Нащите политици май се опитваха зад кулисите да правят разни неща...
Тези пари май не стана много ясно от къде са дошли. Според мен, ако тези пари (460м) трябва да се дават от БГ хазната, не си заслужава! България има много други приоритети. Тези милиони могат да отидат за благото на цялият народ, а не на няколко човека. Дали са виновни нашите медици, аз не се наемам да казвам.


Обаче ми се струва, че има още какво да видим по този слувай...

26.07.07
05:13

казано от Huskarl на 26.07.07, 04:08:

Обаче ми се струва, че има още какво да видим по този слувай...

Много неща излязоха наяве, оказва се, че не само политиците, но и медиите сериозно спекулират.

26.07.07
05:24

Ами те казват, че тези пари идват от Либия от тяхната хазна ... И България не е дала никви пари, така поне казват.

26.07.07
05:57

А емира на Катар ?

head_hunter

26.07.07
07:08

казано от difference на 26.07.07, 05:24:

Ами те казват, че тези пари идват от Либия от тяхната хазна ... И България не е дала никви пари, така поне казват.

Това е като да си преместиш парите от единия джоб в другия - това изказване е подтикнало всички към бурен смях дори хората в домовете за умствено изостанали.
Гледах и аз и много се ядосвах медиците ни не показах грам уважение към народа и правителството, като разправях аз за условията и т.н.т малко хора вярваха.
Много били учудени, че вече са пресметнали сумите похарчени за тях е....л съм ги нали тези пари които са похарчени за тях са от джоба на данъкоплатеца или целокупния Български народ е създаден в тяхна чест и услуга.
Гледам има толкова много овце с промити от медиите мозъци, че просто ми е трудно да повярвам, но харата са си го казали правилно “Простотията не ходи по гората, а по хората” - до това води липсата на образование, собствено мнение и приемането за чиста монета всичко което казват медиите, а да не забравяме и овчедушието и робското мислене.
Има още много неща, които ако излязат наяве много ще Ви е срам от тези реплики “Невинни” и “Не сте сами”.

26.07.07
07:41

вярно ли е, че сега медиците щяли да съдят държавата? Така дочух вчера

26.07.07
08:09

Като гледам, какво оплюване пада и какви крайни позиции се изказват, наистина си мисля, че има  за какво да ни е срам.
Промивката е тотална. Виждам, че не е само от страна на Великия оптимизъм и сляп идеализъм, сорт  - “Не сте сами с кисело зеле”, ама и от страна на ‘Братя, медиците ни обраха! УтЕпайте ги”.
Съгласен съм, че не трябва да робуваме на глуповати лозунги. Ама, не мисля че принципа ‘всеки за себе си’ е добра идея за развитие на едно общество и за провеждане на държавна политика. Не за друго, а просто защото, разни келеши тръбят “Обичам страната си, мразя държавата”, щото държавата не се интересувала от тях. А когато дойде време, в което държавата да трябва да си мръдне пръста за някой нейн гражданин се почва “с моите пари, защо на този и т.н.”

За мен лично, целия този фарс, не е заради медиците, а заради калпавата ни външна политика, в момента на задържането им.
Защото, не бяха само българи и палестинец, имаше и хора от други националности, но тях си ги изтеглиха моменталически.
Само един палестинец, гражданин на ‘държава’ във война и нашите българи бяха забравени. И ако плащаме сега, то ние плащаме заради некъдърно и престъпно отношение, не на задържаните медици, а на политиците - нашите политици. Ние сме изиграните в цялата работа.
А това, че милата ни държавица, не намери сили да потърси отговорност на виновните за тоя фарс, дава пълно основание на медиците да поискат да я осъдят. Така се прави в цивилизованите държави.

