Стави и сухожилия

JI

26.11.04
19:01

Здравете на 15 сам
и се занимавам с този спорт от 3 месеца -натурално трениращ сам .В1просат ми е следният
запо4нах да 4уствам леки болкив лак1тя мойе и незнам от какво е ? И дали да прод1лйа да тренирам или да по4ина известно време . сущо така 1 сутрин като се с1будих 1ят ми пр1ст
по трудно го разгувах имам предвид 4е сякаш преска4аше докато го разгувахкато 4увствах напрейение в ставата - по4инах 2 дена но не отшумя много . отидох на тренирофка и по време на тренировката забелязах 4е мина но след това пак се появи тоз ефект с пр1ста...Мойе ли лак1тя и пр1ста да ме болят от 1 и суща приц4ина нз каква е . някои казват 4е прекалявам с тейестите но аз не мисля така таи като са ми напулно нормални и гледам с тейест да мога да правя поне 8 повторения правилно - за маса.програмата ми е следната :1-г1рди 2- гр2б и рамо 3 р1це 4- по4ивка 5- пак наново . в последно време не я спазвах ходех малко по рядко и правех предимно за гр1б и г1рди . ако мойе да ми препор14ате някакви хранителни добавки за стави и сухойилия.Благодаря
Пишете на кирилица! И спазваите правилата във форума! Преведох мнението ви.Не заменяите букви с цифри !
Емил_мло

27.11.04
01:35

Здравей вече се познаваме от личните съобщения :))) . Та по въпроса. За сухожилие наблегни на протеините и може да намалиш въглехидратните ядения. Земи си желатин и го пи има го на хапчета и на прахове помага за сухожилието в лакъта. Земи си и артростоп възтановява костната тъкан точно за твоя проблем. Малко е скъп артростоп-а ,но в твоя случеи не е нужно да се пие много дълго. И намали тренировката защото това са микрораскъсвания на клетачно ниво и тренировката ги предизвиква.
по-здрави

JI

27.11.04
12:44

Много благодаря . :D само да те питам желатина поникакав на4ин не може да повлия негативно нали ?? :roll:

Може. Мисля, че желатинът е силно хигроскопичен и може да повлияе на стомашно - чревния тракт, особено често предизвиквайки запек.
Желатин, колаген(много разновидности са и не всички са за ставите, но в ставите той съставя до около 50%), аминокиселини, витамин Д, магнезии и т.н. са някои от основните необходими вещества за хрущялите. Но имай предвид: за ставите всичките тези методики на въздействие са косвени; подхранващи. Това е профилактика, а не лечение. Пряко лечение се постига мисля с кортикостероиди(надбъбречни хормони), което не е желателно да се прилага без нужда.
Яденето на хрущяли също има профилактичен ефект.
На ставата може да се правят и компреси с риванол, както и някои противовъзпалителни - болкоусокояващи, като аспирин или парацетамол, или пряко и само болкоуспокояващи пасти като фелоран или пък хапчета.
Важно за ставите е профилактиката. Загрявай. Тренирай всички, дори и малките мускулни групи. Натоварвай умерено и когато се чувстваш готов. Ползвай бинтове. И когато при определено упражнение започне да те боли, намали малко тежестите и подмени упражнението.

За пръста - мисля, че може да те боли или да не действа нормално. Както съм казвал, в ръката има дълъг нерв, който нищо чудно да свършва в някои от пръстите и при всички положения може да минава край някой от движещите пръстите мускули. Дан не дава господ, но деформации в ставата също могат да повлияята движението и от двете й страни, най - малкото размествайки първоначалните захватни точки на сухожилията. Ако желаеш обаче все пак може да идеш да се прегледаш.
Питай ,ак осе сетиш и друго. Поздрави :)

DM

27.11.04
15:21

Виж сега , отиди на лекар за това
това е може би едно често срещано заболяване на ставите което се нарича тендовъгинитис
и сам почти сигурен че е това защото при много хора се получава
и като стане студено получават същите симптоми както при теб
лятото сам сигурен че не си го имал това
а за лакътя, може да са ти възпълени сухожилята тн. тенис лакът
получава се от едностранно натоварване
върви все пак на лекар
тузк не му е мястото да питаш
Стан

[quote author=“DJ MADMAN”]Виж сега , отиди на лекар за това
върви все пак на лекар
тук не му е мястото да питаш
Стан

Където(на лекаря) няма да му обърнат сериозно внимание и ще му кажат да спре фитнеса(както направиха с мен) или пък в добрия случай ще направят снимка, ще ти предпишат антибиотици срещу тендовагинита и бабешки хапчета, развалящи стомаха и нямащи почти никакъв ефект еърху ставата. Бъскал съм си главата, и други са я блъскали. Не знам как е в Германия, но тук лечението е универсално - “Спирайте фитнеса!”
Трябва ти спортен рехабилитатор.
Но иди и на лекар.
И между другото нещо пропуснах.
Два дена почивка е нищо. Направи две седмици почивка и компреси, както и противовъзпалителни средства... След това започни като постепенно се пренасяш към лакътя - примерно първо с тренировка за крака, после за гръб, после за гърди и задължително НЕ натоварвай с големи тежести.

