04.03.04
13:35
Здравейте
едно малко отклонение, но виждам че тук сте доста по компетентни /отколкото в темата за фитнес за жени :) , та моля за съвет:-)
Поради травма прекъснах за около година тренировките си по фитнес и комбинирана гимнастика. Напълнях със 6 кг.
Сега започнах диета - нисковъглехидратна , като поемам повече белтъчини и възобнових тренировките си - 2 пъти седмицно гимнастика /аеробни упражнения/ и 2 пъти фитнес / но със слабо натоварване- заради травмите- счупени ребра и рамо/
но ... кантара почти не мърда
калориите ми са доста малко, не ми е проблем да спазвам хранителен режим
посъветваха ме да вземам L карнитин и фет бърнери- препоръчаха ми на Musashi , а други мои познати пък вземат на Universal
Та въпросите ми са : удачно ли е да пия такива добавки и коя фирма ще ми препоръчате
Предварително ви благодаря:-)))
Augusta, най-важното е никога да не преминаваш рязко към бедна на калории диета. Това е стрес за организма и тогава той гледа да се “запаси” с енергия под формата на мазнини. Така най-много да гориш мускулна маса и да качваш мазнини. Прехода между диетите трябва да е плавен, на няколко “степени”. Плюс това 6кг не са никак малко и ще трябва доста време да се свалят. Добре е да значе, че не се препоръчва да се сваля повече от 0.5 кг. на седмица. За топене на мазнини най-важни са диетата и аеробиката. Тъй като правиш аеробика 2 пъти седмично, можеш да включиш още най-много веднъж, след заниманиата с тежести. Препоръчвам ти велоергометър.
Освен това ограничи животинските и рафинираните мазнини. След 17:00 избягвай (или поне ограничи) приема на въглехидрати и мазнини. Храни се през около 2,5 часа, за да потдържаш метаболизма висок.
За фетбърнери, и изобщо за повечето продукти, личен фаворит са ми Universal.
04.03.04
13:56
много благодаря за мнението,
аз не съм намалила рязко калориите , а постепенно
относно хранителния режим - чувствам се много добре
не искам бързо отслабване, а да наблегна на изгарянето на мазнините, именно и поради това мисля да приемам L карнитин
а също още един въпрос който пропуснах - в какъв вид е най удачно да бъде той- течен , на капсули или хапчета?