Колкото до Либия, то те са големия печеливш в цялата ситуация. Уредиха си нещата със Запада,  измиха си ръцете заради кошмарните условия в болниците си, довели до заразяването на стотици деца със смъртоносен вирус, като намериха виновници, намериха начини да позатръшнат устите на потърпевшите, май си оправиха и някои външни дългове, уредиха си добри инфраструктурни решения за страната си, уредиха си добри отношения с Франция, както и едно добро бъдеще за енергийния си отрасъл  и все още имат козове за разиграване на външнополитическата сцена.

И, ако някой смята, че е готино да живееш в затвор, дори и да не е либийски, дори и да е при лек режим - нека опита. Понеже имаше някакви мнения, че били със златни гривни, били в перфектни условия и ненаранени. Е, след като са решили да ги пуснат, някак си не би било гот да ги върнат полумъртви и изтормозени в родината им.  А това, че са им скъсали задниците няколко години е друг въпрос.
Смятате ли, че е политически целесъобразно да изправиш чужди граждани на съд във вид на смляно месо, пред цял свят? Би било глупаво, нали?

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 08:14.

26.07.07
08:24

head_hunter исках да кажа, че не вярвам на това, но не се е подразбрало не сам го написал хубаво. А инче се съгласявам със всичко, което каза С7АЛК3Р тва е и моето мнение.

Мнението беше редактирано от difference на 26.07.07 08:25.

26.07.07
08:45

Би било различно ако някой от нас беше на тяхно място, нали? Недейте толкова с лошо към тях.

отделно: да съдят държавата дето пръсна толкова пари и усилия за да ги спаси, а не ги остави да се оправят сами, в това няма грам чест!!!

Мнението беше редактирано от YODA на 26.07.07 09:28.

head_hunter

26.07.07
08:50

Двустаен апартамент с кухня и WC не го възприемам като място за лишаване от свобода - при положение, че много български семейства живеят в по-малко!
За златните гривни и т.н.т то си е документирано аз съм го казал и няма какво да добавя!
Следващото защо е необходимо да се държат като “велика нация” май не е трудно да кажат “благодаря” ако не на политиците, то на Българския народ защото той именно плаща за простотията им!
А това, че са им скъсали задниците, който си дава задника под наем обикновенно така му се случва - какво подяволите правят в Либия и защо когато са изтегляли останалите ни съграждани са отказали с аргумента “Ние сме дошли пари да изкарваме”?

Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.07.07 08:53.

26.07.07
09:11

казано от head_hunter на 26.07.07, 08:50:

Двустаен апартамент с кухня и WC не го възприемам като място за лишаване от свобода - при положение, че много български семейства живеят в по-малко!

Сигурен съм, че има  хора, които живеят много зле.
Предполагам, че ако държавата тръгне да им помага, тогава някой ще пропищи - ЩО С ПАРИ ОТ МОЯ ДЖОБ?
Вече написах, че според мен лишаването от свобода, не е лукс, независимо дали имаш телевизор или не. Koйто вярва в обратното, нека да го опита, к’во толкоз.

казано от head_hunter на 26.07.07, 08:50:

А това, че са им скъсали задниците, който си дава задника под наем обикновенно така му се случва - какво подяволите правят в Либия и защо когато са изтегляли останалите ни съграждани са отказали с аргумента “Ние сме дошли пари да изкарваме”?

И ти си даваш задника под наем. Само дето го правиш в България, не е ли така?
А, защо останалите българи, не са се изтеглили от Либия? - Ще ти отговоря!
Защото:
Те са отишли да изкарват пари, защото не им дреме за тия, дето  им късат задниците, защото са си ги дали под наем.
Или иначе казано: По същата причина, поради която  смяташ, че те са си виновни и това не ни интересува.

Това е демагогия. Никому нужна демагогия.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 09:13.

26.07.07
09:23

Направо не знам какво да мисля, докато чета подобни изказвания.. Такова плюене към хора, които излизат почти от ада, досега не бях чела.