DM

27.11.04
17:53

Ами това е разликата за съжаление
докато лекарите тук се опитват всичко със повече движение и спорт и рехабилитация всичко да постигнат
в бг се дават само антибиотици и край на движението
срамота
Стан

JI

28.11.04
00:28

Благодаря на всички за мненията бяха наистина полезни все пак реших да отида на лекар ама наистина сам сигурен че сще кайе не на фитнеса и туи то.Така че ... Жмомента наистина лактте почти минаха не напълно ама пръста ме притеснява мноо да направя 1-2 седмици почивка за него обаче нз .. струва ми се много ама мойе и да е нещо сериозно таи че ще ви послушам :D Поздрави!!!

JI

28.11.04
12:18

Посещението при лекаря беше от типа здрасти ко праим чао ааа чакаи на ти рецептата пита ма дали имам болки освен в ченето и в малките стасви казах му да и тои нисщо не каза толкоз...бахти за ко вообще си изгубих времето и естествено каза че лсед 1 2 седмици щял да ми даде направление за ортопед ... 1 2 седмици викам океиии....

JI

29.11.04
01:04

Хора ХЕЛППППППП нз дали може да е от фитнеса зна4и не ждигам а по4ижам - лактите ми минаха си4ко с другите стажи е ок ама пр1стите по4тите по4ти жси4ки мноо лосхо ме болят ама много.Специално на дясната р1ка от какжо мойе да е от фитнеса нежяржам маи ама нз писхете ПЛС 4акама хелп щото тея лекари мамата си джаса докат ми дадат напражление за ордопед

DM

29.11.04
02:48

$акаи си за направлението батака
не с ечуди
настоявай докато те прегледат
това им е работата
това е твое право като пациент
знам какво ти е
и аз го имам същото
Ама без лекар няма да стане

NA

06.12.04
00:34

Здравей! поздравления че се опитваш да тренираш. Ще те питам нещо забелязал съм го в залата, защо момчета на твоите години, че и по малки като ги попиташ за тяхните постижения в желанието си да им помогнеш, те накрая казват с гордост “и всичко това без никаква химия” .
а сега на въпроса: отиди на доктор, занеси му кутия бонбони и му пожелай весели празници, болки в лактите, че от това се оплаква всеки в залата. Няма се плашиш отиди в залата и тренирай, не знам какво разбираш под болка в лакета, тренирай с тежест с която не чустваш никаква болка, ама никаква ако ще и да е само лоста на лежанка, увеличи броя повторения за да получиш по добро напомпване, повишения приток на кръв към ставата ще подобри нейното възстановяване, не прави упражнения при които чустваш болка, замени ги, ако и това не помогне, спри всички бутащи упажнения, загрявай добре особенно зимата, и не се разсъбличай когато тренираш, да си видиш ръцете в огледалото  :).
А и между другото тренировката ти не струва, мускулните групи се повтарят през голям интервал, няма крака, които не кляка не тренира за мен, той е мързелив и само се оплаква(само не ми казвай че все още разтежа ти на височина не е приключил и че от пълния клек болят коленете, кръста или че може да се получи херния. За начинаещи най-подходяща е тренировката три пъти седмично, цялото тяло, с по едно базово упражнение (изпълнено правилно) в 3-4 серии и 12-15 повторения.
Айде чао,

JI

10.12.04
01:04

10x Нагъл на мен болките почти ми минаха :lol:  :lol: .ще те помоля да си кажеш мнението за сегашната ми програма 1 гърди 2 гръб 3 почивка 4 рамо,крака(с клек и преса :) или само едното ) 5 ръце 6 и7 почивка и пак .  :roll:

10.12.04
11:20

Пич, нали ти каза Наглия - три пъти седмично, цялото тяло , базови упражнения.... между другото и аз така мисля...
Поздрави и успех! Иначе е добър сплита дето си го намислил...

JI

11.12.04
10:35

Абе те болките минаха ,но пръста ми като стажам жсе така сщтрака и прескача .Но след като го раздвижа целия ден нямам проблеми ,но като стана сутрин е зле . Нз на какво може да се дължи идеи ???!! :roll:  :roll:

13.12.04
01:47

Ще загряваш по добре преди тренировка може и на това да се дължи между другото и моя пръст така прави като го свия със сила надолу

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1