Никой няма да ви бръкне в джобовете директно, за да вземе пари за исканията на Либия. Подобни импровизации са меко казано смехотворни.
Либия действително си изигра картите перфектно, за разлика от българските външни политици и адвокати. Държа си коза до последно и докато постигне целите си. Всъщност всички освен самите медици получиха облаги от цялата работа. Българските политици си направиха PR, френските политици си направиха PR, Либия получава финансови облаги..

А за цялата тая работа самите медици нямат вина. Не стига, че са били бити и измъчвани на либийска територия, а сега сте подхванали и вербален побой над тях на родна територия. Не им ли стигат тия 8 години? Дори да са проявили немърливост, то тя е била към самите тях. И да, както СТАЛКЕР написа - има не едно становище на български и чужди проверки, че са невинни. Да не говорим, че някои от тях дори не са работили в отделенията, където е имало болни. Да, заразените деца са огромна трагедия, но не ви ли се струва малоумно обвинението в УМИШЛЕНО ЗАРАЗЯВАНЕ и то на толкова много хора? Че вие ги изкарахте егати и изпечените престъпници. Е, щом са толкова пЕкани, защо не напуснаха страната? Отговорът е простичък - защото са знаели, че са невинни.
И вместо фокусът да се обърне към немърливостта и липсата на хигиена в либийските болници, всичко се стовари с гръм и трясък върху българските медици и палестинеца. 
Политиците ни се издъниха. Но за първи път видях обикновените хора толкова обединени с една кауза. Защото лозунгът “Не сте сами” не беше политическа приумица. И защото зад него застанаха много хора, както биха направили навсякъде другаде по света. И където навсякъде другаде по света няма да мятат плюнки по подобна добра инициатива.
Такива действия трябва да са масови и не само за единични случаи. Защото това е начинът да се оформи едно единно съзнание и единен дух. Не да започне да се плюе по всичко, което изобщо е постигнато.

И да, и аз да бях на тяхно място - щях да мразя всички. След 8 години зад решетките, използван и от държава, и от съд, и от политици, щях да искам да съдя външните ни политици. Само че те имат оправдание. А милите ни родни политици - не.

Пък и за вас е много лесничко да говорите от разстояние. Не вие сте били в затвор, не вас са ви горили с ток, не вас са ви принудили с измъчвания да си признаете нещо, за което не сте виновни, не вие сте били пред смъртна присъда. Преди да започнете да съдите за треската в очите им, първо погледнете гредата във вашите - мисля, че всички знаете това простичко правило.

qk_bik

26.07.07
09:55

абе не говорете глупости,всичко се знае предварително какво ще стане кога и защо.Това,което Либия спечели си заслужава тези 8 години,а дали медичките са били жертвите не знам,но в това не съм убеден,колко са били бити и измъчвани само те и либииците знаят.Лично аз ще седя 8 години там в това,което наричат затвор,който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе ще покажат,че не уважават заразените деца,че техните “екзекутори” сега ще им раздават награди и ще са свободни.Вие да не мислите,че Либия не знае какво ще стане като си дойдат тука,тия да не ядат доматите с колците там бе,абе вие си нямате на идея колко голям фарс и лъжа е цялата тая дивотия,такава рекламна кампания не е имало в такива мащаби никога.Тая Либия стана по известна от САЩ бе ебаси.Искам да обясня на Сталкер,че от най-голямо значение е това,че си затворен на едно място,но също така оказва значение каде и в какви условия,дали в килия 4 квадратни метра или в двустаен с бокс и телевизор със булсатком,има значение,и на едното място може да ти пръскат гъза всеки ден,а на другото да си гледаш сериалите по цял ден на матрак с ламелна рамка.Така,че я си помисли след като си заворен,каде ще предпочетеш да лежиш.Те много добре знаят всичко,щом са били затворени там ми е ясно,ако на заразени 400 български деца,вие в двустаен със телевизия ли ще ги държите или бой до последния ден а?

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1